Глеав порано на Ebay специјална пластична вреќа за миење клими. Се навлекува под долниот дел од климата и ѕидот, од горе е укрутена со обруч, а доле завршува со одводно црево кое оди во кофа. Вака можеш да прскаш колку сакаш без да направиш беља наоколу, не беше ни нешто скапо 15-20 е, не купив бидејќи од четири клими што сум користел/користам никоја не мирисала ниту имало ни најмала потреба од миење.
Турбината да, со оштра мала четкичка на суво многу убаво и лесно се чисти, мене ми е стварно несватливо чистење и миење на саќето. Мое мислење е, а мојава пракса покажува дека ако климаа се користи и за ладење и за греење изменувачите сами се перат: надвор во зима внатре во лето. Е сега ако фати мувла тоа си е друг падеж, тогаш да мора и рибање и дезинфекција
Турбината да, со оштра мала четкичка на суво многу убаво и лесно се чисти, мене ми е стварно несватливо чистење и миење на саќето. Мое мислење е, а мојава пракса покажува дека ако климаа се користи и за ладење и за греење изменувачите сами се перат: надвор во зима внатре во лето. Е сега ако фати мувла тоа си е друг падеж, тогаш да мора и рибање и дезинфекција