Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
И кај мене вивакс аери мириса на расипани чорапи и ми рекоа со оваа средство да ја испрскам а климата е 3 години, плус кај виваксот после гасење без разлика топло ладно надворешниот мотор повторно се вклучува на 30тина секунди можеби и повеќе.received_149090804868619.jpeg
Добро е оваа средство и која е процедурата ако може некој да објасни?

И кај мене вивакс аери мириса на расипани чорапи и ми рекоа со оваа средство да ја испрскам а климата е 3 години, плус кај виваксот после гасење без разлика топло ладно надворешниот мотор повторно се вклучува на 30тина секунди можеби и повеќе.Прегледај го приврзокот 385175
Добро е оваа средство и која е процедурата ако може некој да објасни?
Првпат го слушам средствово, ама ако ти го препорачале од сервис… користи го.
Ја најобичен дизентал(хлор) користам.

Ја исклучуваш климата од струја, зимаш стол или скала…
Ја отвораш капакот. Филтрите прво во када со тушот, па после со средство, па плакнење…
Капакот исто треба лесно да се вади со нрдање лево или десно! Пластиката е на 6-8 штравчиња… и таа можеш да ја извадиш!
Кога работиш на пластиките, да знаеш дека ќе пукаат и испушаат звук како да ќе пукнат во секој момент :)
Страшно звучи првиот пат… ама веруј нема ништо да се деси… само пажљиво кај треба стисни, повлечи… немаш мака!
Прскалка за цвеќиња, или ако веќе немаш, некоја пумпица што распрснува… види во кој сооднос се раствара(вода), наполни и терај!
Изменувачот посебно темелно! Можеш колку сакаш до утре сабајле да го прскаш! Ем и кадичката ќе се измие убаво…
Е сега од десно е електрониката и моторчето, па или со ќесе покри, и пази таму да не испрскаш оти сиве овие средства се помалку-повеќе корозивни!
Капакот, крилцата, турбината исто можеш да ги испрскаш, со тоа што ќе ти тече на земја, па или во рака земи или на земја стави некоја вангла, кадиче…
Во рака поубаво и полесно бар мене ми иде, ама пак треба наземја некој најлон или упте едно кадиче, леген…
Ако некаде неможеш или те страв да прскаш, натопи крпа(че) и рачно пребриши!
Ако тиристорот(сензорот за темп.) е на изменувачот.. слободно извади го, и тргни го настрана.. (на жица е, само преметни го!
Дисплејот е на конектор со неколку пинови… отштекај го без страв, само запамти како бил уштекан!
Вака страшно и сложено звучи, ама веруј ми просто е ко грав…

Како за почеток да се престрашиш, земи само изменувачот испрскај го без ништо да расклопуваш…
Ако има подобрување супер, ако не процедурава… ем попрестрашен ќе бидеш :)

Ете прашај ги тие “среќни и весели” станари во Џевахир..:icon_lol:

П.С. Не е проблем ни индивидуализмот како во УСА! Не можеме сите швеѓани да бидеме..
@PticaSelica Ako sakas objasni ( mi ) kako e sreden problemot so klimatizacijata vo USA ? Centralna ili ( poedinecna kako vo MKD ne te svativ )

Глеав порано на Ebay специјална пластична вреќа за миење клими. Се навлекува под долниот дел од климата и ѕидот, од горе е укрутена со обруч, а доле завршува со одводно црево кое оди во кофа. Вака можеш да прскаш колку сакаш без да направиш беља наоколу, не беше ни нешто скапо 15-20 е, не купив бидејќи од четири клими што сум користел/користам никоја не мирисала ниту имало ни најмала потреба од миење.
Турбината да, со оштра мала четкичка на суво многу убаво и лесно се чисти, мене ми е стварно несватливо чистење и миење на саќето. Мое мислење е, а мојава пракса покажува дека ако климаа се користи и за ладење и за греење изменувачите сами се перат: надвор во зима внатре во лето. Е сега ако фати мувла тоа си е друг падеж, тогаш да мора и рибање и дезинфекција

Глеав порано на Ebay специјална пластична вреќа за миење клими. Се навлекува под долниот дел од климата и ѕидот, од горе е укрутена со обруч, а доле завршува со одводно црево кое оди во кофа. Вака можеш да прскаш колку сакаш без да направиш беља наоколу, не беше ни нешто скапо 15-20 е, не купив бидејќи од четири клими што сум користел/користам никоја не мирисала ниту имало ни најмала потреба од миење.
Турбината да, со оштра мала четкичка на суво многу убаво и лесно се чисти, мене ми е стварно несватливо чистење и миење на саќето. Мое мислење е, а мојава пракса покажува дека ако климаа се користи и за ладење и за греење изменувачите сами се перат: надвор во зима внатре во лето. Е сега ако фати мувла тоа си е друг падеж, тогаш да мора и рибање и дезинфекција
И јас сум го видел тиа ќесе… ама никако да се одлучам да си земам едно..

Инаку изменувачот има проблем со прашина која на влага се лепи, и се прави како кал!
Многу е зафркнат за чистење ако е така затестен! Треба прво на суво, со четка(нежно да не се искриват ламелите) и правосмукалка…
Па тек после под притисок од пумпица да се измие…
Е сега кога веќе го прскаш со вода.. ќе лупнеш и дизентал и завршена работа!

Кај мене на фуегото, турбината е буквално рамна. Рамни крилца по должина… (сега не можам да доловам, а работи за да го сликам..) и лесна е за чистење… буквално со крпче можеш да го фанеш крилцето и по должина да го избришеш!
На Квадрото е смрт турбината! Мали, тесни, закривени крилца, направени круг(цилиндрична е целата)…
Душа ми испадна да ја исчистам… веројатно вадење и поприфатлива опција таму…

@најубав Дива Лига е УСА! Кој што сака може да прави на негов property! Нема закон таму за нешто што е твое! Сакаш прозорска, лупнуваш прозорска и на комшијата не смее да му чуе што си направил..! Скроз спротивен пристап од “организираните” ахем европјани што живеет во “демократска диктатура”!
На југот на Америка, може да те упука некој ако со нога му штрапнеш на негов имот, и да не одговара! Trespassing! А не па некој да дојде и да ти кажува што клима требало да ставиш :pos:

па со оглед дека машката младина носи тесни фармерчиња и сака да покаже глужд, не гледам како Опенхајмер би заработил више

па со оглед дека машката младина носи тесни фармерчиња и сака да покаже глужд, не гледам како Опенхајмер би заработил више

da, da brat, eve odam da go zirnam barbi, go obozavam rajan gosling, iako margot mi e epten antipaticna. edvaj najdov bin bin trotinet, ama ke stignam na vreme za premierata...sto ti openhajmer ke go gledas? ej brat ne mi krevaj sega pritisok pred premiera, aj ke se cueme utre, eve na semafori sum pred jumbo vero ke me udrese vespa u nervoza, aj se slusame

ecologic-trotinet-trotinette-city-young-foldin-e-scooter-hipster-trotinette-ride-smart-speed.jpg

Еве сега на Гугл пишав Barbie 2023 да прочитам нешто на википедија, и одма ми стана розев екранот, и ми пукаа розеви огномети...ПУ!!!
Стварно, одма пробав и кај мене розев огномет :D :D :D
Автоматски споено мислење:

Ама рејтинг на Барби се само единици и петки, речиси и да нема друго, па средна оценка 3,1

@најубав Дива Лига е УСА! Кој што сака може да прави на негов property! Нема закон таму за нешто што е твое! Сакаш прозорска, лупнуваш прозорска и на комшијата не смее да му чуе што си направил..! Скроз спротивен пристап од “организираните” ахем европјани што живеет во “демократска диктатура”!
На југот на Америка, може да те упука некој ако со нога му штрапнеш на негов имот, и да не одговара! Trespassing! А не па некој да дојде и да ти кажува што клима требало да ставиш :pos:

Te svativ Fala za pojasnuvanjeto :)

Имаше еден хит од 70- сетите " дал да плачам ил се смеам..... " како пр. вака ако се погледне овлаш цени клими тука и во нашата ни братска Србија, овде колат, Вивакс популарниот АЕРИ+ 12- ка кошта 360 Е, овде 490Е, 18- ка е 570 Е овде е 750Е !!!!!!
Отприлика е истиот однос буквално за сите клими. Единствено GREE e на слично ниво како тука, доста е ценет таму, многу повеќе од тука.
Убедлив шампион е HISENSE energy Pro kaj нас e 50000 ден, или 820E, а таму потполо истата е само 400Е и тоа се доста застапени како фирма и нудат поширок асортиман од тука.

Последно уредено:
Ajde tie sto se ladat na ova vreme so podni klimi.
Kazete kolku se prakticni na ova zesko vreme da uspeat da go izladat prostorot i kakov e konforot na ladenje.
Kazete nekoe iskustvo.

Ajde tie sto se ladat na ova vreme so podni klimi.
Kazete kolku se prakticni na ova zesko vreme da uspeat da go izladat prostorot i kakov e konforot na ladenje.
Kazete nekoe iskustvo.
Jas koristam konzolna na Gree, 18k, ladi prostor od 80m2 edna prostorija. Na ladenje ja teram na auto, temperatura 26C, duvanje vo dva smera gore i dole. Mozes da ja stavis i da duva samo od gore ako sakas. Postiga bez problem.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom