Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Зашо толку го гураат тој Барби пред блокбастери као Опенхајмер и Наполеон? Кој нормален ќе гледа филм БАРБИ ебате? Дај нека исчезне светов што побрзо. Барби, розев геј филм за шминкерчиња и нежни лингурчиња.
IMO, можеа фина пародија да направат од Барби и Кен, но они го избраа добро познатиот girl-power пат, па филмот испадна само уште едно од низата феминистички срања, во кои женскиот лик е идеален, безгрешен и без карактерен свод.

Margo robi e bozica, ne ste bitni :D

Mene ne bombardiraa so pravilniot nacin na gledanje Openheimer pa sega ne znam u koe kino da idam

Зашо толку го гураат тој Барби пред блокбастери као Опенхајмер и Наполеон? Кој нормален ќе гледа филм БАРБИ ебате? Дај нека исчезне светов што побрзо. Барби, розев геј филм за шминкерчиња и нежни лингурчиња.

Ke se prepravam deka ne se vlaznete ko devojcinja, sminkercinja ili lingurchinja na toj ciliam murphy od foking peaky blinders or whatever, ne mi e gledana ja prekinav, ama ke ostavam toj da ti odgovori mozebi ke ti smeni mislenje

Снежана не е бела, а џуџињата не се џуџиња, туку магични суштества од различен род и раса. Потоа, приказната не била за љубовта што победува дури и смрт. Ќе го нема бакнежот на крај. Приказната овој пат била за тоа како Снежана станала лидер. Озбиљно, ова го кажа главната глумица. Принцот е непотребен.

Па го прашувам @Zlatikevichius , до кога ова ќе биде Снежана? Каде е границата на промени, после која ќе речеме, океј ова више не е Снежана?

Или заувек ќе биде Снежана ако така се вика, па макар постепено се претворила у приказна за хокеарски клуб кој продава дрога.

А тоа што Дизни не контаат дека џуџињата во приказната се посебна непостоечка раса, а не луѓе со џуџест раст, тоа е друга прича.
Затоа тврдат дека џуџиња, во филмот ако стои, е навредливо за луѓето со таква состојба.

А тоа што Дизни не контаат дека џуџињата во приказната се посебна непостоечка раса, а не луѓе со џуџест раст, тоа е друга прича.
Затоа тврдат дека џуџиња, во филмот ако стои, е навредливо за луѓето со таква состојба.

:icon_lol:

IMG_20230717_193323.jpg

Благодарност до господинот Кристофер Нолан, убаво беше да се види повторно нормален блокбастер, без лџбт/блм/шкљ пропаганди и со фокус на тоа што е основата на еден филм - приказна, актери и кинематографија.

Јас мислев некоја заебанција е тоа за Барбито некој вид иронично тролање, а уствари филм да било. :pos: :pos: :pos:

Јас се чудам како возрасни луѓе одат да го гледаат Барби пред Опенхајмер... стварно отиде светов у курац, во ера каде секој втор филм е суперхеројски, или полни со woke пропаганда, да излезе еден сериозен филм како Опенхајмер, и ти да решиш да го гледаш факинг Барби, значи еве не знам. И не се работи тука за Маргот Роби, таа и онака нема да се соблече во ваков филм, туку општо...Барби бе, Б А Р Б И !!!

Еве сега на Гугл пишав Barbie 2023 да прочитам нешто на википедија, и одма ми стана розев екранот, и ми пукаа розеви огномети...ПУ!!!

They Live на Карпентер е way ahead of his time. Денес нема шанси да се направи ваков филм, со ваква тематика, сите знаеме зошто...голем дел од буџетот за филмот Карпентер го дал од свој џеб, затоа старчево ми е омилен директор од сите во Холивуд. Halloween, The Thing, They Live, The Fog, Big Trouble in Little China, Escape from New York, Christine итн... Каква колекција :aplauz::cuc:

- Снежана е од Латинска Америка
- Маќеата е поубава
- Принцот ќе го нема
- Џуџињата такоџе
- Феминаци филм во најава

Уффф, уште сега осеќам дека ќе фејлне филмов :LOL:

- Снежана е од Латинска Америка
- Маќеата е поубава
- Принцот ќе го нема
- Џуџињата такоџе
- Феминаци филм во најава

Уффф, уште сега осеќам дека ќе фејлне филмов :LOL:
Како што впрочем фејлна скоро секој еден Дизни римејк.
Автоматски споено мислење:

Back
На врв Bottom