Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Vo MKD e 18% danok, carina e 15%, sekade vo EU carinata e 2-3%
A и рабатот на најквалитетното е најголем :)
Бар би требало да е де... иако имаше обиди да го надминат (if you know what i mean -50% discounts) :)

Многу мразам кога треба да се јавувам негде за цена… :mad: (цена инбокс муабетот)
Ама фала ти, изгледа они се застапници..
Се јави? И за мене е таа филозофија за цена несфатлива. Не се јавувам бе, ако веќе има конкурент со истакнато цена нему ќе му се јавам.
Ја сум од Тетово и не ни знаев дека постои БФМ. Гледам се наоѓа у сред нивје, има пристапен пат за шлепери (на Гугл не е ни прикажан), тоа се само магацини, чисто сумњам дека има и П од Panasonic, а уште помалку дека има со кого да напраиш муабет за цена и такви работи.

Od snosti gree soyal koga ja vklucuvam vozduhot e so nepodnosliva mirizba, so mozi da e ima resenie ili da gi baram od gree?

Od snosti gree soyal koga ja vklucuvam vozduhot e so nepodnosliva mirizba, so mozi da e ima resenie ili da gi baram od gree?
So ogled sto e ponov model duri e cudno kako se smirisala taka brzo , osven ako ti e koristena na ladenje , vklucena koga bilo 30c vo soba a ti naednas baras 20c i posle naglo zaladuvanje posle eden sat rabota ti zaladuva i ja gasis na dalecinsko i naednas so razlikata na temepratura na venilatorot se stvoruva kondenzacija i se smirisuva skisnuva .
Inaku spas e hemisko cistenje i posle toa obrnuvanje na korisnickata navika.
Makar sto kaj mene vivax jas ja koristev eden period taka pusti izgasi so forsiranje (taka imav potreba)i se smirisa i morav da ja otvoram go izvadiv ventilatorot i perenje pod tus i se sredi i posle toa smeniv nacin na koristenje i eve nema maka 4ta godina .
Inaku taa klima treba da ima opcija xfan za posle gasenje 30tina sekundi ja susi vnatresnata edinica .
Kaj mene na gree gtech ja ima taa funkcija no se vklucuva preku aplikacija ,pa proveri na aplikacija aktiviraj ja i odvreme na vreme gledaj proveruvaj oti sama se deaktivira neznam od koja pricina.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

So ogled sto e ponov model duri e cudno kako se smirisala taka brzo , osven ako ti e koristena na ladenje , vklucena koga bilo 30c vo soba a ti naednas baras 20c i posle naglo zaladuvanje posle eden sat rabota ti zaladuva i ja gasis na dalecinsko i naednas so razlikata na temepratura na venilatorot se stvoruva kondenzacija i se smirisuva skisnuva .
Inaku spas e hemisko cistenje i posle toa obrnuvanje na korisnickata navika.
Makar sto kaj mene vivax jas ja koristev eden period taka pusti izgasi so forsiranje (taka imav potreba)i se smirisa i morav da ja otvoram go izvadiv ventilatorot i perenje pod tus i se sredi i posle toa smeniv nacin na koristenje i eve nema maka 4ta godina .
Inaku taa klima treba da ima opcija xfan za posle gasenje 30tina sekundi ja susi vnatresnata edinica .
Kaj mene na gree gtech ja ima taa funkcija no se vklucuva preku aplikacija ,pa proveri na aplikacija aktiviraj ja i odvreme na vreme gledaj proveruvaj oti sama se deaktivira neznam od koja pricina.

Nema takva opcija xfan na aplikacijata
Inaku klimata ne bese vklucena od maj posledno koga ja koristevme za greenje, od togas ja vkluciv duri vo sredata i cetvrtokot vecerta 1h na 25c za da izladi za spienje. Vcera ko ja vkluciv pocna da mirisa
Eve serviserot mi rece filterot i klimata vnatresno da gi prskam so omeknuvac pomesan so voda pola pola, na sat dva pa da vidime sto ke bidi.

Attachments

• Screenshot_20230722_134823.jpg
    Screenshot_20230722_134823.jpg
    419,7 KB · Прегледи: 8
Inaku klimata ne bese vklucena od maj posledno koga ja koristevme za greenje, od togas ja vkluciv duri vo sredata i cetvrtokot vecerta 1h na 25c za da izladi za spienje. Vcera ko ja vkluciv pocna da mirisa
Eve serviserot mi rece filterot i klimata vnatresno da gi prskam so omeknuvac pomesan so voda pola pola, na sat dva pa da vidime sto ke bidi.
E ova e strasno e za nervozi , namesto strucen sovet dobivas poglup zdravje , a mislis ovlasten servis .Inaku i so ozoner za klima sto go imas vo setek i e 50tina denari ne e resenie tuku samo maska za problemot.
Prvo omeknuvacot nagrizuva vtoro e lepliv posle susenje ako ne e ispran od povrsinata kade e nanesen .
Edinstveno desinal ,dezental 0.2% idi vo opcija za dezinfekcija bez ispiranje .
Ako nemas opcija xfan togas moras manuelno da odrabotis so toa sto pred da ja gasis klimata na dalecinsko krevas za 3 stepeni taka da duva edna minuta i gasis , sigurno provereno resenie ,no sekako posle cistenje na ventilatorot .

Кај Вирпулот и Хисенс ова сушење по исклучувањето е по дифолт постојано вклучено, мислам дека е така кај најголемиот дел од климите (па дури и кај најефтините), така да нема шанси да не постои кај Сојалот. Нека некој од овдешниве Грее продавачи ти објасни како да го пушташ во работа.

Probaj ja opcijata samocistenje bar i ke kazis dali voopsto postoi.
Na isklucen klima ured istovremeno stegni na mode +fan i ako ja ima funkcijata treba da svetni CL na klimata
Kaj mene na gtech isto veli deka ja ima funkcijata samocitenje no vo realnost ja nema i posle citanje na upatstvoto so sitni bukvi pisuva samo kaj nekoi modeli i posle mnogukratno probuvanje na dalecinsko svetnuva cl a na klimata nisto i nisto ne se slucuva sto znaci i ja nema bas vo mojov model iako plativ i za toa ama toa e vo MK.
3d1aecd339e8c06b3791a95bdcd29864.jpg

И кај мене вивакс аери мириса на расипани чорапи и ми рекоа со оваа средство да ја испрскам а климата е 3 години, плус кај виваксот после гасење без разлика топло ладно надворешниот мотор повторно се вклучува на 30тина секунди можеби и повеќе.received_149090804868619.jpeg
Добро е оваа средство и која е процедурата ако може некој да објасни?

И кај мене вивакс аери мириса на расипани чорапи и ми рекоа со оваа средство да ја испрскам а климата е 3 години, плус кај виваксот после гасење без разлика топло ладно надворешниот мотор повторно се вклучува на 30тина секунди можеби и повеќе.Прегледај го приврзокот 385175
Добро е оваа средство и која е процедурата ако може некој да објасни?
Првпат го слушам средствово, ама ако ти го препорачале од сервис… користи го.
Ја најобичен дизентал(хлор) користам.

Ја исклучуваш климата од струја, зимаш стол или скала…
Ја отвораш капакот. Филтрите прво во када со тушот, па после со средство, па плакнење…
Капакот исто треба лесно да се вади со нрдање лево или десно! Пластиката е на 6-8 штравчиња… и таа можеш да ја извадиш!
Кога работиш на пластиките, да знаеш дека ќе пукаат и испушаат звук како да ќе пукнат во секој момент :)
Страшно звучи првиот пат… ама веруј нема ништо да се деси… само пажљиво кај треба стисни, повлечи… немаш мака!
Прскалка за цвеќиња, или ако веќе немаш, некоја пумпица што распрснува… види во кој сооднос се раствара(вода), наполни и терај!
Изменувачот посебно темелно! Можеш колку сакаш до утре сабајле да го прскаш! Ем и кадичката ќе се измие убаво…
Е сега од десно е електрониката и моторчето, па или со ќесе покри, и пази таму да не испрскаш оти сиве овие средства се помалку-повеќе корозивни!
Капакот, крилцата, турбината исто можеш да ги испрскаш, со тоа што ќе ти тече на земја, па или во рака земи или на земја стави некоја вангла, кадиче…
Во рака поубаво и полесно бар мене ми иде, ама пак треба наземја некој најлон или упте едно кадиче, леген…
Ако некаде неможеш или те страв да прскаш, натопи крпа(че) и рачно пребриши!
Ако тиристорот(сензорот за темп.) е на изменувачот.. слободно извади го, и тргни го настрана.. (на жица е, само преметни го!
Дисплејот е на конектор со неколку пинови… отштекај го без страв, само запамти како бил уштекан!
Вака страшно и сложено звучи, ама веруј ми просто е ко грав…

Како за почеток да се престрашиш, земи само изменувачот испрскај го без ништо да расклопуваш…
Ако има подобрување супер, ако не процедурава… ем попрестрашен ќе бидеш :)

Ете прашај ги тие “среќни и весели” станари во Џевахир..:icon_lol:

П.С. Не е проблем ни индивидуализмот како во УСА! Не можеме сите швеѓани да бидеме..
@PticaSelica Ako sakas objasni ( mi ) kako e sreden problemot so klimatizacijata vo USA ? Centralna ili ( poedinecna kako vo MKD ne te svativ )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom