Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прилично е возбуденОвој Ке Хуј Кван од Everything Everywhere... како дете глумел во Indiana Jones and the Temple of Doom на Стивен Спилберг. Интересен говор имаше, во стил: никогаш не се откажувајте:
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.www.youtube.com
![]()
L’acteur Ke Huy Quan, très ému d’être récompensé aux #GoldenGlobes.
Le Plus de CANAL+ : Ce qu'il ne fallait pas rater sur CANAL+Toutes les vidéos : http://bit.ly/1kaNHYMwww.youtube.com

Jas ja imam RAS-24J2AVSG-E ete ti gore link od servis manuel.@filipinec друже 7ка во тој простор, сигурно си пишал ама сум заборавил која тошиба ја имаш, чисто да видам дали тука ја има не ми е да и бркам карактеристики, чим ти си задоволен од неа тоа е најбитно
Тука гледав даисекаи 9.5 модел поголема од 3.5кв тука не продаваат, а и таа не ја препорачуваат многу многу зашто била минимално појака од 2.5кв моделот. 2.5ка им е како нај препорачана/продавана
Иначе за тоа што збориш пре една него две и јас се сложувам дека една поубаво изгледа, ама ако се повеќе соби и слично сепак подобро е две за порамномерна распределба на температурата
Eveti servisno od ovaa Toshiba.Pred se nosi Twn rotacionen compresor KTN150D42UFZ od 15cm,istiot sto go ima i Daisekai od 16btu.Морам да признам, не очекував на темата да најдам толку heated () дискусии и различни табори на клима-фанови, ама мило ми е што има дискусија и луѓе кои посветиле време да истражат/споделат информации околу ова.
Иначе постов го пишувам за совет, ќе ставам клима на спратот кај мајка ми, примарно е за да се згрее дневна од 60-65 квадрати и соба од 15м2 (има уште една соба од 15, ама та стои затворена цело време).
На спратот каде што сум јас имам Gree Fairy Premium 24ка, просторот е слична квадратура, (малку помал волумен пошто поткровље) и ми врши добра работа, ама сакав и инпут од експертиве на темата за можда малце попаметен избор ако има таков.)
Буџетот е 80.000 макс, и ги разгледував овие неколку опции:
Прегледај го приврзокот 361768
Првата е пошто ја имаат на лагер во продавница што ми е буквално преку улица, и според нив е многу блиску со таа што ја имам горе, втората е ради хајпањето на јапонците од членови на темава, третата пошто сум генерално задоволен од Gree-во горе.
Така да прашањето начелно ми е, дали вреди (и зошто) да се дадат повеќе пари за ентри-левел јапонска клима, иако (барем на хартија?) перформансите на кинескиве се подобри?
Да бидам искрен, мене најмногу ме влечи одлуката кон Амберот, ама сакам да слушнам мислење и од вас.
Поздрав!
Treaenje gluposti do maksimum, tolku samobendisan isto kako drugarti so LN.Jas ja imam RAS-24J2AVSG-E ete ti gore link od servis manuel.
Jas govoram za vo eden celosen prosecno izoliran prostor,od okolu kaj 50 m2,da se stavi edna edinica,a ne za prostor so lavirinti i sobcina.Mojava go imaa ovoj compresor orginal made in Japan DX151A1T-30N.Kompresorciste e toa so nominalni obrtai od 120rps.
I ova da go znaes i zapamtis,toa e zlatno pravilo.
Bilo koja klima sto e predimenzionirana za odreden prostor taa ke ima sekogas rezerva za vo niski negativni temperaturi i e eden vid NORDIC.
No ima samo edno.Taa klima mora da znae da go skroti svojot kompresor,a i izduvot da go prilagodi na nego.
E toakaj Knezive slabo im odi.Neznaat da go skrotat kompresorot a i obrtajte.
Ednostavno e,ne gi biva.
Kaj Vas na sever ne se prodavaat 24 oti pred se nekogas i 24 btu pokraj sto se iskazuva i greenjeto,se kazuva i ladenjeto vo BTU.E na sever klima od 24BTU za ladenje vo domasni uslovii e malce nesavtlivo.
Vakvi raboti na obicniot prosecen kupuvac nikogas nema da mu se jasni.
Zatoa kako mojata klima toshiba RAS-24J2AVSG-E pomalce e zastpena.
Vnatresnata edinica RAS-B24J2KVSG-E e siroka 105 cm, a site nordici sto se prodavaat se okolu 85cm -90 sirina.
I zatoa nadvoresni vo Svedska ke najdes so mojava dimenzija ,ama vnatresni tesko so 105cm dolzina.
Mozebi i da ima ama retko bi se koristela,oti kaj Vas pretezno se koristat za toplenje.
I ovaa mojava e malce pojaka za toplenje od Nordikot Toshiba,zasto i mu e otklucen kompresorot i do 120 rps.
Автоматски споено мислење:
Eveti servisno od ovaa Toshiba.Pred se nosi Twn rotacionen compresor KTN150D42UFZ od 15cm,istiot sto go ima i Daisekai od 16btu.
Na stranica 29 ke vidis deka ima 7 brzini koj dat od 380m3 pa se do 865m3 i e premnogu tivka vo rabotata .So eden zbor prekrasna kultura na rabota.Modulacija odlicna. Toa e neizinata p rednost vo odnos na drugite.
Ima samo poobicno daljinsko so ogranicuvanje na 70% na kompresorot,za da ne se sili,i nema horizontalno pomestuvanje na vozduhot izduvot preku daljinsko kako sto ima Toshiba Shorai,i nema osvetluvanje na ekranot od daljinskoto.Zatoa e vlezen model.
Idealna za sredno izliran prostot za od 35- 50m2.
E sega najdi mu gi servisnite upatstva na tie dvete do neize klimi pa ke ja sporedime.
Ama tesko ,pred se tie nemaat ni servisno ni nisto, diva liga.
Fakticki ti ne znais sto kupuvas,sto ti spakuval kinezot vo limot.
Ni sema ke vidis ni znajs dali e so EEV ili kapilarka.Kupuvas na slepo.
Jas i porano kazav ne kupuvam klima na slepo.
Repliciraj so dokumenti,vaka badijala,nema poke ovci za strizenje.Treaenje gluposti do maksimum, tolku samobendisan isto kako drugarti so LN.
Da si dogovorite sredba, vecerna, i da si se lazete…..posle toa moze i ….bolna rabota
.Ti si ednata sto te istrizija….ama teraj, ima i drugi kako tebe….so salceRepliciraj so dokumenti,vaka badijala,nema poke ovci za strizenje.
Sem samo neinformirani.
Jas mnogu sum sreken sto sum istrizen,i toa dva pati so orginal Japan,a i toj so Mitsu LN 35 za 72 bona si kupe premija klima,mu go sinaja.Kurnazi si bevme iskoristivme.Toj si kupe i uste edna Mitsu AP 35.Umno coece.Ti si ednata sto te istrizija….ama teraj, ima i drugi kako tebe….so salce
А ти љубомориш или што е работата?Treaenje gluposti do maksimum, tolku samobendisan isto kako drugarti so LN.
Da si dogovorite sredba, vecerna, i da si se lazete…..posle toa moze i ….bolna rabota

Eve jas ke mu odgovoram, LcLh kupena 31k,pred 15/16meseci,Замисли купиш јапанац се опрчиш 90.000 (Лепотанов земал Шораи 22 Премиум ова со кинески компресор 99,99%) ден и за да добиеш 21ц внатрешна температура треба на 24ц да ја подесиш климата за тие 21...Значи ништо од прецизните џомити сонди на јапанциве, ама македонче за да се оправда дека платил ко за Мерцедес а добил Голф и ете не му сметало ништо страшно
И првата брзина била гласна ама нема гајле супер е
А и кликинг звукот што го нервира вероватно му влага у цената дека така треба да брчи Тошиба
Прегледај го приврзокот 361962
I so e tuka tolku strasno.Замисли купиш јапанац се опрчиш 90.000 ден и за да добиеш 21ц внатрешна температура треба на 24ц да ја подесиш климата за тие 21...Значи ништо од прецизните џомити сонди на јапанциве, ама македонче за да се оправда дека платил ко за Мерцедес а добил Голф и ете не му сметало ништо страшно
А и кликинг звукот што го нервира вероватно му влага у цената дека така треба да брчи Тошиба
I ti velis stalno bez nikakva izolacija,kries,a fakticki cela kuka ti e zidana so 25cm izolaacioni blokovi.Eve jas ke mu odgovoram, LcLh kupena 31k,pred 15/16meseci,
evemu sliki od potrosuvacka, temperatura(vika 0°/feel like - 1°)/ 31m2,bez nikakvi izolacii,obicen maltar, so slovenska dograma-500€, do negovite 90k uste 2 klimi... Pa sega neka presmeta, kolku zastedil....
Зашто повеќе му веруваш на Sharlovski , него ли на Filipinec? Зашто не постираш некој што има проблеми со Грее клими? Или нема такви?Замисли купиш јапанац се опрчиш 90.000 (Лепотанов земал Шораи 22 Премиум ова со кинески компресор 99,99%) ден и за да добиеш 21ц внатрешна температура треба на 24ц да ја подесиш климата за тие 21...Значи ништо од прецизните џомити сонди на јапанциве, ама македонче за да се оправда дека платил ко за Мерцедес а добил Голф и ете не му сметало ништо страшно
И првата брзина била гласна ама нема гајле супер е
Испаѓа дека не глумела туку е летната и во вистинскиот живот ко у серијава хаха.
Filipinecot e Prodavac od avion se gleda..ako ti nekapiras imas problem....a so klimi sekoj moze da ima problem, poveketo se reslivi u 90% situacii.Зашто повеќе му веруваш на Sharlovski , него ли на Filipinec? Зашто не постираш некој што има проблеми со Грее клими? Или нема такви?