Treaenje gluposti do maksimum, tolku samobendisan isto kako drugarti so LN.Jas ja imam RAS-24J2AVSG-E ete ti gore link od servis manuel.
Jas govoram za vo eden celosen prosecno izoliran prostor,od okolu kaj 50 m2,da se stavi edna edinica,a ne za prostor so lavirinti i sobcina.Mojava go imaa ovoj compresor orginal made in Japan DX151A1T-30N.Kompresorciste e toa so nominalni obrtai od 120rps.
I ova da go znaes i zapamtis,toa e zlatno pravilo.
Bilo koja klima sto e predimenzionirana za odreden prostor taa ke ima sekogas rezerva za vo niski negativni temperaturi i e eden vid NORDIC.
No ima samo edno.Taa klima mora da znae da go skroti svojot kompresor,a i izduvot da go prilagodi na nego.
E toakaj Knezive slabo im odi.Neznaat da go skrotat kompresorot a i obrtajte.
Ednostavno e,ne gi biva.
Kaj Vas na sever ne se prodavaat 24 oti pred se nekogas i 24 btu pokraj sto se iskazuva i greenjeto,se kazuva i ladenjeto vo BTU.E na sever klima od 24BTU za ladenje vo domasni uslovii e malce nesavtlivo.
Vakvi raboti na obicniot prosecen kupuvac nikogas nema da mu se jasni.
Zatoa kako mojata klima toshiba RAS-24J2AVSG-E pomalce e zastpena.
Vnatresnata edinica RAS-B24J2KVSG-E e siroka 105 cm, a site nordici sto se prodavaat se okolu 85cm -90 sirina.
I zatoa nadvoresni vo Svedska ke najdes so mojava dimenzija ,ama vnatresni tesko so 105cm dolzina.
Mozebi i da ima ama retko bi se koristela,oti kaj Vas pretezno se koristat za toplenje.
I ovaa mojava e malce pojaka za toplenje od Nordikot Toshiba,zasto i mu e otklucen kompresorot i do 120 rps.
Автоматски споено мислење:
Eveti servisno od ovaa Toshiba.Pred se nosi Twn rotacionen compresor KTN150D42UFZ od 15cm,istiot sto go ima i Daisekai od 16btu.
Na stranica 29 ke vidis deka ima 7 brzini koj dat od 380m3 pa se do 865m3 i e premnogu tivka vo rabotata .So eden zbor prekrasna kultura na rabota.Modulacija odlicna. Toa e neizinata p rednost vo odnos na drugite.
Ima samo poobicno daljinsko so ogranicuvanje na 70% na kompresorot,za da ne se sili,i nema horizontalno pomestuvanje na vozduhot izduvot preku daljinsko kako sto ima Toshiba Shorai,i nema osvetluvanje na ekranot od daljinskoto.Zatoa e vlezen model.
Idealna za sredno izliran prostot za od 35- 50m2.
E sega najdi mu gi servisnite upatstva na tie dvete do neize klimi pa ke ja sporedime.
Ama tesko ,pred se tie nemaat ni servisno ni nisto, diva liga.
Fakticki ti ne znais sto kupuvas,sto ti spakuval kinezot vo limot.
Ni sema ke vidis ni znajs dali e so EEV ili kapilarka.Kupuvas na slepo.
Jas i porano kazav ne kupuvam klima na slepo.
Da si dogovorite sredba, vecerna, i da si se lazete…..posle toa moze i ….bolna rabota