Касно видов дека бараш постар модел, новите се со ознака RW, или како што за LN (твојата) имаат име Hero, за нордиската Sumo и е името.Разбарај за Mitsubishi Nordik моделите, не знам точно за кој модел беше ама имав зачекано извадок од сервисно упатство на финските форуми каде пишуваше дека греачот од 150w на тацна работи баш по потреба, односно само при дефрост и некои 10-15 минути после дефрост циклусот.
Нема вграден греач ни во едната ни другата, ама се продава посебно ако сакаш (ќе да беше околу 250-300€ ако не и повеќе) не ме држи за збор, додатоков мислам дека е независно од производителот компатибилен ќе да беше (ниеден производител тука не го нуди директно, туку сервисерите/монтерите тоа)
Може ќе и зголеми ефикасност до некој степен, ама дека ќе ја направи инвертер е тешка превара. Колку што јас знам главната разлика помеѓу едната и другата е што еднава модулира другава има фиксна јачина.Eve ti be druze nekoj tvoi sogragani od srbija kako stavile greac na tacnata a i na saketo i ova bilo on-of klima i sega so vgraduvanje na grejacot stanala inverter
Pa probaj ti Uradi Sam da si stavis greac ima vakvi greaci vo Pet Sopovite ovoj tip na greac se koristi za terariumi akvariumi i ne trosat mnogu ke si stavis termostat da ti vklucuva na 0 stepeni i zavrsena rabota
Eve ti na aliexpres ima razna metraza razna woltaza ke si poracas evtino e.
Ама може нешто се сменило не викам не