Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Love you! :love: Кажи им, кажи им!

Najzabavniot film izgledan godinava
Najdobrata drama izgledana godinava
Najdobriot scifi godinava
Najdobrata komedija even
Martial arts niz pokriv

Kako od sekoj univerzum da pozajmil po nesto za da ima olku dusa, heh

Koga zborime za top 10, ja listnav temata top 250 i top 10te spored Kajgana… sto sme mislele? :D Kakvi se ovie Bourne filmovi u top 10? :D

Aj barem fajkla e prv.

Guilty pleasure е филмов. <3

Pedro Pascal i David Duchovny se interesni cickovci da se gledaat priznavam a i gingerot Karen Gillian od koja eden period imase 40+ profili so nejziniot avatar na forumov bese cringe so glumata ama sekogas e something nice on the screen

sekoj take on covid mene me nervira isto kako i vo stand ups, ne znam oti

Koga zborime za top 10, ja listnav temata top 250 i top 10te spored Kajgana… sto sme mislele? :D Kakvi se ovie Bourne filmovi u top 10? :D
Веќе подолго време барам изговор за reboot на истиот, баш од истите причини, ама не наоѓам.

Killer Joe, лудница од филм. Метју Мекхонагхи во улога на полицаец (убиец) психопат. Абе првиот саат си викам Метју, колку ти платија да се бламираш овде бе? Ама разврската покажа дека филмов е правен или да кажеш ова е ремек дело или да му дадеш 0,5 оценка. Ја искрено не знам, за 4,5 ли е, за 2,5 ли е. Дури во жанр не му стои дека е комедија, чудно.
Одма коа излезе порано, го гледав (чисто ради Фридкин) и многу ми беше чудно како филмот доби малку внимание.
Не очекував ниво на Егзорцист и не е, ама е прилично добар.

Knives out glass onion........................

:facepalm: :pos:

Леле на што потрошив 2 саати од животот мајко мила....
Овој Даниел Крег можда ја имаше најлошата улога у кариерата, убедливо и тоа. Детектив со дебел глас, и тоа со сила дебел, онака од авион се гледа дека ОЧАЈНО ГЛУМИ и очајно му стои така да збори.
Си го гледал првиот?
Пошто истиот карактер е.

Pedro Pascal i David Duchovny se interesni cickovci da se gledaat priznavam a i gingerot Karen Gillian od koja eden period imase 40+ profili so nejziniot avatar na forumov bese cringe so glumata ama sekogas e something nice on the screen

sekoj take on covid mene me nervira isto kako i vo stand ups, ne znam oti
Исмејување на Covid19, TikTok и останати модерни срања како и реално преставување на примадоните во Холивуд. Смешен беше пошто беше многу блиску до реалноста. Одлична пародија.

Да не го спомнеше тука може немаше никогаш да го пуштам пошто каверот не ми изгледаше баш ветувачки искрено, плус фактот што е Netflix ориџинал, бљаќ се повеќето.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

stare-confused.gif

da

А што е уствари ова сега? Пак некоја адаптација на расказите/биографски филм за животот негов мешап или?
Филм според романот на Louis Bayard наречен исто The Pale Blue Eye. Не е биографски, По е кадет и истражува убиство. Ја немам прочитано книгата, ама филмот треба да е некоја си мистерија, ама никаква напнатост немаше у тие 2 часа. Дури ни Бејл не ми беше на ниво.

Мене ми беше интересен The Pale Blue Eye, сакам такви филмови криминалистички, настани и луѓе од минат век :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom