Ovaa Tesla klima sto ja imas e ( oem proizvedena ) vo TCL fabrikata za klimatizeri vo KinaГреее наводно до -20, што за наши услови би било суер
TCL Dalecinsko
TCL Nadvoresna Edinica
TCL Vnatresna Edinica
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ovaa Tesla klima sto ja imas e ( oem proizvedena ) vo TCL fabrikata za klimatizeri vo KinaГреее наводно до -20, што за наши услови би било суер
Si napravil odličen izbor, TCL pravi dobri klimi, gleam od nalepnicata na slikite deka može da spušta na 290W, vo praksa okolu 350 W što e baš dobro koga će se zagreat zidovite da raboti nisko so retki paligasenja.Здраво. Конечно по 2-3 сезони размислување годинава вградив 2 инвертери во станот (70 квадрати, јужна положба, фасада со термоизолација, термопан прозори). Буџетот ми беше минимален, па за 57.000 денари набавив 2 Тесла од 3,5 KW, цена со монтажа. Е сега чекав прв месец (декември) кога цело време работи барем еден инвертер, мада не беа посебно ниски температури и искрено многу ме изненади сметката. Излезе некои 3.700 денари. Ако од оваа сума тргнам минимум 2.000 кои секако ги плаќам на месечно ниво кога не се ни грее ни лади, излегува дека греењето за декември излезе некои 1.500 денари. Не знам колку може да се зголеми сметката во јануари и февруари, меѓутоа на прва ова ми изгледа исклучително прифатливо. Претходно бев на трајножаречки камин, можеби 30 години, ама при цена на дрва од 6.000 денари дефинитивно се откажав. Некој да сподели искуства и да знам што отприлика ме чека во наредните 2 месеци?
Pokraj TCL mnogu solidni se i AUX klimatizerite.Si napravil odličen izbor, TCL pravi dobri klimi, gleam od nalepnicata na slikite deka može da spušta na 290W, vo praksa okolu 350 W što e baš dobro koga će se zagreat zidovite da raboti nisko so retki paligasenja.
По?Едгар Алан.
Река во Италија

The Pale Blue Eye, едно огромно разочарување, и ништо повеќе. Единствено Harry Melling растури во улогата на Едгар Алан.
Sto pravi, gasi ili raboti?Дали има врска FAN SPEED со потрошувачката на струја?
И зошто климата никако не постигнува до зададена температура пример на 24 доаѓа до 23 а на 25 до 24?
Климата е Gree Fairy 3.5kw
Автоматски споено мислење:
Дали има врска FAN SPEED со потрошувачката на струја?
И зошто климата никако не постигнува до зададена температура пример на 24 доаѓа до 23 а на 25 до 24?
Да, си работи цело време не гаси.Sto pravi, gasi ili raboti?
Тоа значи дека ептен добро ти модулира или зголеми фан на најако или затвори врата од некоја просторија(соба).Дали има врска FAN SPEED со потрошувачката на струја?
Автоматски споено мислење:
Дали има врска FAN SPEED со потрошувачката на струја?
Ако можеш малку да ми го појасниш тоа модулира добро е или не ?Тоа значи дека ептен добро ти модулира или зголеми фан на најако или затвори врата од некоја просторија(соба).
Добра работа е тоа. Ако си постигнал комфор кој ти одговара не чепкај. Со која брзина врти фанот?Ако можеш малку да ми го појасниш тоа модулира добро е или не ?
)