Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde nekoj da spodeli iskustva so toplotna pumpa?
Dali nekoj koristi i dali e zadovolen. Potrosuvacka na struja i slicno.

Ако имаш топловодно подно греење и бојлер кој ќе се врзе на топлинската пумпа можеби би било океј.

Со радијатори, или со фенкојлери ако е планот, тогаш строго мултисплит со ѕидни или парапетни единици. Или секако индивидуални инвертери најлогично.

Canyon 16kw. За 100м2, куќа, фасада стиропор 10см, ПВЦ столарија. Не е подно греење туку радијатори и фенкојлери. Наместена на 22.5 уште од првата недела на октомври, потрошувачка 300кв. Од 1 ноември до денес 620кв. Во куќа на мои блоски поставена но јас ја следам

Canyon 16kw. За 100м2, куќа, фасада стиропор 10см, ПВЦ столарија. Не е подно греење туку радијатори и фенкојлери. Наместена на 22.5 уште од првата недела на октомври, потрошувачка 300кв. Од 1 ноември до денес 620кв. Во куќа на мои блоски поставена но јас ја следам
Ima Eurovent?

Eve jas kje spodelam informacija za toplotna pumpa.
Zadovolen sum so ogled na toa shto plakjam smetki za ovaj period od 4000-5000 denari.

Sporedbeno so drva i so peleti isplatlivo e.

Дај прво договорете се меѓу себе(у фирма) дали еуровентот ви е битен или не?
Оти вака шизофреничен ви е муабетот.
Да те потсетам која песна пред два дена ја пееше:
Odamna si pisuva taka, prakas model sto nema nikogas da ima takvi tehnicki specifikacii i si brkas rabota…..izmislena privatna usluzna labaratorija….plati i teraj

Топлотната пумпа без изведба со подно греење и добра изолација нема да биде баш економична при користењето.
Бар до тој заклучок дојдов јас пред две години кога се двоумев меѓу ТП и клима... а не сакав да го корнам постоечкиот паркет...

@riker и @vilagora се надевам ќе навратите пак да споделите инфо и за декември и јануари како ќе бидат сметките.

Pomos za toplinski pumpi od chigo nekoj majstor ili iskustvo montiravme toplinska ali so greenje nekako slabo cesti se gasi i ne vrti pumpata vnatre inalu imam podno so fenkuleri

Топлотната пумпа без изведба со подно греење и добра изолација нема да биде баш економична при користењето.
Бар до тој заклучок дојдов јас пред две години кога се двоумев меѓу ТП и клима... а не сакав да го корнам постоечкиот паркет...

@riker и @vilagora се надевам ќе навратите пак да споделите инфо и за декември и јануари како ќе бидат сметките.
Се разбира. Само некој нека потпраша пак, нека потсети со еден пинг

Дај прво договорете се меѓу себе(у фирма) дали еуровентот ви е битен или не?
Оти вака шизофреничен ви е муабетот.
Да те потсетам која песна пред два дена ја пееше:
Covek da ne prasa dali top brendot Canyon ima Eurovent….hahaha….vednas panika vo redovite

Pomos za toplinski pumpi od chigo nekoj majstor ili iskustvo montiravme toplinska ali so greenje nekako slabo cesti se gasi i ne vrti pumpata vnatre inalu imam podno so fenkuleri

Pa tuka ne se bara pomos si platil 300-400 iljadarki mos i poveke i obrati im se na tie sto go izveduvale celiot prosec na montaza procenka od kolku KW da e toplinskata pompa. Ako si e stavil skoro pocekaj nekoj den dodeka da se stople samiot pod pa da zraci toplina a i pojacaj temperaturata na rabota na pompata pa posle namali .
No sepak izveduvacot prodavacot treba da te zapoznae so nacinot na rabota i koristenje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom