Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не си свесен кој мотиватор си....
Цело лето работам во просторијата кај што ми е Hansol-от и еве изминатиов месец дена веќе ја користам за греење...
Прво ја користев обично и тераше 99% он-офф мод на работа ама еве веќе трет ден ја користам со вклучен iFeel и можам да речам стварно може да модулира подобро....
Амааааа коа ќе се симне на 92w е врвот!

Така да еве се потврдува тоа што го објавуаше србинот лани за Hansol-ot
Малку каснам ама заборавив да те прашам кога објави.
Ако не е тајна кога го имаш земено хансолов?

Јас мојот во Скопје е земен јули 2016 година, 3.5кв и искрено се покажа одлично.

прашувам чисто да го споредам со мојот, кај мене внатрешната единица и далечинското се скроз различни (со некој си санио компресор или нешто така деклариран до -15, тогаш го носеа некој нов за до -30 демек ама се решив за послабиот)

пак ќе пишам (немам графана графици да покажам од него) ама кај мене грееше, без проблем стигаше 21-22 степени во куќа без фасада со дрвена дограма и изолациско стакло, половина од просторот освен 4 надворешни ѕид има и тераса под него значи уште еден дел со големи топлотни загуби.

Ако не се лажам просечната потрошувачка му беше околу 600в на саат (можеби не е тоа најекономично ама беше задоволително за условите во кои јас греев)

Znaci poznatiot amber nordic na -25c ima 3,6-1,4=2,2kw
Midejkata za 12btu od 35.000 den tolku vadi.
E ova do sega ne sum go znael hm.
Под услов да се точни тие ппдатоци за таа Мидеа
Автоматски споено мислење:

Ова продукт фиче веќе го знаеме, и порано го имаме дискутирано. Сепак фала што како сопственик на ваква клима не се срамиш и имаш доблест да го објавиш пак!

@Strelec ај сеа пишувај му есеи на Злате и правдај го греачот со јачина на фен за коса;)

Какви црни -25ц?!?
Таа е декларирана на -15ц како 3.6+1.4=5
Под тоа не исполнува Пдизајн, (со гласот на Киро од Еднооки): Едноставно нели…
Какво срамење. Не сум украл ништо :)
Ќе објаввувам и подстоци од дневни мерења за потрошувачка. Ќе почнам од денес, еве на потопли денови па како ќе паѓа Т надвор така нови ќе постирам. На -7, на 0, на 7. Пресметка и математика знам да направам со функции, логоритми, синуси... ама стручњак за темава не сум. Јас ќе објавувам реални податоци а вие толкувајте ги. Баш ме интересира
Еве за денес, 27м2, фасада 5см стиропор, таван трска со тервол, ПВЦ столарија. работи 24 часа, преку ноќ и и до 1600 на 21 степен, потоа на 22. На 4м од климата Т= 25-26. Во просторијата е топло и прилично изедначена Т. Исклучува на 25-26 а уклучува на 24-24.5 степени. Минимална модулација 520в. Максимална околу 900 и модулира во тој распон. Брзина 3. Аутофан не користам бидејќи е ултра непрецизен и неупотреблив. Ај фил исто така не користам. Ќе објаснам зошто друг пат.

Attachments

• Screenshot_20221202-235307_Tenda Beli.jpg
    Screenshot_20221202-235307_Tenda Beli.jpg
    118,6 KB · Прегледи: 33
Последно уредено:
Малку каснам ама заборавив да те прашам кога објави.
Ако не е тајна кога го имаш земено хансолов?

Јас мојот во Скопје е земен јули 2016 година, 3.5кв и искрено се покажа одлично.

прашувам чисто да го споредам со мојот, кај мене внатрешната единица и далечинското се скроз различни (со некој си санио компресор или нешто така деклариран до -15, тогаш го носеа некој нов за до -30 демек ама се решив за послабиот)

пак ќе пишам (немам графана графици да покажам од него) ама кај мене грееше, без проблем стигаше 21-22 степени во куќа без фасада со дрвена дограма и изолациско стакло, половина од просторот освен 4 надворешни ѕид има и тераса под него значи уште еден дел со големи топлотни загуби.

Ако не се лажам просечната потрошувачка му беше околу 600в на саат (можеби не е тоа најекономично ама беше задоволително за условите во кои јас греев)

Ноември 2018 е земен... од пследните количини... коа чистеа залихи за нешо околу 600еур....
Мене ми го продаваа тогаш како нордик варијанта... со двостепен компресор ова-она... скоро ист како Амберот што го зеде брат ми, пошто во ист ден бевме ги пазаревме... само ете мојот дека со постар фреон бил со два плуса А++. ама и поефтин 200еур.
Фалабогу и кај мене испадна дека е од послабите со Sanyo компресор... а не од тие нордик моделите што ги имало и каков што ми го рекламираа.
Па после дома кога отовирв и прочитав убаво и им ги споредив Product Fishe испадна дека мојот Hansol појак да биди од Амбер Норикот :)

Бо бо бооо....
Мене мозоков пак попара со Грее моделиве и податоциве залепени на нив....

Амберот 3.5-ката од брат ми по продукт фише да ти барал 1.4kw бекап греење во ладна зона.... а мојот Хансол 3.5ка бара 0.4kw?!
И двата обеќаат 5kw со Pdesignh за ладна зона.

Чек чек сеа попара пак.... не требаше Амберот да е подобар?

c77f2eb3ab36f0ff40c9ef268b6ba9a7.jpg
38e22c66c845a2c66c0e89925ca05817.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

btw. никогаш не реков дека нема сила да загрее, одлично си ја грее просторијата во која е поставен... ама си има маани како и секој друг кинез.
Она некни што постирав е една од маните, во главно софтверска - на надворешни темепратури од 5-7С тој симнува модулација испод 100w и со неговиот квалитет тоа е издув со deltaT 1-2C што е катастрофално и за комфор и за економија пошто во тие моменти COРот е испод 2!

Додека не земав Мицу-то и не почнав да следам подетална статистика и јас мислев дека е одличен.
Ама после тоа си излегуваат мааните и се менува мислењето.

Инаку и Мицу ЛН симнува модулација при греење испод 100w ама тоа само кога надвор е > +15С и тогаш таа вади COP 7-10.
Кога е надвор испод 10С ЛН не оди под 180w и тогаш си вади 5-7 COP!
Бака тоа цело време работи континурирано без он-офф циклуси.

Овој што си го прикачил ти е за Амбер 12ка NORDIK.... гледаме си бара греаче од дополнителни 1.4kw за во ладна зона нордикоФФФ :P :P :P

Ама за не-нордик моделот, premium-Амберката што се обидуваше да ја продаде 10 поста погоре немаат објавено до сега.

Хаха 18ка Gree ќе даела 6kw во ладна зона на -22С.... прдешки :P
Таа веројатно бара 4kw греач за да ги испорача пишаните 6kw на енергетскана налепница за во ладна зона хуухух.
Затоа и никогаш нема да го објават нејзиното Product Fishe....

Ама се проба да ја шитне као 10 илјадарки поефтинка....
Хахахахахаха нордикОФФФ. Хахаха. Добра ти е форава. Ме изнасмеа

Product Fiche se pišuva i znači podatoci za proizvodot.
Product Fiche se čita prodakt fiš, a ne продукт фиче i ne se pišuva Product Fishe kako što go prezentirate ovde.

Еве го Product Fiche и за конзолната GEH18AA-K6DNA1F, нека стои на темава ќе му се најде на некој при search

Attachments

• viber_image_2022-12-03_09-17-31-810.jpg
    viber_image_2022-12-03_09-17-31-810.jpg
    240,1 KB · Прегледи: 62
Еве го Product Fiche и за конзолната GEH18AA-K6DNA1F, нека стои на темава ќе му се најде на некој при search
Ова е веќе друго. Пак навлеговме во бркање документи кои треба да се толкуваат на некој начин, бидејќи нема нормална информација за испорачана температура на бивалентна температура и колку цоп има.
Тука вели 400в греач за авераге клима, ама тоа е за да го постигне дефинираниот ТОЛ. (Веројатно зошто не сум сигурен на што мислат)

Самиот збор бивалентна би требало да значи дека климата до таа температура сама работи без помош. А тоа и ни е важно на ова поднебје.

Златко џабе се објаснуваш. Ќе тераат вака едно 10/15 год после после ќе ги снема.

Брендови како Гри/СТ/Тесла само во МК опстојуваат и држави слични на МК.
Pusti zelbi neostvarlivi….uste mnogu ke ve tormozi Gree, uste dolgo No.1

Да навредуваш некој на ваков начин е срамота дечкото е инженер , за пар години ќе има а ти продавач што ќе праиш?
Imam jas sto da pravam….kako tebe radoznali kolku sakas…hahaha

Da eden otvoren prostor e
Bidejki nemas izolacija ti treba 5.5kw klimatizer Moj Predlog

..
Она некни што постирав е една од маните, во главно софтверска - на надворешни темепратури од 5-7С тој симнува модулација испод 100w и со неговиот квалитет тоа е издув со deltaT 1-2C што е катастрофално и за комфор и за економија пошто во тие моменти COРот е испод 2!
...
Чекај, не ли си измешал нешто за тој Gree Hansol ? неколку пати исто пишуваш ...
Како е deltaT 1-2C ? Колку е тогаш температурата на издув ?

Се извинувам што ја прекинав дискусијата вака

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom