Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Kolku što znam maksimum do sega najdobrite vadat 1500 W\m2 koga e sonceto pod optimalen agol i bez oblaci, istite pri nepovolni uslovi vadat i edvaj 50W\ m2....
Može kaj nas da se računa prosečno do 1Kw\m2 . Ako ovie nudat 200W e smeurija i đabe frleni pari. Bez efikasni paneli ne vleguvajte vo ovaa igra, mnogumina će doznaat na potežok način deka ne baš se rozovo, dali sonceto će zaebava dali vladata će te izdupi ili ESM......
Да се само техникалии, лесно би било…
Туку што луѓе што живеат колективно во станови си прават филмови, или по куќи, а не можат ни изолација да стават(такви сме 95% тука)… И сега ќе расправаме бош муабети како да ги инвестираме тие 10000€ што така ни лежат расфрлани и не знаеме што да им правиме :facepalm:

Политичарите ни го спопикаа и ни направија филм ко ние во Калифорнија да живееме, па сега ние ќе дебатираме кој панел каков бил.

Aj vaka sega...
Pred se, pochituvam sekakvo mislenje.
3D planot e napraven od mene na demo verzija najdena nekade na google, za od prilika da imam pretstava shto i kako bi mozhel i ne mozhel... :)
Kukjata e stara okolu 40g i e so takov raspored od koga e napravena, razmisluvani se site kombinacii na povrzuvanje, pregraduvanje i slicno,
sepak mora da ostane so ovoj raspored...
Kako i da e, se mislam dali e pametno reshenie br.1 (dnevna) 3.5kw, 2(spalna) i 4(kujna) 2.5kw... ponatamu kje mislime za br.3
Kolkava potrosnja bi imal mesecno greenje/ladenje ako bi mozel nekoj da kazhe od prilika bi bilo super.
Види… да не ти кршам филм…
Ама во кујна обично се става аспиратор,а не клима! Не за друго, туку филтрите и изменувачите некако не можеш да ги чистиш со Арис деграс!

The GRay man фалеше уште од саудиска арабија платеник да се појави у филмов, циганов фалење со 2 години хардвер а сите учеле по 6,сите еба.и држави ги пројдоа само пола буџет потрошено во тоа,ок филм веке видено.

The GRay man фалеше уште од саудиска арабија платеник да се појави у филмов, циганов фалење со 2 години хардвер а сите учеле по 6,сите еба.и држави ги пројдоа само пола буџет потрошено во тоа,ок филм веке видено.
И јас го гледав прееска, ништо посебно, дури и досаден на моменти ми се виде

Кога сме кај убавина на актерки, ретко или воопшто не се спомнува, мислам дека Гвинет Палтроу беше преубава во 90-те, од филмовите тој период особено во Hard Eight (1996).

dd6a90fddd71b327ffedb887544b219f.jpg

8333639816b494bbfb97295100a745fe.jpg

images.jpg

(од последната слика не можам да најдам со појака резолуција што е стварно штета...)

Мислев прво дека е само зафрканција ама на се' повеќе сајтови читам дека Joker 2 ќе биде мјузикл?!? Лошо...

Се надевам ќе испадне лажна вест или дека Тод Филипс намерно пушта лажни муабети...

Лејди Гага ќе биде во филмот. Не е битно што жанр ќе биде, штом таа ќе постои во филмот. Ама да, сигурно ќе биде нешто музичко и woke.

Лејди Гага ќе биде во филмот. Не е битно што жанр ќе биде, штом таа ќе постои во филмот. Ама да, сигурно ќе биде нешто музичко и woke.

Катастрофа во најава... Немаше ни потреба од продолжение. Ама кога веќе го прават невидена глупост е да не биде во ист тон како првиот. Нема ништо свето веќе очигледно. Скоро и да не остана франшиза што не ја избербатија со глупости.

А зошто ти е смешно ако градат филмски студија во Скопје?
Гледав интервју со него на ТВ пред месец можда, Миланка Рашиќ зборуваше со него преку некоја платформа (скајп можда) и го кажуваше Малкович истово.
Јас па се израдував :)
Зашто неверојатно ми е да се случи нешто толку добро во земјава и сите помпезни најави досега неславно завршиле.

‘Свеж’ пример - Битола филмски град.

Пред три години во Битола беше најавено дека холивудски филмаџии ќе го откупат тој дел од касарната. Во посета на градот тогаш дојде продуцентот Перси фон Лепински, добитник на Оскар за документарен филм, и најави дека холивудска компанија ќе изгради филмско студио и ќе снима игран филм со светски позната филмска ѕвезда, како Мерил Стрип. Битолчани уште ги чекаат и студијата и Мерил Стрип.

Статијава од кој е изваден цитатот е од 2017 година, а муабетите за филмскиов град пишува дека се од 2013, иако мислам дека и од пред 2013 се збореше тоа.
После 10 години, ни Ф од филмскиот град нема во Битола, камоли холивудски филмови да се снимаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom