Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Jasna e edna rabota vo momentov, a od den vo den e se pojasna: kinezive da dignat ednomesečen kolektiven štrajk razmaženiov zapad so plati od 3000-8000e, koi ni vo koj slučaj ne gi zaslužuvaat na čelo so amerikancive će doživeat kolektiven kolaps.
A toa sigurno i će im se sluči bidejći počnaa sami sebe da si ja grizat opaškata.

Da ne e kina i kineskive fabriki 80% od lugevo doma ne ke mozea da si dozvolat klimatizeri za Ladenje i Greenje NO edno e Fakt neznaci deka sekoj kineski proizvod e so ist kvalitet naprotiv postojat kineski proizvodi od prva klasa a ima i kineski proizvodi od desetta klasa.

Дали Елипсо во центар е добар избор за купување на клима уред од таму, дали даваат дополнителен попуст и сл . Искуства некои да се споделат ?

Jasna e edna rabota vo momentov, a od den vo den e se pojasna: kinezive da dignat ednomesečen kolektiven štrajk razmaženiov zapad so plati od 3000-8000e, koi ni vo koj slučaj ne gi zaslužuvaat na čelo so amerikancive će doživeat kolektiven kolaps.
A toa sigurno i će im se sluči bidejći počnaa sami sebe da si ja grizat opaškata.
Економијата ќе куцни да.... ама дај еве пример без која ствар од Кина не би можеле Американците да преживеат цел месец?

Iphone!
Шах-мат
Океј али да ја заобиколиме таа.... добра третина од популацијата... што би се самоубила ако не го добие најновиот iPhone во првата недела после најавата.

А тоа со платите од по 5-8к е само бројка... кириите им е 1/3 од платите... за здравство и осигурување да не почнуваме со муабети...
Затоа има многу бездомници и луѓе без здравствено осигурување.
Е прехрана (од маркети а не од ресторани ) и друг таков пазар што е иста цена како кај нас нив им иди багатела на тие плати... ама па реално и така треба да биди за секој да може да си го дозволи.

Life is Good - LG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom