- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 7.124
- Поени од реакции
- 16.652
Ги знам овие ќумбиња, сум ги видел. Не се трајно-жаречи, и цугот е озгора со две капачки за регулација.Не друже само кога се загрева ќумбето/ железото мириса. Онака кога ќе наставам у старт дрва/брикети и додека има голем оган, се загрева до макс и вцрвенува ќумбето и железото/ лулите (некои ми спомнаа дека и тие се премачкани па може и до нив да е). Мирисот неможам да ти го опишам, нешто како рерна/ рингла загреана само пута 5 појако. И во упатството пишуваше дека "ќе мириса додека не прегори бојата/премазот". Иначе ова ми е ќумбето:
https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=64816
А во која смисла мислиш дека враќа назад, не сум чул за тоа нешто. Онака си функционира како што треба, си го подесувам на тие отворите за јачина на оганот. Али тоа си е засебно, не ми е изгледа дека е поврзано со миризбата.
У принцип, боја каква сака нека биде ќе прегори по толку време.
Тоа што останува како опција, а велиш и брикети му ставаш... да е од тоа!? Секакво ѓубре, лепаци и иверки се ставаат во тие брикети! Јас би ти препорачал само на дрва да го тераш, ем ќе видиш дали пак ќе мириса.
Друго, велиш го вцрвенуваш од жештина?! Епа немој!
Не се предвидени за тоа! Евентуално кружниот капак(плотна) озгора може да се вжари оти е потанко железо, се друго е гус и не ми е јасно ни како воопшто си успеал да го вжариш?!? (Уствари знам! Си му лупал брикети)
Дома на што се грееш? Си се греел на дрва некогаш?

. Jas za sega imam 100dena ne iskluceno klima ured gream na 25 do 29 stepeni nikogas auto sekogas na 3-5 brzina ( ako vi znaci toa nesto) soba 35m2 preku den 55m2 preku nok(otvoreno vo hodnik i druga soba) i vkupno potroseno 1500kw.