Greska do greska, od taa pricina ne deli soveti.Види вака... обично јас сум тој што тука дебатира и се спротивставува кога климите ги прават modus mirabilis...
Меѓутоа кога читам како ти си ја сфатил топлинската пумпа морам да се ставам на страна на скептиците!
Прво нешто што ми боде очи е што меркаш фенкулери!? Ти знаеш дека еден Ш марка кошта 400€?!? Настрана инсталација, настрана се, и со нив ја губиш најголемата ако не и единствена предност на ТП, а тоа е да се грееш радијативно! Па јеб*ш га, али да лупнам 7-8000€ за нешто да ми дува, не фала!
Второ, бидејќи на еден спрат веќе имаш радијатори(а, ја глава оставам дека се оптимизирани за 55ц ако не и повеќе), можеш слободно да и пишеш крст на економичноста, бучавата и долговечноста на таа ТП! Без разлика што продавачите тука сакаат да веруваш, ниту една ТП не е предвидена за високо температурно греење.
И трето, неможеш да комбинираш радијатори со подно/фенкулери! Едните работат на 55-65ц другите на 35ц!
Има тука уште многу работи да се кажат, ама ова е доволно да видиш дека концептот во основа не ти чини. Натаму твое си е.
Nemozelo da se kombinira radijator so podno….neznaenje e pricinata samo, zatoa ne deli gresni soveti. MOZE….e odgovorot.