- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.265
- Поени од реакции
- 3.015
Абе ме нема два дена и сеа не можам да ве дочитам 
Абе пријателе, COP се пресметува за мерењата во даден момент... а не да ми сликаш во 9:04 слика со издув 55С и потрошна 2052w, а 7 минути покасно во 9:11 ми сликаш усис 23С ама и потрошна намаленa 200w спрема првата слика.

Што значи ова дека издувот уште е 55?
Како да ти верувам... едно што очигледно е дека сакаш да измалверзираш као демек докажуваш нешто јачина... а од друга страна си праиш кардинални пропусти...
Што да праам сеа, да мижам.... да се правам дека не забележувам???
Па и математика си си направил COP 4.05 као божем и протокот го знаеме кој фан ти е поставен на дајлинско.
Ееее ко шо вика Стрелец, треба да бипни!
Ах беее.... нит си гази, нит е ламја!

Еве цел ден поминал, никој не заприметил... или не сакал да запримети.
Јас ете пошто ме персирал убаво се запулив и што да видам.... малверзации пак....
И сеа откако ќе прочита пак ќе пишти ќе опина.... демек јас нешо него му грешавам.....
Пробав да најдам во сервисното ама не успеав, а сега немам толку време. Ако не потврди некој од позапознативе со Мицу, јас ќе побарам подетално деновиве пошто ги имам упатствата.
И јас мислам дека треба да се тука некаде по моќност ама излгеда Мицу е повеќе одклучен за на греење а тошибата повеќе е за економија.
Како и да е, мислам дека треба да и дадеш повеќе време. Квалитетни модели како овие развиваат моќ постепено со економија во ум и заштита на компресорот пред се. Гледам од твоето видео постепено крева температура. Остави ја така нека потера подолго време, ако треба отвори и прозор нека се лади просторјата, за да не ја стишуваат нејзините сензори дека е доволно топлина и доволно потрошувачка.
Ти може си пробал во изладена просторија, ама додека да покрене сила 10 минути... најгоре во собата е веќе 25 степени и може софтверската логика не и и дава да повлекува повеќе.
Јас дури и би ја насочил да дува накај отворена врата за да го врти ладниот воздух да оди на усис...
Набави си уште еден термометар, било каков, дури и обичен некој што ќе го ставиш над климата за да покажува температура на усис за да може да си пресметаш COP.
И да, наредно ако снимаш прикачувај на youtube зашто на streamable.com снимките се бришат после 3 месеци мислам.

Eve i za hejterite eden pozz na -10 si gazi.....
Sto vika 31 stepen razlika na -10 nadvoreshna vo prevod matematikata vika cop 4.05 lamja....
Абе пријателе, COP се пресметува за мерењата во даден момент... а не да ми сликаш во 9:04 слика со издув 55С и потрошна 2052w, а 7 минути покасно во 9:11 ми сликаш усис 23С ама и потрошна намаленa 200w спрема првата слика.

Што значи ова дека издувот уште е 55?
Како да ти верувам... едно што очигледно е дека сакаш да измалверзираш као демек докажуваш нешто јачина... а од друга страна си праиш кардинални пропусти...
Што да праам сеа, да мижам.... да се правам дека не забележувам???
Па и математика си си направил COP 4.05 као божем и протокот го знаеме кој фан ти е поставен на дајлинско.
Ееее ко шо вика Стрелец, треба да бипни!
Ах беее.... нит си гази, нит е ламја!
Така имам и ја читано за еден нордик модел на клима.... ама тој модел завршување на буквите HZГреачот на тацна работи кога оди климата во дефрост

Мое е да споделам.... и да ги разоктивам лагите како еве оваа првава во овој пост.Probav da mu ukažam deka merenjata se približni i besmisleni no toj prodolžuva da davi.
Na krajot nema da dokaže ništo poveće od toa što site što ne sme sisale vesla veće go znaeme.
Еве цел ден поминал, никој не заприметил... или не сакал да запримети.
Јас ете пошто ме персирал убаво се запулив и што да видам.... малверзации пак....
И сеа откако ќе прочита пак ќе пишти ќе опина.... демек јас нешо него му грешавам.....
Radi stalno kad je temperatura ispod 0c a ne samo kad je defrost.
Имам читано за Мицубиши нордик моделите, греачот на тацна се вклучува пред почеток на дефрост и гаси 10 минути после дефрост.Ne e tocno greacite na kompresor i kondez tacna rabotat non-stop koga klimata e vklucena duri i koga e isklucena od dalecinskoto dovolno e samo vo steker da e uklucena klimata za greacite da rabotat a greacite se vklucuvaat avtomacki na temperatura poniska od +1 stepen
Mnogu podobro bi bilo dokolku tie greaci se palat i gasat preku dalecinskoto Nezavisno za koj brend na klima se raboti.
Пробав да најдам во сервисното ама не успеав, а сега немам толку време. Ако не потврди некој од позапознативе со Мицу, јас ќе побарам подетално деновиве пошто ги имам упатствата.
Друже алал да ти е за гестот. Сеа малце ќе те тролаат и ќе ја тролаат твојата клима.... ама батали ги.Ako se site Daiseikai kako mojava ne veruvam deka ke umri od maka jas iskreno mislev deka klimava SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG ke gree
priblizno kako taa na @zlatko_ti412 Ln35 bidejci vaka gledano na hartija se isti
И јас мислам дека треба да се тука некаде по моќност ама излгеда Мицу е повеќе одклучен за на греење а тошибата повеќе е за економија.
Како и да е, мислам дека треба да и дадеш повеќе време. Квалитетни модели како овие развиваат моќ постепено со економија во ум и заштита на компресорот пред се. Гледам од твоето видео постепено крева температура. Остави ја така нека потера подолго време, ако треба отвори и прозор нека се лади просторјата, за да не ја стишуваат нејзините сензори дека е доволно топлина и доволно потрошувачка.
Ти може си пробал во изладена просторија, ама додека да покрене сила 10 минути... најгоре во собата е веќе 25 степени и може софтверската логика не и и дава да повлекува повеќе.
Јас дури и би ја насочил да дува накај отворена врата за да го врти ладниот воздух да оди на усис...
Набави си уште еден термометар, било каков, дури и обичен некој што ќе го ставиш над климата за да покажува температура на усис за да може да си пресметаш COP.
И да, наредно ако снимаш прикачувај на youtube зашто на streamable.com снимките се бришат после 3 месеци мислам.