- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.768
- Поени од реакции
- 7.701
TecNegotino ima maximalen kapacitet od 210Megavat/H, a od Mepso si kaza direktorot imalo pobaruvanje od 1000Megavat/h sega u topol mesec, a najmnogu sto mozelo da se proizvede od domasno proizvodstvo bile 500mgwh...i plus uvoz sto imale nakraj zavrsile so 315mgw manjak koi gi zimale od evropskata mreza.За Тец Неготино ич не се грижи! Имаат преку двеста(!) вработени кои идат на работа за да прчат к*р! Знам од прва рака од колега мој неготинчанец. Сам кажуваше како летно време додека они(на гроздобер) се отепувале од работа, во тец се сончале и пиво пиеле.
Нека си ја заработат платата барем еднаш во десет години! (Ич да не ги жалиш)
Второ, државава секоја години плаќа миљонски суми на ОКТА како оштета за неисполнети обврски(кажи му фала на љуБчо шизофреникот), а партиски фирми увезуваат мазут или нешто налик тоа(друг муабет) од странство!
Наместо да си ја спрегнеа ОКТА со 500 000 тони годишен капацитет, и три ТЕЦ Неготина ќе работеа! ...ама! Тие 5++ точки што ги напишав, мора да се исполнат! Инаку која би била сврхата било кој од смрдсм-дпСмне да дојде на власт?!
Znaci i samo da e domasno proizvodstvo 500 + 210 e pak pomalo od 1000mgwh, sose Negotino da raboti na mazut sto verovatno e poskapo da raboti nego da uvezeme struja...ako ja ima da se uveze
A koga ke ima pikovi so 2000mgwh od kade strujata?
Последно уредено: