Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не е плинот забранета роба! Само ако има гасификација и плин кај нас...

1.Нема да можат да крадат!
2.Нема фирмите и машините на смрдсм-дпсне да вртат милионски тендери во Рек!
3.Нема да можат ќерките и швалерките да си ги запослуваат по канцеларии!
4.Нема да има субвенции за циганот од Велес и баграта околу него!
5.Нема да има партиски фирми кои ќе фаќаат маржа од увоз на струја.
Итн. итн. итн. уште сто точки има!

Така да прикаските за русите и некаква гео-политика се само тоа! Прикаски за деца пред спиење.

Jeste , nema geopolitike i onda se stopira kod nas izgradnja bloka termoelektrane , koju si kinezi trebali graditi po modernim standardima ekologije s već uplaćenim parama !? Bloka koji nam daje koliko toliko energetsku sigurnost..
Šta , odjednom smo postali ekološki osvješteni nauštrb svoje sigurnosti ? Ili trudimo se da se uklapamo u agendu zelene transformacije ? Pritisci , ucjene , prijetnje , manipulavcija vladaju ovim prostorima , jne mozes kako hoćeš , sve i da hoćeš...

Германија,има доволно е.енергија,Србија,Босна,сите тие имаат и вишоци освен ние..
А да ве потсетам оти и една од причините за коиГруевски беше сменет од власт беше и тоа што одби либерализација на пазарот со е.енергија..
Инаку овие го упропастија Рек затоа што им заповедал оти треба да одат на чиста енергија,и почнаа да го затвараат а притоа без да бараат пари за нови чисти централи.
Е тоа ти се вика Копај нов бунар,но не пљукај во стариот

Attachments

• Screenshot_20211105_154229_com.facebook.lite.jpg
    Screenshot_20211105_154229_com.facebook.lite.jpg
    578,2 KB · Прегледи: 62
Ne znam dali e do mene, ali za sekoja sto sme zborele ubava ili ne, mene site do sea mi se ubavi. I bi gi. :D

Освен:

Роузи О'донел
Таа што личи на Роузи О'донел што го држеше Џејмс Кан заложник, ја заборавив како се вика
Таа што ја глуми калуѓерката во Калуѓерката (НЕ ЈА ГУГЛАЈТЕ, БЕВТЕ ПРЕДУПРЕДЕНИ!!!)
Девојка му на Шелдон во Биг Бенг

Сигурно испуштив некоја, ама за сега тие се.

А, да, не се рачуна старост, тоа е природен процес на огрдување.

Back
На врв Bottom