Vidi finti minti moze od nekoj kako .... ? realnosta e taa deka versati 3 16kw monoblok trosi rastura a kolku e bucna mislis poletuva avion . Inaku kvadraturata e tocna , i da 18500 k smetkata bese za celata energija vo najladniot mesec , a za izolacija no comment podobro ne moze , tvrda gradba zid 60cm plus 10 cm stiropr fasada ponekade 5 cm , drvena stolarija lesnina termopan staklo , iskreno ocekuvav malku poekonomicna ke bide posto se greeme na panelni radiatori znam deka ne e dobra opcija . Prijatel montirase toshiba estia5 16kw so hidroblok, ne sum siguren tocno kolku kvadrati gree okolu 100 m2 lani imase smetka najvisoka 5800 den komplet , a i bucavost 70% pomala od versati , bev 3 pati da proveram , razlika u cena 2300 evra , pa ti vidi napraj proracun vredi ili ne plus 2.3k evra u start .
Da napomenam i monterite od energija konkretno za pumpata ne me nesto ocaraa da ne kazam povekje me razocaraa so odnosot , a za specijalcite pod znakot na gree duga prica blisku do edicijta veruvale ili ne .
A lanskoto moe mitsu LN 35 samo radi info 10+ zadovolen sega za sega na ladenje 60m2 potkrovje , radi al se necuje a trosi kao upaljac plin ! za greenje ke vidime ?