blejdsk
Collective Consciousness
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 43
- Поени од реакции
- 70
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nema problem nikakov, dobro e sto e pogolema cevka, da e obratno togas e problem.Да прашам од поискусниве @kodus или било кој кој знае , веќе поставив во градба инсталација со бакарни цевки како за 5.5 ка клима ,,, 12 мм и 6мм или 9 е незнам потенката, прашањето е дали може да се стави 3.5 ка што бара потенка цевка и дали би било проблем тоа ?
Благодарам на одговор
Тоа што пишат производителите знаеме дека не е секогаш за верување
не ми е јасно зошто Хансолот трошел дури и повеќе од неа
Koliki su toplotni gubici oba prostora , kolika je sobna u oba prostora , kako rade uredjaji u oba prostora , da li su iznad , sa strane prostora grijani ili negrijani , kolika je masa oba prostora , koji su koeficijenti akumulacije topline , jel znaš da od različitosti tog koeficijenta toplotno operečenje može biti do X puta veće pri identičnoj izolaciji ili bez nje..
Најскап фил на Нетфликс до сега мора да биде бомбастично.За The Gray Man сеуште има експлозии на сите страни. Ќе има многу дрон снимки, по цели денови летаат.
Прегледај го приврзокот 301267
Kako misliš nije za vjerovati ?
Чии мерења се дечија посла?!!?!?Već sam ti dao odgovor... Bez ovih podataka tvoja mjerenja su dječija posla..
Strelec veke ti odgivori na prasanjeto, zatoa ne prasuvaj po 100 pati.Така фино-љепо!
Еве искрено, пред скоро 3 години јас и брат ми така наивни и неискусни... според комшиски муабети и убедувања си купивме по една Грее клима.... јас зедов Хансол, а тој ја зеде поскапата Амбер.
Ај @Alen123 жити бога објасни ми која од двете клими е појака на греење во зимо?
Според декларираното од производителот се разбира... да не се лажеме со мерења и дечја посла!
Еве да ти олеснам уште тогаш сум споделил Product Fiche од двата модела.... тоа што сум го добил со климите.... нема лага превара.
Ама молим те објасни и зошто едната е појака од другата... да ми биди појасно.... оти збунет бев тогаш и уште еве години поминаа и пак не ми е јасно.
Чии мерења се дечија посла?!!?!?
Точно така. Затоа јас имав и детална пресметка на топлотни загуби. Имам поназад пишувано за Кнауф Терм и за пресметките кои ги правев.Koliki su toplotni gubici oba prostora , kolika je sobna u oba prostora , kako rade uredjaji u oba prostora , da li su iznad , sa strane prostora grijani ili negrijani , kolika je masa oba prostora , koji su koeficijenti akumulacije topline , jel znaš da od različitosti tog koeficijenta toplotno operečenje može biti do X puta veće pri identičnoj izolaciji ili bez nje..
Така фино-љепо!
Еве искрено, пред скоро 3 години јас и брат ми така наивни и неискусни... според комшиски муабети и убедувања си купивме по една Грее клима.... јас зедов Хансол, а тој ја зеде поскапата Амбер.
Ај @Alen123 жити бога објасни ми која од двете клими е појака на греење во зимо?
Според декларираното од производителот се разбира... да не се лажеме со мерења и дечја посла!
Еве да ти олеснам уште тогаш сум споделил Product Fiche од двата модела.... тоа што сум го добил со климите.... нема лага превара.
Ама молим те објасни и зошто едната е појака од другата... да ми биди појасно.... оти збунет бев тогаш и уште еве години поминаа и пак не ми е јасно.
Чии мерења се дечија посла?!!?!?
Точно така. Затоа јас имав и детална пресметка на топлотни загуби. Имам поназад пишувано за Кнауф Терм и за пресметките кои ги правев.
На крајот за да бидат комплетно сигурен во просторот кој требаше да се грее со Хансолот, на крајот поставив и панел од 2,5KW кој за 1 час ја крена температурата на од бараните 23 степени над 26-27 степени, при надворешна температура од +2-+3 степени. Во исто време Хансолот се мачеше за температура од 23 степени со потрошувачка од 1,3KW. Значи COP помал и од 2.
Ама ајде сега си ново ботче, треба да глумиш дека ништо не знаеш.
Абе сега не врти по тавани. Одговори му на човекот, ако знаеш......Ne kupuje se klima koja je jača već koja ti pokriva toplotne gubitke , sve razmišljaš naopako nije ni čudo što izvodiš pogrešne zaključke..
Така фино-љепо!