Абе друже, едната страна е за 10-20цм подолга, ако сакаш да слезам до долу да премерам да ти сликам па да цепидлачиме до втора децимала колку квадрати е пример 4.17м x 4.05м....
Кога ја мерев пред 2 години знам беше близу 17m2 со тука некаде димензии должина ширина околу 4м
Тоа на првата слика и не е некое модулирање пер се.... ама ајде изгледа како повеќе време да работи од што е офф...
Овие графикони од Broadlink да почнеш да ги земаш малку со резерва....
И јас до пред една недела мислев дека се горе долу точни, ама кога почнав да гледам графикони од мерења на секоја минута одма друга слика излезе.
Значи уште еднаш да нагласам, графиконот во Broadlink апликацијата е со апроксимации помеѓу мерења на 10 минутни инрервали!
Што значи тоа, тоа значи дека ако климата прави начесто пали гаси..... ти на графикнот од Broadlink ќе гледаш дека прави значително помалце, а пази може да се случи особено ако прави на регуларни интервали он-офф да гледаш дека со саати не работела или пак модулирала со саати не угасила ако се услагодат он-офф интервалите на климата со временските 10минутни вчитувања на Broadlink апликацијата.
Во собата спие и живее 70 годишен човек со алцхајмерова болест кој знае да заспие и отскриен и затоа темепратурата е фиксна 25С дење/ноќе.
Лани кога беше поладно беше 26С фиксно, годинава засека доволно е 25С ако стегни ќе ја кренам пак на 26С.
Јас кажувам како што е.... кој верува верува, кој не не.
За LN35 на Мицу точно се знае колку дава и до колку работи, особено дo Tbiv која е -10 и Eurovent сертификатот потврдува дека моделот дава 3.6kw без бекапи и такви заврзлами....
Од друга страна твојот нордик модел нема независно мерење и сертификат од Eurovent и никој освен производителот не гарантира колку дава и до колку степени со кој капацитет ќе работи.
Нека не ве лажат дека не им прават Eurovent оти биле џабе фрлени пари! Како за не-нордик моделите не се џабе фрлени пари и имаат направено??
Особено што се знае на кои модели прават пари и кај нас и на север.... ама тоа е прост народ => јака фирма. Немој некој да се навреди.
Абе како не ви е сумливо не знам???? Еуровент има за влезни модели од по 200-300еур, а за овие појакиве нордиков што ги продаваат кај нас по 1000еур+ а накај скандинавија гледаме и до 2000еур... немало потреба од еуровент сертифицирање хахах смешки.... смрдливи смешки.
mene mi izgleda deka zaebancija ne svakas premnogu seriozen si koga se raboti za klimive pogotovo za tvojata LN, u redu e 17m2 e sobata sto ja gree hansolot, inace ne nie e prvata slika modulacija a ne ni rekov deka e posto ubavo pisav navecer deka namaluvam temperatura pali gasi posto 20 ili 21 kolku i da e namestena postignuva lesno i gasi a preku den modulira koga e pustena na 24 25 i toa ubavo se gleda od grafikonite deka 7 saati modulira, a ti imase postasveno slika od grafana deka od 11 do 19 modulira a navecer raboti pali gasi i vikas deka ne se cepka klimata bateriite od dalinskoto se izvadeni a spored grafana sto postiras i od sto gledam kaj mene kako raboti i koga ke sporedam isto e kako kaj mene samo sto jas kazuvam deka navecer namaluvam na 20 21 i raboti pali gasi a ti od sto sakas da dokazes kolku e LN superioren vikas deka nikoj ne go pipa hansolot. A za toa dali na 10 min meri ili na 5 sekundi mene mnogu razlika ne mi pravi kade sto ti si premnogu optereten vo vrska so toa i pak ke ti kidne nekoj pik sto nema da bide zabelezan