Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Budi Bog sa nama, pa skoro nijedan model Gree nema istu oznaku u zavisnosti u kojoj zemlji se prodaje ? Sada sam uporedjivao. Moze li neko da mi objasni o cemu je rec ? Jel to svaki diler narucuje sta da mu sklope ?
Kakve gluposti covek sve cuje od tebe.
Автоматски споено мислење:

Не е точно, Gree Muse Eco колку што знам е модел кај србите и тој е ист како кај нас што е Gree Fairy, еве Gree бандата слободно нека потврди или нека корегира.

Gresen odgovor, pravo na kurs kaj Strelec.

Zatoa kaj Midea nema razlicni modeli istite modeli se sekade

Noviot Vivax AEEI+ e Midea AURORA plus

Vivax
kRAivdyy3MB31be7o0vgDxzq8IX51vw6pw3vlbu5.png

Midea

aurora9_front_off.png

new_remote_3.jpg

Evo malo za usporedbu kako se griju u različitim drzavama , način grijanja , sobna temperatura , navike , itd..

To sam i ja video, ali ok, ako tako treba da se prodaje neka prodaju :) Meni posle svega na pamet ne pada da vise ikada uzimam u obzir takve klime.

Ma ko tebe ishta pita sta ti mislis?
Tacno tako. U pravu si. Imate podosta koji nece da mucnu glavom, pa se prevare na prvu loptu :), te kupe macku u dzaku, jbg :(

To sam i ja video, ali ok, ako tako treba da se prodaje neka prodaju :) Meni posle svega na pamet ne pada da vise ikada uzimam u obzir takve klime.

Tacno tako. U pravu si. Imate podosta koji nece da mucnu glavom, pa se prevare na prvu loptu :), te kupe macku u dzaku, jbg :(
Vidim da ti je lepi drug iz skolskih dana, slikajte eklere i u zdravlje.

Да не ти е некоја прастара верзија што нема вграден блокатор?

Вчера го симнав.
Не знам зашто е така ама не ни планирам да го користам па нема ни да му се замарам.

Значи нема на темава искрен муабет, џабе прашувам :toe:
Na temava ima i iskren muabet,samo e znak prasanje kako ke gi pogodis sogovorncite.
Za se sto ti teba pomos mozis da najdes ovde ,samo treb i da proucis del od temava pa da si doneses sam odluka.
Samo popoleka i strplivo.

stanot e nov, ne sum go greel do sega inace e so izolacija i green od site strani
stanot e 65m2, no bi go greel i cel 3 sobi dokolku imat kapacitet ovie klimi (no zadovolen sum da greem i 2 sobi), od setec mi rekoa deka ovie klimi greet do 45m2
pa baram vase mislenje za kvalitetot na ovie 2 klimi i koja bi bila podobra i pokvalitetna.

stanot e nov, ne sum go greel do sega inace e so izolacija i green od site strani
stanot e 65m2, no bi go greel i cel 3 sobi dokolku imat kapacitet ovie klimi (no zadovolen sum da greem i 2 sobi), od setec mi rekoa deka ovie klimi greet do 45m2
pa baram vase mislenje za kvalitetot na ovie 2 klimi i koja bi bila podobra i pokvalitetna.
Nemas potreba da stavas 5kw klima, dnevnata sigurno ne e pogolema od 30m2.
I veke razberete deka od dnevna nemozete da greete/ladite drugi sobi.

Ниедна од тие две! Преголеми се за тој простор. (И остај сетек што викаат, продавачите им се вртат како на рингишпил и појма немаат што зборуваат!)
Или мултисплит(ќе треба да зголемиш буџет), или почни со една 2.5ка 3.5ка па после ќе му ја мислиш за другите соби.

Здраво.некој да ми даде мобилен број енергија ама од серверот оти од салонот не даваат броеви хитно ми треба ми треба сервисер

Здраво.некој да ми даде мобилен број енергија ама од серверот оти од салонот не даваат броеви хитно ми треба ми треба сервисер

Значи од внатрешноста единица течеше вода дојде сервис од кај што ја купив кога ја отвори целата пластика се распадна и почна да се рони сервисерот рече да се јавам во енергија они не сакаат да ме поврзат со нивниот сервисер демек биле на терен дали некој има искуство со енергија
Еве ти ист проблем како твојот. Пријателкава ја купи климата 2017 г. од сетек (хаиер 5.5 кв). И кај нејзе неколку пати течело вода од внатрешната,ја поправале нешто, но сега цела пластика и испука. Сервисерот (некој Горан) е недостапен постојано. Деновиве ќе оди до сетек за да се разберат, но мислам џабе ќе е се кога гаранцијата беше 2 години на климата и 5 на компресорот. Еве види ги сликите што ми ги прати.
77278efe0f41ce73361f948720015bb2.jpg
10cc8e620644a09ce54cae8fabaaf878.jpg
919a3335bcd3319186a5b2b4a48981a0.jpg
83505ed369a277f6f345b30f856c22c3.jpg
7c16fbab72d0100d2640e54d66e14164.jpg
82c3a38b14e61715f225d203aa2f3cf4.jpg
a24f86753bd1fb7c1a68288cf199b180.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom