Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Шо мајка?
Зашто мајкин таа од 94 е 18ка не е ко твојата 12ка од 100к што ти си ја платил колку ?
Хух и се запнување на таа 100ката.... ете една страна поназад пишав колку ја зедов Мицу LN35-ката....
Далеку под 100ката што ја мелиш, и далеку под 94к од U-crown-от 18ката.

Патем, поефтино и од U-crown-от 12-ката што ја продававте пред да ја преполовите цената.

Pa I jas isto ama koa ke spushti ispod 200w korne ladno
Ako ti e namestena da duva vo lugeto togas imas problem. Kaj mene 4te klimi ne duvaat vo lugeto
Imam modulacija od 120w, 250,550w,
280w. Najzafrkata klima od site e mitsuto
Vo prva duva 280w vo vtora 380w- ni vamu ni tamu

Gree Soyal има 2,5реда изменувач бре каде тука Shorai со еднореден била иста....ти по цени исти ги направи климиве Бот
А вам нели понос и туга ви беше двостепениот компресор,па на долго и широко го фалевте на темава?!
Сојалот за 1000 еура со каков компресор иде? Единечен ротари?!

...следечи?!

Ти си резил на веков и срам си за темава а и пошироко zlatko_ti412 е член кој многу допринесува за темава и не е убаво такви работи да пишуваш.Секој има право на свое мислење ако не ти се допаѓа едноставно игнорирај го.
Hmmm....незнам само со што допринел??
ако мислиш кога го фатива дека мереше џоа мод греење на 21 надворешна :tapp:
Fzot578.jpg

@zlatko_ti412 не ја познава ни својата клима и незнае која црта колку кубици исфрла а постира и на јутјуб безвезни издуви...брзоплето многу и не би рекол дека е некој репер да му се верува.

Последно уредено:
Epa znaci mojava e falicna oti ja pobucna ne sum videl
Turi si edna lepenka toshiba i mislam ke pocnes da ja falis :) nekako mn brendov ti smeta izglea :)

2 Hansoli koristam, top model vo sekoj pogled, cenoven koga se prodavase, za modulacija, za vkupna potrosuvacka, za greenje maksimalno zgreani.

Gree Amber можам слободно да кажам дека е гној клима за модулација али како независен корисник исто така можам да кажам дека кај мене модулира со саати од 550 до 600 w, еве моментално последните 2 саати

Прегледај го приврзокот 277003
Vazno ti raboti so COP>5
Izmeri na izduv/usis Fanot i kazi si ne se srami.

I sega po celovo toa so moduliranjeto sto e podobro da rabotat 24/7 na 0.3w ili da rabotat 20minuti vo eden cas na 1 kw

Sent from my iPhone using Tapatalk
Toa znaci deka za ista dadena toplina vo toj cas,on of sistem na rabota ke potrosi poveke el.energija nego da si raboti mazno.
Plus on of ,znaci I namalen confor,mora na odreden stepen da s ikluci,prer isklusva na 21,a vklucuvane na 22 ,nemac constantnost,custvo na zaladuvane.
Toa ti e isto kako koga bi ti bile site semafori otvoreni I di vozis.
Ili site semsfori zatvoreni,I na sekoj semafor ds zastsnuvas.
Kade ke potrosis poveke gorivo?

А вам нели понос и туга ви беше двостепениот компресор,па на долго и широко го фалевте на темава?!
Сојалот за 1000 еура со каков компресор иде? Единечен ротари?!

...следечи?!
Ide soodveten, kakov kompresor ide u Suzumi16 ?
Sledeci!!
Edit:Go trgnale linkot za suzmi16R32 ama cenata sigurno e posolena od Shorai16

Последно уредено:
Ide soodveten, kakov kompresor ide u Suzumi ovde ?
Тоа е поентата. До сега се рамневте со јапанците со пониска цена или повеќе изменувачи,компресори,фреони,тежини и остала "техника" за иста цена. Сега гледам рамо уз рамо одите и по цена и по се.

@An. ka @palpem @GT1 за Хансолот свака част!
Првите серии цена/перформанси ненадминливи! Ама тоа кога идеа со Санјо компресор ;)
После Грее почнаа да мајсторишат со нивните двухстепени Г-точки,и цената им рипна,и крај не им се знаеше со 16 ознаки...

A nekoj so amber 18ka doma pa da kaze kako sto kako se stoplil kolku smetka platil. Samo da ne e nekoj od prodavacite i monterite. Posto kako i da e ja pravat temata glupava dosadna i nesvatliva za drugite. Eden prosecen korisnik bi trebalo da znae osnovi a ne detali u krajnosti.

TAKA DA BIDETE EDNOSTAVNI ODNOSNO SO TAKVA I TAKVA KLIMA MI BESE TOPLO PLATIV TOLKU I TOLKU

pozz do moderatorot ama mislam deka treba da ja podzacisti temava od mnogute strucnaci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Од 23 октомври бараш клима и уште не си купил?А јас мислев веќе на клима се грееш.Чудно е да прашуваш на форумов а твој другар ги има двете клими за кои ти се двоумиш.Ако твојот другар ти рекол дека Aмберот е подобар од Тошибата нормално треба него да го послушаш.А еве и Коста Сениор за 13мин.собрал информации од србскиот форум од кој можеш да видиш и србите биле задоволни со модулацијата на Амберот од 400 500в. А од друга страна и ти и Коста сумњате на попустите на Тошибата.Така да све е јасно земај Амберот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom