Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Jas bi rekol zatoa sto senzorot ne vidliv kako kaj mnogute klimi kade sto se gleda nad izmenuvacot i poskoro se lade i vklucuva klimava na greenje dodeka ovoj skrien potrebno mu e vreme za da oladi da namali 1 stepen od zadadenata temperatura od 24 znaci da padne na 23 pa da ukluci so greenje a klimava isklucuva na +1 stepen od zadadenata znaci ke iskluce koga ke nadmine 25 e toa e golema razlika vo temperatura i se ceka po 20-30 minuti da se vkluce i koga se vkluce ventilatorot oste za eden stepen e namali temperaturata na senzorot pa kace so potrosuvacka od 2000-2500w da nadoknadi bidejki ima razlika od 2 stepena. Toa ne mi se dopaga i na mnogumina ovde sto citam najgolem problem prestavuva skrieniot senzor i zatoa nema dobra modulacija koga temperaturite se nad 13-15 stepena bar kaj mene e taka

Podobro da vrti ventilatorot da vrti vozduhot za da senzorot ima realna temperatura so vrtenje na vozduhot vaka zagrean izmenuvac vnatre a senzorot e blizu najverovatno stoi desno pozadi plastikata.
Dobra konstrukcija e onaa pri koja turbinata potpolno zapira so vrtenje i od vreme na vreme se vklučuva na najmala brzina da go izmeša zarobeniot topol vozduh na plafonot, senzorot e dobro informiran za sostojbata na T vo prostorot. So ova se postiga da nema golemi pauzi pri pali gasi ciklusite, a so toa i pouednačena T vo prostorijata. Jas na mojata go izvlekov senzorot za 2-3 cm pa i ako turbinata celo vreme miruva dobivam konstantna T vo prostorijata. Samo pri ova se zgolemuvaat pali gasenjata na kompresorot. Po moe mislenje ova nema da vlijae mnogu na trajnosta na kompresorot, toj ima mek start so niska startna struja, pa vo kraen slučaj i toa mu e rabota....
Za site što kukaat za previsoka modulacija rešenie e ova so senzorot plus biranje najvisoki izduvi ( so ova dobivate pomala potrošuvačka no i nadminuvanje na zadadenata T, znači će odberete poniska T na daljinskoto) ili najmali brzini na turbinata ( dobivate povisoka potrošuvačka i za 2-3 C poniska T od zadaenata, treba samo da odberete 3-4 C povisoka T od potrebnata). Samo probajte gi moite soveti i nema ni da primetite razliki vo T na prostorijata. Edinstveno treba da pravite korekcii na daljinskoto vo zavisnost od promenata na nadvorešnata T. Pod 8C se si funkcionira bez nikakvi korekcii.
Ova e cenata koja mora da se plati so kupuvanje na eftini klimi, konforot se plaća se razbira.

Ама да налетаат.... а вие убаво сте угнездени!
И тоа не еден-двајца туку цело јато.
Дур се прашувам дал на есен ќе одлетате назад или како што пишав и претходно подобро е да го селиме кајгана на српски, хрватски или босански домен (од кај и да сте мнозинството)

Што се тиче администрација.... значи океј е ако тука одговараме рецимо на кинески?
И тоа не само јас, треба сите што не се сложуваат со фактот дека во последниве 50 страни 85% од коментарите се на туѓ јазик?

Мене ич не ми е проблем да пишувам директ на гугл тренслејт и да го шлапнам тука преведеното на кинески....
Па кога веќе јас се мачам да си преведувам од српско-хрватско-босански, нека се мачат сите да си преведат од кинески....
Slobodno pisi na kineski, opusti se.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Uz svo dužno poštovanje prema svim članovima foruma, ovo je potpuno bezveze predlog. Ja sam se ovde učlenio jer sam u potrazi za novom klimom, a obzirom da forumi u bih i hr nisu baš nešto aktivni ovde sam za vrlo kratko vreme uspeo da nađem dosta korisnih informacija. Mislim da su postovi koje pišu pojedine kolege koje nisu iz MK vrlo korisni i informativni, i tu pre svega mislim na kolege proleter1000 i Alena123, bez obzira na činjenicu što nisu korisnici istog brenda, i da ne bi bilo u redu zbog par pojedinaca da svi ostzali budu uskraćeni za pisanje članova poput njih. Da, mislim da i ovde, kao i na svim drugim forumima, ima dosta trolova, duplih naloga, i beskrupuloznih ložača, ali sam siguran da toj grupi ne pripadaju njih dvojica, i da bi bilo šteta uskratiti ovaj forum za pisanje bar njih dvojice koji spadaju u "ne se otuka" grupu. Ima se od njih dosta toga pametnog i konstruktivnog pročitati, čak i kada varnice sevaju.
Google Translejt na ovoj post od Srpski na Makedonski bi bilo ova podolu:
Sosem razbirlivo za mene i na Srpski ama ako treba lesno moze sekoj da si go prevede postot, a i deckite moze da vi go prevedat...nema nikakvo opravduvanje da se baniraat od temava zasto ne zborele Makedonski.

Со сета почит кон сите членови на форумот, ова е сосема бесмислен предлог. Јас се приклучив овде затоа што барам нова клима и бидејќи форумите во бих и хр не се многу активни тука, за многу кратко време успеав да најдам многу корисни информации тука. Мислам дека објавите напишани од некои колеги кои не се од МК се многу корисни и информативни и мислам пред се на колегите proleter1000 и Alena123, без оглед на тоа што не се корисници на иста марка, и дека не би биде во право за неколку лица на сите други им е забрането да им пишуваат на членови како нив. Да, мислам дека овде, како и на сите други форуми, има многу тролови, двојни сметки и бескрупулозни горилници, но сигурен сум дека тие двајца не спаѓаат во таа група и дека тоа би било срамота е да се негира овој форум за пишување најмалку двајца припаѓаат на групата „не тепај“. Има многу паметни и конструктивни работи што може да се прочитаат од нив, дури и кога светнуваат искрите.

Ke si napravis +1 ili 0c Temperaturna kompenzacija, vidi ovde.
Deka idealen senzor nepostoi mozes da procitas ovde za istiot "problem" i kaj najskapiot japanac LN koj patem ima uste pogolem ptoblem so defrostite:)
Прегледај го приврзокот 298727Прегледај го приврзокот 298728Прегледај го приврзокот 298729Прегледај го приврзокот 298731Прегледај го приврзокот 298730

Pa da li ima kakve koristi od ovog 3d isee senzora ili je to samo papirnata funkcija..
U opisu kaze :
This intelligent sensor continuously takes a thermal scan of the room and splits it into 752 three-dimensional zones, measuring the temperature in each to detect exactly where people are in a room. It’s even clever enough to detect how hot or cold a person is. With the ability to detect the presence and position of people in the room, the 3D i-See Sensor adjusts the temperature and airflow to ensure everyone is comfortable.

Најголем Бот си ти.
Дедото е нарачан Баснописец од ботови како тебе, со измислена прикаска за Зет од Куманово со Мусе бла бла....приказна која од почеток се знаеше како ке заврши. Ниедна постирана слика нема ставено ни од Мусе ни од замената со 3Фујитсy старите модели LM на R410 кои ги земал наводно од Хидросет молимте, хахаха па такви нема кај нас одааамна :)
А кога ги имаше 700еу беше 3,5ката а он нсместил дури 3 ЛМ за 1100, да се чудиш колку вистина има неговата басна :lolzz:
Evo mog posta
DedaTrajko, post: 9307356, member: 140514"]
Samo da javim rasplet sa klimama u Kumanovu.
Stan je tacno 77,5m2. Novogradnja, izolacija full kako treba.
Tri prostorije, 30+16+12, hodnik 10, kupatilo 9,5 m2.
Skinute 2 x Gree Muse.
Postavljene 3 kom Fujitsu, 1 x 12LM, 2 x 07LM. Franko instalirano, sve ukupno oko 1.100e. Ovi iz Hidroseta stvarno preterase sa brendom Fujitsu :)
[/QUOTE]

Lose si razumeo. Klime su dovezene iz Srbije, kupljene tamo, monter bio iz Srbije takodje, u Hidroset-u su skupe, na to sam mislio. A cak i znam jednog od vlasnika.
Nisam slikao, niti hocu, jer nema potrebe.
Zet se nije uclanio na forum, a bas je hteo :). Nema bas vremena.

Hvala ti sto me i u pisca pretvori. :)
Poz Trajko Grimm , Баснописец :)

Evo mog posta
Skinute 2 x Gree Muse.
Postavljene 3 kom Fujitsu, 1 x 12LM, 2 x 07LM. Franko instalirano, sve ukupno oko 1.100e. Ovi iz Hidroseta stvarno preterase sa brendom Fujitsu :)

Lose si razumeo. Klime su dovezene iz Srbije, kupljene tamo, monter bio iz Srbije takodje, u Hidroset-u su skupe, na to sam mislio. A cak i znam jednog od vlasnika.

Deda, ove tvoje izjave mozda tebi sluze kao reklamu da se u MK iz Srbije moze doneti za jeftino fujitsu.
Al zanemarujes bitni fakat da je to kaznjivo po zakonu, jer ovde u Mk ima drugog zasuipnika za Fujitsu, upitno je i dali su te klime sto su navodno zavrsile u Kumanovu prosle carinsku kontrolu i placena carina, vi propagirate Sverc Komerc i Zet iz Kumanova se zbog toga ovde nikad nece legitimirati.
Lako ce te naci istrazni organi po IP adresi od koje pises i ovo ce da ti bude zadnja prodaja u MK ako se uopce desila i to nije izmisljena Basnopojka.

Последно уредено:
Evo mog posta
Skinute 2 x Gree Muse.

[/QUOTE]

[/QUOTE]

Neka te je sramota godina Deda , švercaš i klime i montera , i još se s time javno hvališ...
Dodaj u potpis i Švercer klima uredjaja- diplomirani..

Последно уредено:
Neka te je sramota godina Deda , švercaš i klime i montera , i još se s time javno hvališ...
40% од корисните на клими овде имаат купено од Грција, оти x2 се поефтини од кај нас Mitsu AP/FH Toshiba Suzumi + на граница му враќаат данокот

40% од корисните на клими овде имаат купено од Грција, оти x2 се поефтини од кај нас Mitsu AP/FH Toshiba Suzumi + на граница му враќаат данокот
Plus pravat tezok sverc i krivicno delo kaznivo so zakon, ama ok vazno kupile poevtino.

[/QUOTE]

[/QUOTE]
Katastrofa, uste pa se fali.
Автоматски споено мислење:

Ne edna, tuku 3 klimi....

[/QUOTE]
Katastrofa, uste pa se fali.
Автоматски споено мислење:

Ne edna, tuku 3 klimi....
[/QUOTE]

Vjerovatnije što @ Strelec kaže , reklama ... Švercati 3 klime , montera i da se javno hvališ moraš ili biti glup ili guraš reklamu.. Mislim oštećuješ budzet susjedne Mkd , radiš krivično djelo , jer zetu ( koji već ima klime !? ) , klima neće da modulira na 200w ? Dobra priča...

Jas mislam deka nema efekt od lagi od izvrtuvanje od temata ,prvo bidejki ne ste sigurni dali tie inverter uredi ne se kupeni vo srbija i regularno plateni davacki ili tri uredi eden po eden so vrednost do 350evra ne se vneseni i prijaveni na vlez vo drvava i zatoa e nekulturno i nesoodvetno toa svercer itn.
Jas imam poveke proizvodi kupeno od Bugarija Grcija za koi sum vratil ddv a ne sum platil davacki a sum gi prijavil uredno na carina.
A vo odnos na korisnicite na gree uredi sto ne im moduliraat,nikoj ne kaza deka ne rabotat ili negreat pa da se kazuva zver kamen beton klimi bile ,ednostavno sme platile edno sme dobile drugo ,i ima ednostavno resenie namesto navredi kon korisnicite .
Odnosno da si pisat realno i da pocnat da si imaat zadovolni korisnici koi ke gi pofalat uredite.Eve za primer ako na gree gtech 3.5kw si pisat specifikacija na potrosuvacka modulacija ladenje od 160w-1650w
greenje 500w-1650w mislam deka bi steknale novi kupuvaci na koi im odgovaraat ovie parametri i bi imale pozitivno mislenje pa i preporaka ,i ke nema izlazani pa makar i 100testovi da se pravat ,ke si ispolnuva sto pisuva i site zadovolni i nema da se slucuvaat prepukuvanja dokazuvanja ovde i premolcuvanje fakti pa se startuva so navredi.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Еве сте сите монтери продавачи на клими на површина од еден пост излеговте,климата не била купена во државата и автоматски тука обвиненија за шверц, па уште кривични дела Lol. Толку од објектовноста форумска и дискусија за економичнп греење :)

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom