Џ
Џонтра Волта
Гостин
Најдосаден селебрити што користи социјални мрежи.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aj probaj 6 meseci da pišuvaš na makedonski na nivni forum. Prvo nikoj nema da ti komentira, vtoro vednaš će te opomenat.Gluposti, sramota e ova sto go kazuvas.
Vo red bi bilo i da se izvinite koga pišuvate na za nas tuđ jazik. Go nema ni toa, neka vi služi na čest.
Član sam ovog foruma već dvije godine i mogu ti reći da sam se načitao i prepucavanja i žalopojki i hvalospjeva i , na makedonskom..Sad mi reci u čemu je razlika ?Vaka što imame od nivnoto prepukuvanje tuka, zar malku ovde go ima? Što mora da čitam žalopojki i hvalospevi nivni? Što korist ima forumov od ova
Slobodno pisuvaj i na srpski forum, koj ti brani.Aj probaj 6 meseci da pišuvaš na makedonski na nivni forum. Prvo nikoj nema da ti komentira, vtoro vednaš će te opomenat.
Sramota e nivnovo, mene ne mi e sram vo moja država da sum makedonec. Inače dedo mi bil srbin, jas odlično go vladeam bivšojugoslovenskiot služben jazik, ama ima nekoj kodeks na odnesuvanje, dosta beše, ne mora da se trpi i ponataka....ne gi razbiram moderatorive, nikoj nema da im zameri ako napravat red.
Vaka što imame od nivnoto prepukuvanje tuka, zar malku ovde go ima? Što mora da čitam žalopojki i hvalospevi nivni? Što korist ima forumov od ova. Ko što gledam mi izglada deka nema da ja posetuvam ovaa PAPAZJANIJA ako prodolži vaka.
Mene tehnički forumov ne me prosvetluva, samo se nerviram so netočni "stručni" komentari, me interesiraat samo korisnički isustva koi pak rečisi i gi nema. Ako prodolži vaka CIAO forumu.
. I na hr, sr i bih forumima vrlo često se desi da nalete ljudi i pišu čak i na engleskom jeziku, pa im niko jednu ružnu reč ne uputi zbog toga. Ko hoće, i zna jezik komunicira sa njima, ko neće ili ne razume jednostavno obiđe i to je to. Niko i ne pomišlja da ih proteruje na ovakav način samo zato što ne znaju 'ebeni jezik. 
Друже не е јазикот проблем! Проблем е што се ботови и не знам како @коцка ќе ги толерира?! Па не се ни кријат туку јавно кажа тој Ален дека е дилер на грее!Dobar predlog. I na hr, sr i bih forumima vrlo često se desi da nalete ljudi i pišu čak i na engleskom jeziku, pa im niko jednu ružnu reč ne uputi zbog toga. Ko hoće, i zna jezik komunicira sa njima, ko neće ili ne razume jednostavno obiđe i to je to. Niko i ne pomišlja da ih proteruje na ovakav način samo zato što ne znaju 'ebeni jezik.
![]()
посебен алгоритам за греењето за да недува ладно и комфорот биде далеку поголем со топол издув а не да ти врти вентилатор со 25с
Друже не е јазикот проблем! Проблем е што се ботови и не знам како @коцка ќе ги толерира?! Па не се ни кријат туку јавно кажа тој Ален дека е дилер на грее!
И ти што толку научи баш од нив? Па има 2800 страни пред нив изнапишано!! Само за одбрана на брендот "бр.1" дојдоа зошто па нашиве у тесно се најдоа...
Како печурки се јавуваат само по дожд.
Ама да налетаат.... а вие убаво сте угнездени!
И тоа не еден-двајца туку цело јато.
Дур се прашувам дал на есен ќе одлетате назад или како што пишав и претходно подобро е да го селиме кајгана на српски, хрватски или босански домен (од кај и да сте мнозинството)
Што се тиче администрација.... значи океј е ако тука одговараме рецимо на кинески?
И тоа не само јас, треба сите што не се сложуваат со фактот дека во последниве 50 страни 85% од коментарите се на туѓ јазик?
Мене ич не ми е проблем да пишувам директ на гугл тренслејт и да го шлапнам тука преведеното на кинески....
Па кога веќе јас се мачам да си преведувам од српско-хрватско-босански, нека се мачат сите да си преведат од кинески....

Ама да налетаат.... а вие убаво сте угнездени!
Дур се прашувам дал на есен ќе одлетате назад или како што пишав и претходно подобро е да го селиме кајгана на српски, хрватски или босански домен (од кај и да сте мнозинството)
Ke si napravis +1 ili 0c Temperaturna kompenzacija, vidi ovde.Jas bi rekol zatoa sto senzorot ne vidliv kako kaj mnogute klimi kade sto se gleda nad izmenuvacot i poskoro se lade i vklucuva klimava na greenje dodeka ovoj skrien potrebno mu e vreme za da oladi da namali 1 stepen od zadadenata temperatura od 24 znaci da padne na 23 pa da ukluci so greenje a klimava isklucuva na +1 stepen od zadadenata znaci ke iskluce koga ke nadmine 25 e toa e golema razlika vo temperatura i se ceka po 20-30 minuti da se vkluce i koga se vkluce ventilatorot oste za eden stepen e namali temperaturata na senzorot pa kace so potrosuvacka od 2000-2500w da nadoknadi bidejki ima razlika od 2 stepena. Toa ne mi se dopaga i na mnogumina ovde sto citam najgolem problem prestavuva skrieniot senzor i zatoa nema dobra modulacija koga temperaturite se nad 13-15 stepena bar kaj mene e taka
Podobro da vrti ventilatorot da vrti vozduhot za da senzorot ima realna temperatura so vrtenje na vozduhot vaka zagrean izmenuvac vnatre a senzorot e blizu najverovatno stoi desno pozadi plastikata.

Dobra konstrukcija e onaa pri koja turbinata potpolno zapira so vrtenje i od vreme na vreme se vklučuva na najmala brzina da go izmeša zarobeniot topol vozduh na plafonot, senzorot e dobro informiran za sostojbata na T vo prostorot. So ova se postiga da nema golemi pauzi pri pali gasi ciklusite, a so toa i pouednačena T vo prostorijata. Jas na mojata go izvlekov senzorot za 2-3 cm pa i ako turbinata celo vreme miruva dobivam konstantna T vo prostorijata. Samo pri ova se zgolemuvaat pali gasenjata na kompresorot. Po moe mislenje ova nema da vlijae mnogu na trajnosta na kompresorot, toj ima mek start so niska startna struja, pa vo kraen slučaj i toa mu e rabota....Jas bi rekol zatoa sto senzorot ne vidliv kako kaj mnogute klimi kade sto se gleda nad izmenuvacot i poskoro se lade i vklucuva klimava na greenje dodeka ovoj skrien potrebno mu e vreme za da oladi da namali 1 stepen od zadadenata temperatura od 24 znaci da padne na 23 pa da ukluci so greenje a klimava isklucuva na +1 stepen od zadadenata znaci ke iskluce koga ke nadmine 25 e toa e golema razlika vo temperatura i se ceka po 20-30 minuti da se vkluce i koga se vkluce ventilatorot oste za eden stepen e namali temperaturata na senzorot pa kace so potrosuvacka od 2000-2500w da nadoknadi bidejki ima razlika od 2 stepena. Toa ne mi se dopaga i na mnogumina ovde sto citam najgolem problem prestavuva skrieniot senzor i zatoa nema dobra modulacija koga temperaturite se nad 13-15 stepena bar kaj mene e taka
Podobro da vrti ventilatorot da vrti vozduhot za da senzorot ima realna temperatura so vrtenje na vozduhot vaka zagrean izmenuvac vnatre a senzorot e blizu najverovatno stoi desno pozadi plastikata.
Извини, ама оваа температурна компензација не решава ништо. Големиот распон на температурната осцилација и понатаму останува.Ke si napravis +1 ili 0c Temperaturna kompenzacija, vidi ovde.
Slobodno pisi na kineski, opusti se.Ама да налетаат.... а вие убаво сте угнездени!
Што се тиче администрација.... значи океј е ако тука одговараме рецимо на кинески?
И тоа не само јас, треба сите што не се сложуваат со фактот дека во последниве 50 страни 85% од коментарите се на туѓ јазик?
Мене ич не ми е проблем да пишувам директ на гугл тренслејт и да го шлапнам тука преведеното на кинески....
Па кога веќе јас се мачам да си преведувам од српско-хрватско-босански, нека се мачат сите да си преведат од кинески....
Google Translejt na ovoj post od Srpski na Makedonski bi bilo ova podolu:Uz svo dužno poštovanje prema svim članovima foruma, ovo je potpuno bezveze predlog. Ja sam se ovde učlenio jer sam u potrazi za novom klimom, a obzirom da forumi u bih i hr nisu baš nešto aktivni ovde sam za vrlo kratko vreme uspeo da nađem dosta korisnih informacija. Mislim da su postovi koje pišu pojedine kolege koje nisu iz MK vrlo korisni i informativni, i tu pre svega mislim na kolege proleter1000 i Alena123, bez obzira na činjenicu što nisu korisnici istog brenda, i da ne bi bilo u redu zbog par pojedinaca da svi ostzali budu uskraćeni za pisanje članova poput njih. Da, mislim da i ovde, kao i na svim drugim forumima, ima dosta trolova, duplih naloga, i beskrupuloznih ložača, ali sam siguran da toj grupi ne pripadaju njih dvojica, i da bi bilo šteta uskratiti ovaj forum za pisanje bar njih dvojice koji spadaju u "ne se otuka" grupu. Ima se od njih dosta toga pametnog i konstruktivnog pročitati, čak i kada varnice sevaju.