Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Army of the dead ја повторуваат идејата за организирани и паметни зомби од I am legend вториот дел :)

Интересен њус фидов на летер...

Screenshot-20210521-214912.jpg

Нема потреба да краде едноставно троши и не плаќа и тоа не е тајна кога од цело Арачиново само 5-10% плакаат
Па нека повелат ЕБН нека им ја исклучат,инаку тие и Данок не плаќаат па им прават сеа Канализација, И на крајот ние сме тие Ебаните и тепаните

Интересна е приказната на Ла Ла Ленд, и среќа немаше многу пеење како за мјузикл :D

Дечки, ај ве молам ако имате инфо за Мидеа "MTI-55FNXD0"? Или Еуровент нешто или слично?

Дечки, ај ве молам ако имате инфо за Мидеа "MTI-55FNXD0"? Или Еуровент нешто или слично?
Повели
Автоматски споено мислење:

Извини. Само што забележав дека линкот не те носи директно на страна со применети филтри. На страната кај keywords само пиши го моделот MTI-55FNXD0.
За каде се планира моделот бидеќи не ми баш модел за домашна употреба, ако не е тајна по која цена го нудат и од каде?

Последно уредено:
Тоа не знам - дали е полош од Интерстелар. Ваљда е.

Мене пак најсмешно ми е тоа што La La Land и Three Billboards Outside Ebbing се пред Blade Runner 2049 на листата. :pos:

Мене пак најсмешно ми е тоа што La La Land и Three Billboards Outside Ebbing се пред Blade Runner 2049 на листата. :pos:
Мене па, ми е тажно што Ла Ла Ланд и Казабланка не делат прво место со Амели, ама нели, сепак, колективна листа е, нема секој да се согласува со резултатите, that's the thing со колективни листи, ориентациони се и не се земаат ранкинзите здраво за готово.

Топ 10 у декадата според мое субјективно и секако небитно за широката раја, мислење.

1. Interstellar
2. Django
3. Hateful 8
4. Wolf of Wall Street
5. Intouchables
6. The Hunt
7. Shutter Island
8. Prisoners
9. Joker
10. Inception

Топ 10 у декадата според мое субјективно и секако небитно за широката раја, мислење.

1. Interstellar
2. Django
3. Hateful 8
4. Wolf of Wall Street
5. Intouchables
6. The Hunt
7. Shutter Island
8. Prisoners
9. Joker
10. Inception
Јас би додала неколку на списокот, можеби и редоследот би го сменила :D
На пример: Троја, Kingdom of Heaven, (овие два дека обожавам историски), Lord of the Rings (сите делови)...

Здраво дечки ми треба консултација.
Имено моментално се грее една соба(30m2) од стан (со изилација и пвц) во Скопје со термо печка.
Поради огромните сметки за струја 4 месеци во годината се мислиме да се земеме инвертер клима. Бидејки не сум навлезен во тематикава ми треба препорака за клима која би задоволила условите
- да работи 24/7 ( со варирање на температурата кога нема никој дома)
- Скопје нема ладни зими ама да речеме да работи до -30
- да е енергетски ефикасна
- буџет бидејќи немам престава за разлики меѓу климиве нека биде 40к( малку - многу?)
Кој кога има време кажете предлог и пуштете некое линкче ви благодарам

Back
На врв Bottom