Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
На 10 имам 10ка дадено (пола треба да ги репризирам да се види дали ќе ја задржат), плус на 2 документарци

Inside Out
Boyhood
A Separation
The Tale of the Princess Kaguya
Gravity
Wrinkles
The Handmaiden
The Red Turtle
La La Land
The Grand Budapest Hotel
-------------------------------
Документарци:
Senna
The Zen Diaries of Garry Shandling

Здраво дечки ми треба консултација.
Имено моментално се грее една соба(30m2) од стан (со изилација и пвц) во Скопје со термо печка.
Поради огромните сметки за струја 4 месеци во годината се мислиме да се земеме инвертер клима. Бидејки не сум навлезен во тематикава ми треба препорака за клима која би задоволила условите
- да работи 24/7 ( со варирање на температурата кога нема никој дома)
- Скопје нема ладни зими ама да речеме да работи до -30
- да е енергетски ефикасна
- буџет бидејќи немам престава за разлики меѓу климиве нека биде 40к( малку - многу?)
Кој кога има време кажете предлог и пуштете некое линкче ви благодарам
Ako sakas inverter do -30 stepeni togas ovaa

Топ 10 од 2010 до 2020?

Уф, не знам ни што све немам гледано, ај ќе пробам без редослед

Inception
Black Swan
Moonrise Kingdom
Django Unchained
Rush
Coco
Isle of Dogs
Her
Gone Girl
Once Upon A Time... In Hollywood

Еве, досаден избор можда, то е

Здраво дечки ми треба консултација.
Имено моментално се грее една соба(30m2) од стан (со изилација и пвц) во Скопје со термо печка.
Поради огромните сметки за струја 4 месеци во годината се мислиме да се земеме инвертер клима. Бидејки не сум навлезен во тематикава ми треба препорака за клима која би задоволила условите
- да работи 24/7 ( со варирање на температурата кога нема никој дома)
- Скопје нема ладни зими ама да речеме да работи до -30
- да е енергетски ефикасна
- буџет бидејќи немам престава за разлики меѓу климиве нека биде 40к( малку - многу?)
Кој кога има време кажете предлог и пуштете некое линкче ви благодарам
Бидејќи е стан со изолација!!
Не ја фрлај термо-печката, ќе ја користиш како бек-ап на климата, во ладните денови ќе и креваш КОП(да не навлегувам во детали, читај ефикасност!) и евентуално една недела се на се во зимото како примарно греење.
Од клими барај 3.5ка најефтина!!! Гледај прво: гаранција,сервис,проверени монтери. Друго ич да не се замараш! Капата настрана...

*ладни денови ти се во превод 10-ина ноќи кога ќе ја полниш печката на единица, двојка и никогаш нема да ја дуваш.

1. Interateller
2. Inception
3. Fury
4. The hateful eight
5. The wolf of wall str
6. I origins
7. Whiplash
8. The theory of everything
9. A dogs journey
10. Dallas buyers club

Никој не ги спомна: The Master, Incendies, Inside Llewyn Davis, Shoplifters, I Saw the Devil, Take Shelter, Ex Machina, Arrival...

+ Nightcrawler, Biutiful, Corpus Christi, Wild Tales, Dallas Buyers Club, Hell Or High Water...

Никој не ги спомна: The Master, Incendies, Inside Llewyn Davis, Shoplifters, I Saw the Devil, Take Shelter, Ex Machina, Arrival...

+ Nightcrawler, Biutiful, Corpus Christi, Wild Tales, Dallas Buyers Club, Hell Or High Water...
Nocturnal Animals.

Бреј тука каква пичка е Ејми Адамс :love: :love: :love: :love: :love: :love:

image

Бидејќи е стан со изолација!!
Не ја фрлај термо-печката, ќе ја користиш како бек-ап на климата, во ладните денови ќе и креваш КОП(да не навлегувам во детали, читај ефикасност!) и евентуално една недела се на се во зимото како примарно греење.
Од клими барај 3.5ка најефтина!!! Гледај прво: гаранција,сервис,проверени монтери. Друго ич да не се замараш! Капата настрана...

*ладни денови ти се во превод 10-ина ноќи кога ќе ја полниш печката на единица, двојка и никогаш нема да ја дуваш.
Ova kao bozem iskusen si so greenjevo pa delis soveti?
A tvoeto greenje e kjumbe + 2xOnOffki najeftinite.
Автоматски споено мислење:

Да висеше и на други теми освен оваа,ќе разбереше дека од Велес сум,и се останато...
Ама if you're hammer everything looks like nail!
Нејсе. Денес 15-ти Декември ќумбе не запалив,и две обични клими топлат со пали-гаси! Да! Гасат на ова време! Дефрост немаат направено сеуште и нема ни да направат.
И ти сакаш да дискутираме нордици?!

Ova kao bozem iskusen si so greenjevo pa delis soveti?
A tvoeto greenje e kjumbe + 2xOnOffki najeftinite.
Автоматски споено мислење:
Нека одлучи самиот @makedonaco дали ќе слуша паталец или продавач што брка процент и треба тука да чисти залихи од Г-теч.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom