Мислиш дека ќе ги топли отприлика сите простории? Или уште една барем во спална да земам? Ја користел некој таа марка/клима? Задоволни?So se hodnikot, klimata e OK.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислиш дека ќе ги топли отприлика сите простории? Или уште една барем во спална да земам? Ја користел некој таа марка/клима? Задоволни?So se hodnikot, klimata e OK.
Jas ja imam 41m2 dnevna/trpezarija/kujna-otvoren prostor klimata e ekstremno mojkna...Dokolku sakas povejke prostorii da toplis so 1 klima toa e malce tesko(ako saka klimata neka kosta 2000€) bidejki kade sto e klimata dnevnata kee 24° vo drugite dali kee 20° znak prasalnik?Kolkava tie kvadraturata?kako si so izolacija/lokacija i toa e bitno ako ne i najbitno...Мислиш дека ќе ги топли отприлика сите простории? Или уште една барем во спална да земам? Ја користел некој таа марка/клима? Задоволни?
Mislam deka ke ti preba uste edna vo spalna pa da otvoris site vrati i toa nekako da funkcionira!Мислиш дека ќе ги топли отприлика сите простории? Или уште една барем во спална да земам? Ја користел некој таа марка/клима? Задоволни?
Mnogu ednostavna relacija: ako nema nov izvor na vodena para kako sušenje ališta, varenje hrana, dišenje od novopristignati lica apsolutnata i relativnata vlažnost vo prostorijata će ostane nepromeneta t.e. količinata na voda vo vozduhot e ista se do onoj moment dodeka bilo koe grejno telo ne počne da ja podiga T vo prostorijata. Togaš relativnata vlažnost se namaluva, količinata na voda e ista, no meračot na vlaga pokažuva sušenje na vozduhot i obratno so namaluvanje na T rel. vlažnost raste.....За да некој уред суши воздух, влагата треба да кондензира и да се собере во некој сад. При греење невозможно е да имате сушење на воздухот
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Благодарам на одговорот. Предходно напишав квадратура на станот околу 84м2. На север и најгорен кат е. Добро се зидовите изолирани (постара зграда е со дупли зидови како што можев да видам кога ја менував дограмата) а од дограма саламандер дневна, трпезарија, кујна 2 стакла а спална и детска 3 стакла. Прилично ладен град -25/ -20С среќа магла има ретко. Ми рекоа да ги одбегнувам грее климите дека кинески и не знам искрено што да правам. Предлог за клима во спалната соба? Која марка (подобра) и со колку кw да земам за 15м2 соба?Jas ja imam 41m2 dnevna/trpezarija/kujna-otvoren prostor klimata e ekstremno mojkna...Dokolku sakas povejke prostorii da toplis so 1 klima toa e malce tesko(ako saka klimata neka kosta 2000€) bidejki kade sto e klimata dnevnata kee 24° vo drugite dali kee 20° znak prasalnik?Kolkava tie kvadraturata?kako si so izolacija/lokacija i toa e bitno ako ne i najbitno...
Автоматски споено мислење:
Mislam deka ke ti preba uste edna vo spalna pa da otvoris site vrati i toa nekako da funkcionira!
Предлог за клима во спалната соба? Која марка (подобра) и со колку кw да земам за 15м2 соба?
ај ако не ти е тешко или испод чест објасни ми како кај тебе климата го суши воздухот од собата кога ти е пуштена климата на греење и каде оди вишокот вода што ја одзема климата од просторот,
како го суши воздухот во лето и каде оди одземената влага кога лади климата сосема ми е јасно.
Mnogu komplicirano-kompleksen kee odgovorot na tvoeto prasajne:bidejki za 15m2 ti treba 09ka odnosno 2.5kw klima nekoj golem izbor na 09ki nemas,Ako otvaras vrata od spalna i dnevna niz hodnik a vi dnevna stavis amber ili bilo druga 18ka,golema e verojatnosta deka nema sekade da e ednakva toplinata,+ bidejki si na najgoren kat so postara zgrada bez ovie novi fasadi so 10sm stiropoli pvc abriht itn ke.imas se razbira i gubitoci,pak nekoj po upaten neka te posovetuva...A muabetot deka Gree ne cinat e kako da ti kazam bez nikoj da se navredi.?toa ti se muabeti od na pazar!Благодарам на одговорот. Предходно напишав квадратура на станот околу 84м2. На север и најгорен кат е. Добро се зидовите изолирани (постара зграда е со дупли зидови како што можев да видам кога ја менував дограмата) а од дограма саламандер дневна, трпезарија, кујна 2 стакла а спална и детска 3 стакла. Прилично ладен град -25/ -20С среќа магла има ретко. Ми рекоа да ги одбегнувам грее климите дека кинески и не знам искрено што да правам. Предлог за клима во спалната соба? Која марка (подобра) и со колку кw да земам за 15м2 соба?
Ovo je bila američko-jugoslovenska koprodukcija, u režiji Brajana Hatona, pa je ekipa filma snimala u selu Vižinada u Istri, u Špicerovom dvorcu u Beočinu, kao i u Obrenovcu, gde je za potrebe snimanja srušen stari železnički most na Kolubari
Moj sovet ti e parapetna konzolna inverter klima 5,5kw se montira vo dolna zona na prostorot mnogu podobro resenie e za greenje duva i od gorna zona i od predna stranaДечки ве молам за помош што клима да одберам....
Имам буџет околу 45-50к, просторот што сакам да го греам е 40м2 дневна соба и кујна 10м2.
Од луге што се распрашав ми ги предложија следниве:
1.Gree Amber Nordic 3.5kw/-30c = 49990 Ден.
2.Midea MB-18N8D0-I / MB-18N8D0-O, MISSION FullDC QUATTRO со двоен греач на кучиште и компресор 5.5kw 39.999 Ден. во сетек
Би бил благодарен некој поупатен да ме посоветува која од горенаведените е подобра а може и предлог друг само да не е поскапа од 50к.