Nov model Pular On/Off, - 15CKoj e toj on-off model do -15 stepeni ? site on-off se do -7 stepeni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nov model Pular On/Off, - 15CKoj e toj on-off model do -15 stepeni ? site on-off se do -7 stepeni
Е да си ми жив и здрав баш и ја така мисла а со даисеикаиво од тошиба не само што не ќе можа парите да ги вратам тукуДруже, неисправен уред имаш, дали фали фреон или било што не може овде на форумот да гатаме.
Не смее тие матични лекари телефонски да изигруваат и доколку нема на далечинско проблем да тврдат дека се е во ред.
Земи викни сервис, можеш и да му се заканиш дека ќе ги пријавиш во инспекција ама мора да дојдат и да проверат.
Уред од 20000 денари со 1800W потрошувачка ќе извади повеќе од 50 степени издув.
Na stranata na Klimi Mk od obicnite standardni klimi on-off go ima samo FAIRI modelot pular on-off model nemaNov model Pular On/Off, - 15C
Ubavo ke bidi vo informaciite koga ke gi prenesuvate,doplnitelno da dodavate vo koja fan brzina e.
Uste go nema, go ima samo vo Greestore i normalno e deka ke go ima prvo vo salonot na Gree, od pricina sto tie se uvoznici... a ne Klimi Mk.Na stranata na Klimi Mk od obicnite standardni klimi on-off go ima samo FAIRI modelot pular on-off model nema
Soliden rezultatfilipinec na brzaka go spodeliv utrovo ne mozese da se postirat sliki,inace pocetna tem vo prostor bese 20 posto navecer ja namaluvam,utrovo klimata podesena na 27 i max fan.
Nedostatokot na freon ke go prepoznaes pri defrost.Јас да сакав амбер амбер ќе купев ама јас сакав скапа јапонска врвна клима и да бидам раат со греењето ама за жал не испадна така
Даисеикаито го платив 76500д,плус монтажа 80 и кусур илјади сега од енергија да ми понудат 70000 и да си ја земат веднаш би прифатил
А ако инсистираат можеби ќе спуштам уште некоја пара само да не ја гледам.А каде е срамот што го кркам бидејќи се валев дека сум купил
чудо од клима
А јас мислев дека само овие од Gree се такви... Значи сите биле истиТешко на тие кои си имаат работа со енергија a можеби и си ги знаат производите дека не им чинат па затоа многу не се замараат
Znam deka Greestore se uvoznici no sepak pokraj kaj uvoznicite novite modeli treba da gi ima kaj site prodazni partneri na GreeUste go nema, go ima samo vo Greestore i normalno e deka ke go ima prvo vo salonot na Gree, od pricina sto tie se uvoznici... a ne Klimi Mk.
Ova mi liči kako gatanje vo grav. Potsetuva na dijagnostika so manometar na priučeni monteri.Nedostatokot na freon ke go prepoznaes pri defrost.
Dali si zaprimetil koga ke pravi de frost ,pobeluvanjeto na nadvoresnata edinica ne e izednaceno,odnosno ima nekakvo sarenilo po horizontala.Del e pobelena a del ne e.Ako ne e celosno pbelena ,a ima sarenilo togas sigurno fali freon.
Планирав 2 клими да ставам 13ка и 09ка зашто бев во куќа и потешко е за греење.Ги пројдов сите салони во ск и во ниеден салон не знаеше да ми кажат што точно ми треба.Во енергија ги чистеа мираите од залиха и ја земав само ради попустот и решив да пробам едно зимо со една 13ка да видам сметки како ќе тераат.Дали може со зборови да ми опишеш со што таа скапа клима ги оправдува парите што си ги дал за неа.Па можеби и јас ќе
најдам некаква утеха.Си дал многу пари а не си ја тестирал да видиш по што се разликува климата од поевтините
клими.
1650 ми нема покажано од кога ја имам.А каде е во муабетов економичноста на климата дали е климата економична и ги заслужува трите плуса кои
ги има.На - 4 потрошувачка 1650в. и слаби 43ц.на издув со 720м3 проток на воздух.
Најкомотно ми е цела соба да ја фаќа.на Фан 2 и 3 нема никаква бучава и вибрации.Зошто си поставил насока на дување на најшироко дали и ти имаш проблем со звукот што доаѓа од кај вентилаторот па на тој начин го пригушуваш.
Пиши што да зададам на на дилнско и што да мерам ќе направам вечер тест.Ај ако имаш време направи еден тест на макс.какви резултати ќе даде твојата клима да знам дали е цел модел таков или само мојава така се погодила.
Ajde sga,pa normalno mora da se ima nekoja startna tocka.A kako ke utvrdis vo zima.Treba da go vadi freonot odma.Ova mi liči kako gatanje vo grav. Potsetuva na dijagnostika so manometar na priučeni monteri.
Vistinsko dijagnosticiranje samo so vaga i merenje.
Vo vrska so freonot i defrostot me interesira dali e normalbo klimata voopsto da ne pobeluvaAjde sga,pa normalno mora da se ima nekoja startna tocka.A kako ke utvrdis vo zima.Treba da go vadi freonot odma.
Ili pak odma na ladenje da ja pusti na minusni temperaturi pa da meri pritisok.
Nemoj molim te
A ako fali 100 g ke mislis deka ke utvrdi.
Toa sto go velis ti e poslednata faza,za utvrduvanje.
Prvin se pocnuva so ovaa pocetna faza.skolski.
Znaeme deka poslednata faza e kako pravilno ke postapime,kako so velis ti.
Ama nieden monter nema taka da postapi.
Abe ako ne ic ne pobeluva znaci deka I nema ic freon.I I dedo nema kosa,pa togas nema I so da pobeli.Vo vrska so freonot i defrostot me interesira dali e normalbo klimata voopsto da ne pobeluva
Klimata ja koristam veke treta godina i do lani pobeluvase pred defrost
Godinava ja nemam voopsto zabelezano klimata da e pobelena a pravi defrost normalno kako i do lani i gree normalno
Dali e vred toa ili nesto fali
И фали Интелигентен дефрост или дефростот и е сетиран на тајмер....писле на Xmin да направи дефрост ако надворешната темп е нула степени или +2 или -2 зависно производителот и моделот.Vo vrska so freonot i defrostot me interesira dali e normalbo klimata voopsto da ne pobeluva
Klimata ja koristam veke treta godina i do lani pobeluvase pred defrost
Godinava ja nemam voopsto zabelezano klimata da e pobelena a pravi defrost normalno kako i do lani i gree normalno
Dali e vred toa ili nesto fali