(Daikin ftxf50a) Cel den na 25 i vtora brzina na fan i si ja oddrzuva taa T vo 45~50 m2 dnevna so kujna vo forma na L izolirana kukja so 14 kwh potrosuvacka za 24 h
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На максимум или фан 5 бучна е од струење на воздухот и не е пријатно за седење зашто прави голем провев,никогаш не сум ја пуштил на макс ниту на фан 4.Секогаш ми е на фан 2 или 3 и не се слуша ништо.Е тоа е кај не грее па и брмчи како стар компјутер а голем мерак имав на климава
А дали си ја пробал на максимум како работи
И јас мислам дека не е во ред ама од Енергија велат ако не светат алармите во ред си е климата затоа и прашувам на форумов за мислења
Ne ozbilno . Nekako mnogu e za 35m2.Хахахахаха добар.
Е тоа е кај не грее па и брмчи како стар компјутер а голем мерак имав на климава
И јас мислам дека не е во ред ама од Енергија велат ако не светат алармите во ред си е климата затоа и прашувам на форумов за мислења
И не ми е проблемот дали ќе ги грее квадратите туку каде се тука плусовите и економичноста на климата
Еве ако има некој заинтересиран сосе 3м цевки сосе кабли за 67000д.ќе ја дадам климта е стара 3-4 месеци
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.youtu.be
@zlatko_ti412 praj matematiki
Normalno koristenje 24 vnatresna so 680m3- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.youtu.be
Ne ozbilno . Nekako mnogu e za 35m2.
40-50m2 e optimalno
Na ladenje ne e nekako jaka za tie kvadrati.
Fairy Nordic 12 има 680m3 проток а Amber Nordic 12 800m3 кај Fairy Nordic лево дено е рачно долку кај Amber Nordic може преку далечинското.Тие се разликите за 3.5 китеA gi znae li nekoj dobro razlikite megju gree fairy nordic i gree amber?
Spored ona shto vidov na reklamite i dvete navodno mozele da se koristat do -30 za greenje, nesto imase amberot plazma filter fairy nemase... po cena se isti..Shto gi razlikuva ovie dva modeli osven plazma filterot i mozebi dizajnot na izgledot? I zoshto bi ja odbral ednata ili drugata?
Informacijata za protokot e ok.Fairy Nordic 12 има 680m3 проток а Amber Nordic 12 800m3 кај Fairy Nordic лево дено е рачно долку кај Amber Nordic може преку далечинското.Тие се разликите за 3.5 ките
Ima vo Gree nov model na OnOff deklariran do - 15C.Стварно не можам да ги дочитам овие експерименти и греење со отворени врати за да троши 1600 или 2400 вати. Кај мене на климите досега сум приметил греење со 45, 37 и 28 степени на издув и се надевам дека потрошувачката за овие темп. е 700, 500 и 300 вати. Денес наутро на -12 ја пуштив лг стара он оф клима, си надрука фреон и си грееше претпоставувам со 42-45 степени на издув. Карши мене има стари Филиа клими и тие си работеа. Еј клими од 15-тина илјади денари а вие мерите клими од 70.000 или од 90.000 ден. и за вас тоа е најнормално. Смешки. Да повторам, да не се излаже некој да купи од денешните он оф клими, немаат благе везе со старите.
I dvata modela imaat cold plasma.A gi znae li nekoj dobro razlikite megju gree fairy nordic i gree amber?
Spored ona shto vidov na reklamite i dvete navodno mozele da se koristat do -30 za greenje, nesto imase amberot plazma filter fairy nemase... po cena se isti..Shto gi razlikuva ovie dva modeli osven plazma filterot i mozebi dizajnot na izgledot? I zoshto bi ja odbral ednata ili drugata?
Aj postavi sliki od mestopolozbata na nadvorrsnata edinica,da ne e vtetana vo nekoj kos,I da ne nema razmena na toplina.Е тоа е кај не грее па и брмчи како стар компјутер а голем мерак имав на климава
И не ми е проблемот дали ќе ги грее квадратите туку каде се тука плусовите и економичноста на климата
Еве ако има некој заинтересиран сосе 3м цевки сосе кабли за 67000д.ќе ја дадам климта е стара 3-4 месеци
More i vnatresnata ako e vterana do tavan ili do sidot ke go lazi senzorotAj postavi sliki od mestopolozbata na nadvorrsnata edinica,da ne e vtetana vo nekoj kos,I da ne nema razmena na toplina.
Дали може со зборови да ми опишеш со што таа скапа клима ги оправдува парите што си ги дал за неа.Па можеби и јас ќеНа максимум или фан 5 бучна е од струење на воздухот и не е пријатно за седење зашто прави голем провев,никогаш не сум ја пуштил на макс ниту на фан 4.Секогаш ми е на фан 2 или 3 и не се слуша ништо.
фан 2, 23c powersel 75%, да дува скроз надоле ,насока на дување на најширокото,јонизатор(pure) уклучено.
Значи вака ми е подесена и не ја чепкам од октомври.23 степени подесено 23 степени во просторијата.
Пробав да мерам издув и не е како пониските модели стави фан 1 и макс на далинско и да провериш темп на издув.Си има софтвер си менува темп на издув според темп во просторијата.Колку ти е зададена температура на далинско а колку во просторијата?
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 284604
Изгаси ја климата.и со пенкало стисни check да се појават две 00 на далинското а на климата саат.на горната стрелка пројди ги сите грешки до 33.Доколку има грешка кје светне црвено ледот на климата и стисни clear.За да излезеш од менито само стисни on/off.ако најде грешка пиши го кодот.
Не е поставена во ќош има воздух колку сака ќе ставам слика покасноAj postavi sliki od mestopolozbata na nadvorrsnata edinica,da ne e vtetana vo nekoj kos,I da ne nema razmena na toplina.
На видеото се гледа како е наместена внатрешнатаMore i vnatresnata ako e vterana do tavan ili do sidot ke go lazi senzorot
Koj e toj on-off model do -15 stepeni ? site on-off se do -7 stepeniIma vo Gree nov model na OnOff deklariran do - 15C.