Дали може со зборови да ми опишеш со што таа скапа клима ги оправдува парите што си ги дал за неа.Па можеби и јас ќеНа максимум или фан 5 бучна е од струење на воздухот и не е пријатно за седење зашто прави голем провев,никогаш не сум ја пуштил на макс ниту на фан 4.Секогаш ми е на фан 2 или 3 и не се слуша ништо.
фан 2, 23c powersel 75%, да дува скроз надоле ,насока на дување на најширокото,јонизатор(pure) уклучено.
Значи вака ми е подесена и не ја чепкам од октомври.23 степени подесено 23 степени во просторијата.
Пробав да мерам издув и не е како пониските модели стави фан 1 и макс на далинско и да провериш темп на издув.Си има софтвер си менува темп на издув според темп во просторијата.Колку ти е зададена температура на далинско а колку во просторијата?
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 284604
Изгаси ја климата.и со пенкало стисни check да се појават две 00 на далинското а на климата саат.на горната стрелка пројди ги сите грешки до 33.Доколку има грешка кје светне црвено ледот на климата и стисни clear.За да излезеш од менито само стисни on/off.ако најде грешка пиши го кодот.
најдам некаква утеха.Си дал многу пари а не си ја тестирал да видиш по што се разликува климата од поевтините
клими.Задоволен си од климата или од просторот каде си ја поставил климата.Со фан два или три јас може да ја користам
на плус 10-15ц.А каде е во муабетов економичноста на климата дали е климата економична и ги заслужува трите плуса кои
ги има.На - 4 потрошувачка 1650в. и слаби 43ц.на издув со 720м3 проток на воздух.Мислам многу слабо е тоа.
На далјинското не покажува грешки исто како што нема да покаже автомобилот ако е крив банташот или е откачено цревото
од турбото.Непријатниот звук што доаѓа од кај вентилаторот на климата кај мене се слуша и на помалите брзини дали не е
добро балансирана или е нешто друго во прашање не знам.Сум ја пробал и само со вентилатор пак истиот звук го дава.Зошто си поставил насока на дување на најшироко дали и ти имаш проблем со звукот што доаѓа од кај вентилаторот па на тој начин го пригушуваш. Ај ако имаш време направи еден тест на макс.какви резултати ќе даде твојата клима да знам дали е цел модел таков или само мојава така се погодила.
Не е поставена во ќош има воздух колку сака ќе ставам слика покасноAj postavi sliki od mestopolozbata na nadvorrsnata edinica,da ne e vtetana vo nekoj kos,I da ne nema razmena na toplina.
На видеото се гледа како е наместена внатрешнатаMore i vnatresnata ako e vterana do tavan ili do sidot ke go lazi senzorot