Dali nadvoresnata ti javuva nekoj zvuk vibracii i slicno?Дали може со зборови да ми опишеш со што таа скапа клима ги оправдува парите што си ги дал за неа.Па можеби и јас ќе
најдам некаква утеха.Си дал многу пари а не си ја тестирал да видиш по што се разликува климата од поевтините
клими.Задоволен си од климата или од просторот каде си ја поставил климата.Со фан два или три јас може да ја користам
на плус 10-15ц.А каде е во муабетов економичноста на климата дали е климата економична и ги заслужува трите плуса кои
ги има.На - 4 потрошувачка 1650в. и слаби 43ц.на издув со 720м3 проток на воздух.Мислам многу слабо е тоа.
На далјинското не покажува грешки исто како што нема да покаже автомобилот ако е крив банташот или е откачено цревото
од турбото.Непријатниот звук што доаѓа од кај вентилаторот на климата кај мене се слуша и на помалите брзини дали не е
добро балансирана или е нешто друго во прашање не знам.Сум ја пробал и само со вентилатор пак истиот звук го дава.Зошто си поставил насока на дување на најшироко дали и ти имаш проблем со звукот што доаѓа од кај вентилаторот па на тој начин го пригушуваш. Ај ако имаш време направи еден тест на макс.какви резултати ќе даде твојата клима да знам дали е цел модел таков или само мојава така се погодила.
Не е поставена во ќош има воздух колку сака ќе ставам слика покасно
На видеото се гледа како е наместена внатрешната
Toj zvuk moze da se prenesuva i vnatre.
Kaj mene na LG to na stiropor bese stavena na fasada i javuvaa vibracii ( tresese vnatresnata) na vnatresnata i zuenje i slicno
Posle ja premontirav i se resi.
Ako vibrira nador i vnatre se prenesuva.
So site klimi staveni na novite fasadi so stiropor se javuvaat nekoi vibracii.
Kaj sto mi se staveni tamu bez izolacija spijat klimite.