Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Благодарам за одговорот. А што со тоа што ќе грее 7 часа навечер? Тогаш за 7 часа нема да потроши повеќе струја, отколку наутро кога ќе ја вклучам и ќе работи 15 минути за да ја постигне температурата?
Druze ti pisav kako e naj ekonomicno....a ti kako sakas..inaku posle 7h za 15min,ne.moze da zatopli ti mozes da si mislis deka ke zatopli.....ama..realnosta e druga...(stavin watmetar i merac za temperatura pa ke vidis)
So isklucena klima nojke od 7h.koga keja pustis sabajle ke raboti na pogolema potrosuvacka Wataza itoa ke raboti baagi povejke vreme...

Факт! Во Кина тие се гиганти и произведуваат,останатите користат туги компресори.Ако не е така дополнете дали Haer и Hisense произведуваат,Aux Vox...Во Јапонија се други играчи.
Hisense koristat hitachi kompresori

Последно уредено:
</3

IMG-20210112-234644.jpg

Леле скроз истото ми го има пишано и мене. Мислев од кај мене си направил скриншот, WTF.
Изгледа пола форум го има прашано за летербокс, спрема некој проект.

П.С.Што е работава со форумов во последно време? Те дава да прикачиш слика те не дава.

Леле скроз истото ми го има пишано и мене. Мислев од кај мене си направил скриншот, WTF.
Изгледа пола форум го има прашано за летербокс, спрема некој проект.

П.С.Што е работава со форумов во последно време? Те дава да прикачиш слика те не дава.
Ги иам другите бе, сеа собирам отпадоци само хехехехехе

Благодарам за одговорот. А што со тоа што ќе грее 7 часа навечер? Тогаш за 7 часа нема да потроши повеќе струја, отколку наутро кога ќе ја вклучам и ќе работи 15 минути за да ја постигне температурата?
Површно гледано ќе заштеди ако преку ноќ е изгасена.
Наутро можеби за 15 минути ќе ја постигне зададената температура, ама тоа е само привидно. Воздухот е загреан, ама за да ги загрее ѕидовите ќе потроши многу време и енергија. Тоа што заштедила преку ноќ (ефтина тарифа) ќе го потроши наутро (скапа тарифа). На крај сметката ќе излезе повисока.

Последно уредено од модератор:
Барав и не најдов тема па затоа пишам тука... Ме интересира дали некој може да сподели инфо, колку кошта одприлика монтажа на парно греенје комплет од а до ш за во куќа од 180м2. Ако некој скоро си пружал вакво задоволство и ако сака да сподели инфо

Барав и не најдов тема па затоа пишам тука... Ме интересира дали некој може да сподели инфо, колку кошта одприлика монтажа на парно греенје комплет од а до ш за во куќа од 180м2. Ако некој скоро си пружал вакво задоволство и ако сака да сподели инфо
Отприлика цената ти е од 3000-5000 евра во зависност од тоа каков извор на топлина ке имаш(камин,пелети,) секако се мисли без топлинска пумпа

Мене за спрат од 100тина метри квадратни кога гледав пред неколку години ми побараа околку 3500 еур, со котел на пелети од Термофлукс. Така да јас би сметал не помалку од 4000 еур за цела куќа.

Дали имаш ваква опција и за Хансолот? Баш би сакал да видам како ќе се споредат во ЦОП? И би било добро и за другиот Хансол да може да се направи вакво мерење.
Опција има, само треба малку повеќе труд... пошто сега сите мерачи ми се на новава клима...
Лани ми беа на Хансолот ама не бев толку запознат и навлезен во мерењава и пресметкиве... и само слики нешто минимуми максимуми имав забележано... и крајно на месечно ниво колку потрошила.... имам во потпис линк до постот од лани.

Друго.... Хансолот ми е со 3м кабел уклучен на подалечен штекер со добро заземјување, и нема да може вака добро во еден кадар да се фати... или ќе треба да барам некој подобар продолжителен па да го прицврстувам до внатрешна единица за да влезе во еден кадар неколку часа додека да снимам...

Ај понатака можеби ќе се потрудам и тоа да снимам.... неделава ако имаме подлабоки минуси сакам да видам Мицу-во како ќе се справи.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom