Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Си заборавил што напиша некогаш?

Da da za sekoja klima po 15eu/za sekeoj komentar~antikmentar po 1eu....
a od sega ke bides preskoknat 101%>forever
Должноста (бот) мораш да ја исполниш!
Ne probuvaj sedi si vaka poarno ke ti e....!da ne pokaci 1kw potrosna ..koj ke cita posle 2 strani ova/ona.... Kako ne ladi kako ne cini i slicno....
Напишав некаде дека ботовите некогаш удираат групно, друг пат наизменично. Едниот се притаи, другиот ја презеде улогата.
За да ги препознаеш, погледај кои се три-четворица кои постојано меѓусебно си ставаат допаѓања на постовите (ретко од други ги добиваат), а кога некој ќе напише нешто лошо за нивниот бренд некогаш наизменично, друг пат колективно удираат провокации и навреди.

Последно уредено од модератор:
Си заборавил што напиша некогаш?

Должноста (бот) мораш да ја исполниш!

Напишав некаде дека ботовите некогаш удираат групно, друг пат наизменично. Едниот се притаи, другиот ја презеде улогата.
Smeski si*cirkuzi.....
Gledas deka xx vreme sum clen i sum piauval/diskutiral vo xx temi a mi pisuvas bot,gresis mnogu.!

Последно уредено:
Зарем има некој кој не очекуваше ретардирана верзија и на Пиратите од Карибите?

Ne mi se ostavaat klimite da ladat po cel den sega, moram da gi rabotam on off zoshto poradi X prichini strujata vo Ohrid sekoj den ja snemuva i pagja i se sekiram da ne gi lupne nekoj shok na klimite. Neznam sho e fintava so strujava.....

Ne mi se ostavaat klimite da ladat po cel den sega, moram da gi rabotam on off zoshto poradi X prichini strujata vo Ohrid sekoj den ja snemuva i pagja i se sekiram da ne gi lupne nekoj shok na klimite. Neznam sho e fintava so strujava.....
Јави се, прашај си. Да не работат нешто, и грубо да ти кажат кога ќе е готово.

Bas me interesirase dali ke se spusti potrosuvackata taka da od rano sabajle vklucena i da prethodno zaboraaviv na EKO modot ikako sto gledate na temp nadvor od 35 stepeni si krcka na 260w znaci mozno bilo zadovolen top

Attachments

• IMG_20200629_145201.jpg
    IMG_20200629_145201.jpg
    3,9 MB · Прегледи: 44
  • IMG_20200629_145101.jpg
    IMG_20200629_145101.jpg
    4,2 MB · Прегледи: 41
Последно уредено:
Bas me interesirase dali ke se spusti potrosuvackata taka da od rano sabajle vklucena i da prethodno zaboraaviv na EKO modot ikako sto gledate na temp nadvor od 35 stepeni si krcka na 260w znaci mozno bilo zadovolen top
Se znae deka e kvalitet Vivax bidejki se proizveduva vo Midea
:bravobe: za Vivax Midea

Se znae deka e kvalitet Vivax bidejki se proizveduva vo Midea
:bravobe: za Vivax Midea
Lepi da ti kazam vistina ne mi e vaznonsto firma e samo da sinja vrsi rabotata za sto se dadeni parite
Ne znaci deka ako e vivax se e pogodeno ima badzanakmi vivax AEMI boze boze takva buka ja trese cela zgrada taa i ovaa kaj mene dve razlicni strani na svetov

Lepi da ti kazam vistina ne mi e vaznonsto firma e samo da sinja vrsi rabotata za sto se dadeni parite
Ne znaci deka ako e vivax se e pogodeno ima badzanakmi vivax AEMI boze boze takva buka ja trese cela zgrada taa i ovaa kaj mene dve razlicni strani na svetov
AEMI e poveke za ladenje i za prigrevanje AEMI e slaba za greenje dodeka Vivax AERI e top model za Greenje.

@Паланчански
Ја имаш мерено на ладење колку спушта . Би требало околу 100вати да спушти колку што имаше мерење на бг
Форумот

Бидејќи сум лаик, а читам дека сега има еуровент за GREE и Haier (и Vivax), па ако може некој да ми протолкува кој модел/бренд е подобар/поекономичен за ладење на добро изолирана просторија од 35м2?
1. GREE LOMO LC GWH12QB-K6DNB4I
2. Haier TIDE Green AS35TAMHRA/ 1U35YEMFRA
3. Vivax ACP-12CH35AERI R32
Или нешто друго што е близу тој ранг на цени од типот FAIRY LCLH GWH12ACC-K6DNA1D или TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CL/1U35MEEFRA?

Бидејќи сум лаик, а читам дека сега има еуровент за GREE и Haier (и Vivax), па ако може некој да ми протолкува кој модел/бренд е подобар/поекономичен за ладење на добро изолирана просторија од 35м2?
1. GREE LOMO LC GWH12QB-K6DNB4I
2. Haier TIDE Green AS35TAMHRA/ 1U35YEMFRA
3. Vivax ACP-12CH35AERI R32
Или нешто друго што е близу тој ранг на цени од типот FAIRY LCLH GWH12ACC-K6DNA1D или TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CL/1U35MEEFRA?
Na prvo mesto Fairy... pa se ostanato.
Mnogu tivka klima, 7 brzini na izduv, Wi-Fi... daleku nad drugite modeli.
Dopolnitelno na promo Cena.
Автоматски споено мислење:

AEMI e poveke za ladenje i za prigrevanje AEMI e slaba za greenje dodeka Vivax AERI e top model za Greenje.
Ej, odkaj go izmisli ova. Taka pisuva na katalogot na Vivax?
Автоматски споено мислење:

Изгледа вие имате превисока температура во собата. Веројатно држите 26ц. Мислам дека за кај вас ако има простор подобро е да се разгледа парапетна единица од 5.5кв/7кв. Кај вас ако гледате 26ц на таван е 33ц, и опаѓа ефикасност. А со парапетна иако е 26ц во собата, влече од доле каде е 23ц и ефикасноста е поголема. Ако е таква ситуацијата, строго парапетна.

Најефтина опција е ова https://klimi.mk/product/146
И
Ова:

А јас би ја оставил таа што си ја имате клима. Првенствено за ладење убаво е да лади од горе. А за греење повеќе од теретот ќе е на парапетната.
Klimava sto ti ja preporacuvaat ne e za domasna upotreba. Mnogu e bucna, izduv samo od gore.
Ne ja biva, baraj so izduv I gore I dole, kako Gree, Daikin, Toshiba....

Последно уредено:
Тундрата.
Па после Ломо Лц.
Па после Фери Лцлх.
Па после Аери.
Тундра и Фери се иста цена 26.000мкд, двете имаат WiFi, скоро исто ниво на бучава (филтрите не ги рачунам зошто од форумов научив дека се тоа повеќе маркетиншки трикови од реални практични филтри). SEER/SCOP декларативно Фери има повисоко 7/4 во споредба со Тундра со 6.4/4.1 Ама како што читав тука GREE малку ги надувувала овие вредности и реалните со еуровент биле други. Па затоа прашав, за ладење, да ми објасни/напише некој дали декларираниот SEER од 7 на Фери е подобро, исто или полошо од декларираниот SEER од 6.4 на Тундра, ама во практични/реални услови според еуровент.

Samo sto Fairy ima PLUS
Pdesignh! i SCOP! sto znavi test i za Ladna zona pa dava prosecno 3Kw na 3casa rabotenje-test i na -15.
Tundrata e minus i sto e na kapilara i nema EEV a nema ni test na -15 kako sto ima Fairy. LomoLc e adekvatna zamena za Tundrata a ne Fairy.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom