Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Prasuvav vo ics na lager ja imaat sensira so 50b oznaka so a nemale,mi ostanuva tosibata samo dilemata mi e dali da idam so 16 ili 18.vasi mislenja?

За колкав простор станува збор? Стан или куќа? и дали има солидна изолација?

Дали ако се премести внатрешната единица за 1-2 метри на друга позиција треба да се прави пак вакумирање на цевки или нешто друго дополнително?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Normalno deka treba vakumiranje.

Па всушност е нова монтажа. Плус демонтажа.
Абре каква демонтажа метро и пол да ја премести само внатрешната единица. Надвор не треба ништо да чепка. Плус има цевки доволно замотано на надворешната единица.

Абре каква демонтажа метро и пол да ја премести само внатрешната единица. Надвор не треба ништо да чепка. Плус има цевки доволно замотано на надворешната единица.

Дали ќе може?
Кај мене не може ниту 2цм да се помести.

Даикин е климата

Steta. Ke urgiravme da bese Gree.
Se zezam.
Ako ima instalacija dovolna, strucnjak moze da ja izmesti bez demontaza.
Neka dojde nekoj da proveri.
Автоматски споено мислење:

Дали ќе може?
Кај мене не може ниту 2цм да се помести.
Daj be kazi koj si da dojdat da ti ja premestat kaj sakas GRATIS.
Jas ke platam.

Ако има доволно цефки, или ако ти одговара поместување со колку што има цефки, тогаш можеби ќе поминеш само со надохнада за потрошеното време.
Како би изгледало тоа: Да ја откачат внатрешната, да ги отнат дупките на ѕидот ако се затворени со гипс/силикон и да ја истргаат внатрешната единица веројатно со ротирање поради намотаните цефки околу надворешната.
Ова хипотетички, во пракса не знам колку можат туку така да ја истргаат должината на намотаните цефки позади надворешната единица внатре во собата, пошто сепак е бакар а не само обично црево во цефките, притоа не исклучуваќи ја врската со надворешната единица.

Ако треба дополнително цефки, дефинитивно ќе треба целосно нови цефки зашто не верувам да се наврзува дополнителна должина на старите цефки.
Па така дефинитивно ќе треба и вакумирање. И би те коштало приближно колку целосна монтажа.

Zdravo na site , mozda dosadno i povtoreno prasanje do sega
Sakam da zemam 2 inverteri za subvencii , edna 5,5 kw i edna 3,5 kw
Vas predlog i koj prodava ?
Blagodaram

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom