Најекономично греење и ладење

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Ако знаеш што реплицираш би било одлично. Па ако се разбираш барем малку ќе знаеш кои се влезни,напредни или хипер инвертери а нема да се трудиш да оцрнуваш докажани машини и брендови и сето тоа да биде на најниско можно ниво на култура.
Пред се и те како зборувам со респект за сите реномирани брендови Јапонски, но и Кинески - секако има за почит и од едните и другите. Уличното задржи си го за на улица ке те замолам. Форумот остави го за здрава дискусија и убава полемикаа тоа "idi begaj be" сепак одсликува со кого си имаме работа за жал тука само за да наметнат погрешен став на некој кој што сака да добие добронамерен совет. Не би сакал да навлегувам повеќе во дискусии кои не водат нигде.
Секое добро и со арно.
Vlezni napredni i hiper inventeri imaa japoncite pred 10god koga kinezite ne im bea konkurencija
Imase avant,syzumi,daisikai 6.5,daisikai 8
Sega imaat super vlezni( kanti da im pariraat na kinezite vo cena), vlezni ,vlezno napredni,napredni, hiper i taka natamu.
Daisikai 9 e hiper inv.
Ama
Ururu sarara sto e hiper ili super hiper inventer?
Klasi nepostojat poveke za da moze taka lesno da sporeduvas a ti gi poznavas samo klasite na toshiba drugite ne ti se poznati ......
Pozdrav

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
Ururu sarara sto e hiper ili super hiper inventer?
Веројатно "супер хипер инвертер"..... ако така сакаш да ја наречеш.
Ururu Sarara крена една класа нагоре.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
39 без ддв може... Инаку малку тешко. Ај нека прикачи фактура и фискална сметка на 39 000.
Mozno e,
Drugar zema u-crown koa beshe 50komada sekade, za ista cena dobi i montaza.
Tie klimi realno koshtaat evtino i mozes da dobies dobar popust i ti da si sreken I monterot so poln geb.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
39 без ддв може... Инаку малку тешко. Ај нека прикачи фактура и фискална сметка на 39 000.
Остај, бегај..... јас му верувам.
Да не го фатиме во лага, па да му бараме и за U-Crown-от сметка, па да испадне дека и неа ја платил 80к :pos:

D

Deleted member 12196

Гостин
Дај малце повише инфо околу амберов?? На промоција некоја да не е, и што гратис ќе има со него? И во која gree продавница ? И исто ме интересира во која модулација паѓа амберот ?
Ова со модулацијава и мене ме интересира, посебно на греење.
Тешко дека Амбер ќе работи на ниска модулација. Ќе се разочарате ако имате такви очекувања

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.828
Тешко дека Амбер ќе работи на ниска модулација. Ќе се разочарате ако имате такви очекувања
Ima tuka clenovi sto imaat i postirale.
Generalno site se zadovolni.
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

Член од
15 јуни 2017
Мислења
62
Поени од реакции
95
Кај мене најниско што имам видено е ~500w на гереење, но не знам дали кај сите е така може да зависи од просторот :)

D

Deleted member 12196

Гостин
Има тука членови што постирале дека U Crown модулира на 180W. Ама во пракса е сосема друго. Ако некој смета дека 500-600W е ниска модулација, тогаш во ред.
Кај мене најниско што имам видено е ~500w на гереење, но не знам дали кај сите е така може да зависи од просторот :)
Зависи од просторот, ама Амбер не е за ниска модулација.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
И јас мислам дека многу зависи од просторот, како и од подесувањата - поставената температура, и поставената брзина на фан-от (Ауто фан не е секогаш најоптимално за ниска модулација).
Освен тоа, она што кажуваат дека Амбер-12 е моќна клима и уствари е 18ка на греење, претпоставувам има удел и на ниската модулација, затоа што 18ките неможат да постигнат толку ниска модулација како 12ките или 9ките, така да најниско 500w ми звучи очекувано на греење.

Член од
17 март 2015
Мислења
204
Поени од реакции
324
Prasuvav vo ics na lager ja imaat sensira so 50b oznaka so a nemale,mi ostanuva tosibata samo dilemata mi e dali da idam so 16 ili 18.vasi mislenja?

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
И јас мислам дека многу зависи од просторот, како и од подесувањата - поставената температура, и поставената брзина на фан-от (Ауто фан не е секогаш најоптимално за ниска модулација).
Освен тоа, она што кажуваат дека Амбер-12 е моќна клима и уствари е 18ка на греење, претпоставувам има удел и на ниската модулација, затоа што 18ките неможат да постигнат толку ниска модулација како 12ките или 9ките, така да најниско 500w ми звучи очекувано на греење.
Take e podesena nordik model e.- logikata e taa.
Ama pobitno na ladenje e podesena so niska modulacija.120tina wati - znaci ima hardver taka da raboti.
Ako nema modulacija dobra i na ladenje ke raboti so primer 500w
I za ucroun e isto.
I amberot i ucroun se za 35-40m komotno da gree.
Mene me interesira novata soyal taa sakam da ja probam taa ne e nordik model- taa mislam e za fini nesta. Se potrudile od gree da ja napravat vnatresnata stvarno dobro da izgleda.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Дали ако се премести внатрешната единица за 1-2 метри на друга позиција треба да се прави пак вакумирање на цевки или нешто друго дополнително?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Дали ако се премести внатрешната единица за 1-2 метри на друга позиција треба да се прави пак вакумирање на цевки или нешто друго дополнително?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Normalno deka treba vakumiranje.

Kajgana Shop

На врв Bottom