Филмот е 9/10 но мене ме нервираше тоа што ги осеќаш моментите кога сакаат да ја направат финтата демек е one shot. И поради тоа, барем мене, минимално ми го скрши филмот.
Victoria, on the other hand, цело време очекував такво нешто, и не добив, и помина саат и си реков готово е, тоа е тоа, one shot e, јас сум со дечкиве во Берлин ме брка полиција, пукаат во мене...
Знам дека поради тематиката е невозможно 1917 да биде вистински one shot, но сепак.
Овде е невозможно да се направи се во one shot. Прочитав дека 6 месеци актерите ги пробувале сцените пред да почнат со снимање! Исто прочитав за некоја сцена со запалка (???) (не се сеќавам баш на неа), која требало да запали баш во конкретен момент, толку многу пати ја повторувале што им отишол цел ден во снимање и заради таква минорна работа морале да ги презакажат сите останати сцени кои требало да ги снимаат тој ден. Баш било предизвик да се сними ова. Уште one shot да било...
а и ова па дека бил за прва светска војна, не ми менува нешто особено многу, да не пишуваше во насловот дека е за WWI, ниту ќе знаев ниту ќе ми паднеше на памет да размислувам дали е прва или втора.
Не сум го гледал 1917 сеуште али пак ќе повторам - многу ми е мило што некој се сетил да направи филм за WW1 и да ја долови рововската војна. Не ми текнува некој да има доловено што се случувало низ ровововите баш така кинематографски како што треба, барем не во модерно време...
На единствен филм што се сеќавам е Path of Glory на Кјубрик али тоа е 1957!
Не сум го гледал 1917 сеуште али пак ќе повторам - многу ми е мило што некој се сетил да направи филм за WW1 и да ја долови рововската војна. Не ми текнува некој да има доловено што се случувало низ ровововите баш така кинематографски како што треба, барем не во модерно време...
На единствен филм што се сеќавам е Path of Glory на Кјубрик али тоа е 1957!
Си кажаа и сами во видеото за филмот дека е закрпен на неколку места. Веројатно ќе се согласиме дека е невозможно ваков филм да се направи со one shot, едно е шетање и бркање по улици, друго е ова.
Мене тоа што не ми се допадна, како што им кажав и на другариве на твитер, е King Tommen, First of His Name. Едноставно не можам да му ја сварам фацата, онака ми иде да му ја учукам една кога го гледам. Никого немам удрено во животов ама нему би му ја учукал онака, ради фацата.
Од овие причини
неговата смрт ми предизвика контраефект, наместо да ми е жал јас бев као Hell yes, thank God for this Nazzi soldier!
Од друга страна, Rob Stark, The Young Wolf, ме расплака здраво.
Не сакам да напињам за филмов, кој како го сфатил, на кој како му легнал...
Стварно не го сфаќам хајпов за Паразитов.
Уствари, за 99% од филмови што се вака хајпани не го сфаќам хајпот, ама за Паразитов дури мислам дека живеам во скеч.
Филмот е добар, ми се допаѓа, и заслужено ќе земе Оскар за најдобар странски филм.
Ама сега не зборам за филмот колку за хајпот за филмот и критичарите
"Овој филм перфектно ни опишува разликата во класи и е одличен commentary за општеството во кое живееме!!!"
um...
ок?
Група на сиромашни луѓе лажат и крадат и мамат за да работат кај богатите.
Ок?
Сиромашниве луѓе немаат никакви вештини освен тоа да лажат и крадат.
Богатите си се супер фамилија, мајката ќе направи се за децата да имаат образование, и двајцата толку многу работат што немаат време да се соберат цела фамилија заедно.
Каков сошл коментери е ова?!?!?
Навиваме за луѓево да лажат, мамат и крадат за да добијат повеќе пари од човекот кој што цело време е на пат, работи, и троши многу пари за образование, дом, и одлични услови на децата.
Ок, не е дека ни ја не сфаќам што све, и претерувам со ова за да доловам поента, ама стварно се претерува со хајпот на дел од тој "арт,чоече свет"
И да повторам, добар филм, сосема ок ми беше, немам многу замерки за филмот колку што имам за "best movie of the decade!", "one of the best social commentary movies ever!", "total masterpiece!" "this says a lot about our society bottom text" тип на ривјус
Бившата куќна помошничка. Знам дека е ниедновреме, ама ако може да влезам, заборавив нешто...
- Хммм... ние овде се пијанчиме цела фамилија, и ако не види некој може да завршиме во затвор... ама ај влези, пошто сценаристиве не знаат како поинаку да го турнат дејството напред.
Ах, еден од првите гифови во фолдерот... кога вредеше да се зачувуваат ствари. Далечната 2007, 5 февруари. Еве го 13 години ќе полни за 1 недела. Кога сум бил полнолетен изгледа му доаѓа.
И после 13 години дознавам, а не дека сум во потрага , дека е од филмот Cool Hand Luke.
Уф, цурава сахрани. Полномасно жениште.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.