Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.081
- Поени од реакции
- 62.187
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Денес бев во Нептун, со еден лист поплака од а до ш и слики од монтажата испечатени , му објаснив убаво се. Чувствував одговорност да ги известам пошто пред се гаранцијата ми е од кај нив , не од кај монтерот,исто така чувстував грижа како граѓанин да знаат кој им ги монтира климите на сите останати граѓани кои купиле клима уреди и се нашле во иста ситуација како мене иако сеуште не се свесни за тоа. Од нептун ми рекоа дека требало да реагирам уште кога не сакал да ми ја монтира како што јас сум сакал и да сум појдел во салон , ама ете тогаш не ги знаев овие работи , сумливо ми стана се после втората монтажа... Како и да е ми рекоа да му се јавам и да барам да ми ја премести , а доколку не сака да го пријавам во грижа за корисници во Нептун Скопје, иако сметам дека требаше тие тоа да го сторат ама фак ит ќе му звонам јас , успат му го оставив листот да му го дадат да го прочита , ваљда ќе научи нешто. Пак ќе кажам , тоа ти е тоа македонското , прво испитуваш терен дали можиш да го закрпиш , па после работиш... пак ќе нагласам тој пред се треба мене да ме упати за начинот на инсталација и кој се предностите и недостатоците доколку инсистирам на нешто , и на крај доколку сум упорен да ја инсталира како што јас сакам а не е во согласност со стандардите , да ја инсталира на моја одговорност и да си има мирна глава , што во случајов ќе нема... ако удрам со глава во зид мене да ме боли а не него. Тоа тие исто како ти да си продавач на клими и иди некој запнал да купи 3.5 кв клима до 30к што е 2.5кв во греење а сака да топли 50м квадрати, и ти му викаш земај ја бања ќе биде. Или тоа, или ќе му објасниш како стојат работите. Е сеа ако е упорен да ја купи , со здравје да си ја користи. Размислив и за емаил до LG , ако ми пукне филмот ќе им пишам емаил да знаат за каква инсталација даваат 10 години гаранција на компресор. Што ако тој компресор рикне пред гаранцијата , кога ќе отиде на сервис LG констатира дека компресорот рикнал поради непрофесионална монтажа и дека климата не била вакумирана ? Да го барам после монтеро да ми купи нова клима ? Ќе ве известам што ќе биде. Поздрав дечки и фала за се.Ona sto e navedeno vo servisnoto e ZAKONOT za toj model i toa kopitoto monter so ti se prai pameten e ustvari e mrza sto samo misli kako pomalce da sraboti. Prvo reagiraj kaj Neptun posto oni te uslovuvaat da ti montira kopitoto znaci usluga za koja ti plakjas prakticno vid na proizvod od koj ti ne si zadovolen i koj ne e izveden spored standardite navedeni od proizvoditelot vo slucajov LG a ti kako odgovoren covek si go procital upatstvoto za upotreba i si go ustanovil toa.
Klimata ustvari ti postignuva zadadena T na pomali brzini na ventilator zatoa sto e loso postavena i go gomila topliot vozduh blisku okolu sebe i senzorot za T na vnatresnata edinica ocitava 27 ili 30C i ja gasi dur ti mrznes vo sredinata na sobata so termometarot vo raka. Ova e porazlicno koga ja rabotis na pogolemite brzini zosto togas uspeva da go izbutka topliot vozduh podaleku. Ako se raboti za ovaa iznad komodata probaj perkite za horizontalno nasocuvanje da gi usmeris najdesno sigurno ke pomogne donegde. Ne e loso i na kopitoto da mu go postavis istovo prasanje i da vidis so ke kaze i kolku se razbira u tematikava.
Dalje pisi i mail na LG informiraj gi mozda ke iznenadat i oni. I na kraj ako te matkaat sekogas posledna instanca ri e:
Организација на потрошувачи на Македонија - 02 3179-592
Државен пазарен инспекторат - 02 3220 - 547
Барај некој да ти даде покана од IPTorrents.Дечки од кај да симнувам 4к торенти, или онлајн да ги гледам? фала