Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Како врвите со дефростите бе омладинци? :)

Во Прилеп магла со нож да ја сечеш. Мицубишиво се држи јуначки. Дефростите се брзи (5 мин вкупно)
Нема правилен размак помеѓу дефростите
Dobro e za sega... sabajlevo kaj 7 napravi (dali pravela nojkeska ne znam) izmenuvacot bese od sredina do dolu so mraz 7/8min,go odmrzna i prodolzi so rabota :)
Автоматски споено мислење:

Спомнаа дечките нз дали во оваа тема или на друг форум дека ќе се качи струјата мрежата на евн не била спремна премногу оптеретена оваа год ради многу нови инвертер така да очекувано е .
Kako sakate svatete politicki/korisnicki itn...Kako vikase toj idiotot od murtino ''ajde majkata'' i sega od klimite bila potrosuvackata...prostotiluk....(a kako kaza pudlicata ''bombona biznis''
Ke im dademe subvenci.ke kupat site klimi,i taka ke imame osnov da im ja kreneme bar za 5% cenata ....e****e vo zdrav mozok/kako stasavme do.ova...ccccccc

Последно уредено:
Moite Mitsubishi WN35ki pochnuvaat so suvi defrosti koga e +3 ili +2 nadvoreshna. Od taa temperatura pa nadolu defrostite se na 50 minuti, a edinstveno shto se razlikuva e traenjeto na defrostite i normalno kako shto pagja temperaturata, taka se posolgi defrostite. Od 3 do 11 minuti najdolgo shto sum merel traat defrostite. Ova e znachi vreme od prekinuvanje so duvanje na vnatreshnata do pochnuvanje so duvanje. A spored tebe, vlijae li vakov vid na rabota na klimata na nejzinata dolgotrajnost ili defrostot nema nikakvo vlijanie, ednostavno si e toa proces koj go pravi klimat?

FH35kata ne mi pravi defrosti i e nesporedliva so WNot vo toj pogled. Pishav lani, najmnogu shto imav izbrojano kaj nea vo najladnoto bea 5 defrosti od po 5 minuti vo tekot na eden den.
Koga e mnogu ladno vedro e vremeto obicno I klimata pomalku zamrznuva.
Kaj mene FH25 koja e ista potpolno so FH35. OKOLU 0steprni pravi kratki defrosti PO casovnik a ne e optovarena raboti so 250-300w so isklucvanja.
Za 5minuti Ako e zamrznata tesko deka Ke se odmrzni.
Za 5 min pravi kratki defrosti ili5 min trae samo odmrznuvanjeto?

5min trae
celokupniot defrost ama nadvresnata ne e zamrnata.

Ма какви инвертери причина за оптеретување или поскапување.... ретко кога мангата од Велес има право струјата е берзанска роба како нафтата и кога ја немаш доволно неможеш да влијаеш на цената. А Македонија увезувајки струја за 5 години ФРЛА цела милијарда Евра (прилогов е од 2013та верувам ништо битно не се промени во меѓувреме)... https://faktor.mk/edna-milijarda-ev...uja-vo-poslednive-5-godini/shto-e-makedonija- .... е сега имаше периоди кога ја купувавме двојно поевтино отколку што ја продаваше ЕЛЕМ https://faktor.mk/strujata-na-bugar...o-poevtino-od-taa-shto-nie-ja-plakame-na-elem (на ИБЕКС бугарската берза мегават јануари 2016та се нудеше 22Евра) но следната 2017/18 ли беше рекордно ладна зима во Февруари увезувавме мегават по цена од над 200$!!! Тоа е, без намера да мешам политика... кога на НИШТО ги спичкавме двата проекта кои ги мантраме со децении... толку ќе не коштаа 800-900 мил Евра и досега ќе беа готови наместо “проектот“, а МКД енергетски (со струја) скоро независна.... на ХЕЦ Чебрен мислам и на ХЕЦ Галиште!
Струјата е социјална категорија, не е како нафтата. Без нафта можеш да преживееш, без струја тешко. А, Македонија е социјална држава според уставот. Мора да има субвенционирање од државата да нема ценовни шокови. Барем додека не го качиме стандардот или станеме членки на ЕУ (до тогаш мислам не мора стрикно да се следи условот за либерализација на пазарот со струја)

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Како врвите со дефростите бе омладинци? :)

Во Прилеп магла со нож да ја сечеш. Мицубишиво се држи јуначки. Дефростите се брзи (5 мин вкупно)
Нема правилен размак помеѓу дефростите
Се држе AERI нема гајле вчера еден dF 23:00 и сабалево во 8 по 10минути беа исто така забелажав се покачила потрушувачката на 350w ако е над +3 нонстоп 290 под +3 350 (три и пол надворешни ламби)

Pod nula neka slezi PA kazi dali ke bidat PO casovnik defrostite.Mitsuto pravi PO casovnik defrosti.
Brzi od 5min defrosti znaci deka ne e zamrznata nadvoresnata edinica znaci pravi suvi defrosti.
Mitsubishi FH50 имам и мислам дека на форумов нема никој друг или пак има ама не учествува во дискусиите.

Јас велам нема правилни размаци ти (кој немаш FH50) ми тврдиш дека има по часовник.
Јас велам Mitsubishi има Fuzzy Logic кој ги пресметува дефростите односно учи кога, како и дали треба ти "по часовник"
Сега останува да те земам на гости и да гледаш сам.

Уосталом, јас сакам да има дефрости. Подобро е да направи отколку неефикасно да работи со саати.

Утрово направи подолг 8 минути (vs 5) дефрост (од престанок до почеток)
Не беше замрзната но глеј чудо, кога почна да одмрзнува почна да тече по лимчињата како река. Значи дали треба или не треба не се прашуе Flegma или оној научникот tzlatko туку климата си одредува врз основ на сензори и други параметри.

Mitsubishi FH50 имам и мислам дека на форумов нема никој друг или пак има ама не учествува во дискусиите.

Јас велам нема правилни размаци ти (кој немаш FH50) ми тврдиш дека има по часовник.
Јас велам Mitsubishi има Fuzzy Logic кој ги пресметува дефростите односно учи кога, како и дали треба ти "по часовник"
Сега останува да те земам на гости и да гледаш сам.

Уосталом, јас сакам да има дефрости. Подобро е да направи отколку неефикасно да работи со саати.

Утрово направи подолг 8 минути (vs 5) дефрост (од престанок до почеток)
Не беше замрзната но глеј чудо, кога почна да одмрзнува почна да тече по лимчињата како река. Значи дали треба или не треба не се прашуе Flegma или оној научникот tzlatko туку климата си одредува врз основ на сензори и други параметри.
ima tuka na temava kako raboti mitsu da ne te macam da idam na gosti :)

da pravi deftost a da ne e zamrznata cabe potrosena struja

Кога сме кај dF читав за Mitsubishi SF секој различно кажува некој на 2,5 сат некој 1 сат некој ко ќе има потреба.

Koga ja mestivme klimata pred 4 nedeli togas sekoja vecer vo 21 i 23 casot pravese defrost po 6 min, veke 2 nedeli ne sum ja primetila da pravi voopsto defrost niz celite 24h mozebi zatoa sto vremeto e potoplo sega

Ne e bitno kolku pari e
Prasanjeto e zosto Midea i Gree ( edni od najgolemite kineski proizvoditeli na klima uredi vo svetot ) ne go upotrebuvaat takviot nacin na proizveduvanje na inverter klimi.

Nad - 20 mora da ima greaci za da rabotat poefikasno i Japonskite imaat greac ama ima razlika kako se postaveni i vo kvalitetot i efikasnosta na greacite i na klimite Najdi ja razlikata medju greacive

Последно уредено:
Što ti smetam, ne znam što e pogrešno napišano....te molam da me staviš na ignoriranje ....so vakumiranjeto se si kaža .....
Да
Кажав дека немаш абер и во суштина твоите написи се едно тешко, мачно и погрешно фантазирање.

Автоматски споено мислење:

Да
Кажав дека немаш абер и во суштина твоите написи се едно тешко, мачно и погрешно фантазирање.
Ne znam.zosto uzivate da se navreduvate i da si prefrlate eden na drug ...ova nee samo za vas...opsto...

Nad - 20 mora da ima greaci za da rabotat poefikasno i Japonskite imaat greac ama ima razlika kako se postaveni i vo kvalitetot na greacite i na klimite Najdi ja razlikata medju greacive

Ednostavno e treba namesto greac da ima vakvo bakarno cevce sto ke kruzi vo nego topol freon i ke nema da zamrznuva kondezatot pri defrost toa vaka se resava BEZ GREACI
heatcharge.png

Treba. Gree je napunjen za do 5m, kao i Midea. Sve preko toga treba da se dopuni. Ako je inverter, gas se rekuperatorom izvuče, izmeri na vagu i doda koliko treba po uputstvu (za svaki model različito). Japanci su nadopunjeni za 15m fabrički. Kinezi moraju da se dopunjavaju za sve preko 5m

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Sekade razlicno, kaj mene 7.5 e standardna dolzina, tak pisuva vo servisnoto, za sekoe metro plus se dodava po 20g, ili obratno se odzema ako e pomala dolzina. Pobaraj vo servisnoto sigurno ti pisuva.

Да
Ne gi čitaj be i ne gi komentiraj ako ti e mačno za čitanje. Toa će bide dovolno.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom