imav pishano i prethodno za situacijava od babata i dedoto. Mene mi e enigma kako ja piminaa zimava bez nikakov problem, bez back up i so smeshni smetki, dali 4500 denari im dojde najvisokata za Januari. Ushte pochudno mi e shto baba mi e tezhok, ama TEZHOK zimurlija i otide na inverter od drva. Ne se disheshe kaj nea na zima, mislam deka 27 stepeni imashe vo stanot kaj nea. Cisto za edna mala ilustracija, Septemvri 2018 ja stavija klimata, sekoj 13ti mi se javuvashe koga ke dojdeshe smetkata za struja i mi se faleshe i ednash me prasha da ne e neshto greshka

, posebno za Januarskata smetka. Dodusha, od ko ja stavija klimata, go ostadoa kjumbeto da im stoi od strav da ne ne se stoplat, normalno niednash ne go zapalija, za sega pred mesec dena da go spushtat konechno vo podrum. I ushte edna pozitivna rabota vo celava situacija e toa shto otkako go trgnaa kjumbeto, taka im se otvori dnevnata, da bea fascinirani.
Prvichno, ne veruvav deka ke se stoplat so klimata, kog aja kupija, im kazav deka se plasham deka vo najladnoto ke imaat problem, ama bukvalno niednash ne mi se pozalija. Mokjna klima e Haierot, ne go velam ova tendeciozno, jas se smetam za mnogu iskren i objektiven vo davanjeto mislenja tuka, ama klimata za parite e navistina fenomenalna. Gospod da im ja pozivee samo.