Druze na Geee toa vo sekoj moment od denot mozes da go pravis baska.od tajmerot za on / off ,treba da imas internet wi-fi ruter kaj klima uredot i gree+ app.na telefonot gi konektiras i kade i da si i vo Germanija da si mozes po zelba da ja setiras klimata :stepeni ,fan,itn....Имаат ли инверторите (се разбира, поскапите верзии) можност за програмирање? Сам да програмирам, по потреба, не фабрички сетинзи.
На пример во 20:00 греењето да се спушти на 22°, утредента во 12:00 да подигне на 24°. Ако не ми се допаѓа времето и температурата да ги променам.
Автоматски споено мислење:
Ok se toa za zagubite za kvadraturata za 2.4kw na -10 ,no kazi kolku trosese Tundrata na najladnoto ? i kolku i pusti beck up.?Baba mi i dedo mi ja pominaa minatava zima so Haier Tundra 3,5ka vo 44m2 stan, so 7ca stiropor, na prizemje, dva nadvoreshni zida, garazi pod niv, neizoliran tavan od garazata. Po logika na rabotite, ovaa klima kako od shala ke gi topli 28m2, zashto na -10 dava 2,4kw toplina. Jas so klima, so ista moknost kako ovaa gream 25m2, kukja, bez termofasada, so prili hno loshi toplotni zagubi i pak se zagrevam, so iskluchok na toa shto vo najladnite denovi koga beshe - 12/-15 morav malku da i pomagam so dopolnitelno grejno telo. toa beshe nekade 4/5 dena, i go vklucuvav samo navecher.
, posebno za Januarskata smetka. Dodusha, od ko ja stavija klimata, go ostadoa kjumbeto da im stoi od strav da ne ne se stoplat, normalno niednash ne go zapalija, za sega pred mesec dena da go spushtat konechno vo podrum. I ushte edna pozitivna rabota vo celava situacija e toa shto otkako go trgnaa kjumbeto, taka im se otvori dnevnata, da bea fascinirani.