Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Brat, i jas ne razbiram sho e fintava so defrostive ama toa e shto e. Imam nekoe lichno mislenje deka cim klima pravi cesti defrosti znaci deka e losho dimenzionirana i optereteno raboti. Ti go velam ova deka se javiv kaj drugi korisnici na istava WN klima, i na nieden od niv ne ni im beshe poznat konceptot defrost i ne znaeja da mi kazat dali im pravele ili ne. A edniov 40/45m2 stan gree so wN35kava. Prezadovolen, 2ra sezona mu bilo ova. I drugiov shto ja imashe WN25kava vo spapna 16mw mi rece "ne se misli, zemaj ja odma klimava, preekonomicna, ova, ona." Dvajcata ziveat vo stanovi so izolacija. Ne znam shto da kazam.
nemoj da tvrdis neshto za koe shto ne mozes da si siguren. Nieden prozor ne mi propushta, odlixhno dihtovaat, se e vo red, a za 5 minuti 1-2 strpeni pagja temperaturata koga ke prekinat so duvanje klimite.
Кај мене, кога се топлам со климата, кога ќе застани за дефрост температурата паѓа за 1.5-2с.
Бајаги плусеви треба да одземеш зошто си пишува дека е SCOP 4 климата.https://www.elipso.mk/kupi/inventor-inverter-klima-ured-life-pro-l4vi32-12wifir/
INVENTOR LIFE PRO L4VI32-12WiFiR
– Енергетска класа: A+++ (овде би одземал еден плус-посеверно сме А++)
– Плазма Јонизатор
– R32 Нов еколошки фреон за намалени трошоци за одржување
– Wi-Fi Ready
![]()
![]()
21,990.00 ден[DOUBLEPOST=1548674540][/DOUBLEPOST]
овој што ставил црево за одвод од клима во фасада треба да го дислоцира.
нека не прави експерименти.
може да му замрзне,може да му се напуни со ѓубре...ќе ја ебе фасадата![]()
Ова како Мидеа по решетката? За тие пари ваљда супер е,само ми е криво што немаме пристап до чиста Мидеа од повисока класаhttps://www.elipso.mk/kupi/inventor-inverter-klima-ured-life-pro-l4vi32-12wifir/
INVENTOR LIFE PRO L4VI32-12WiFiR
– Енергетска класа: A+++ (овде би одземал еден плус-посеверно сме А++)
– Плазма Јонизатор
– R32 Нов еколошки фреон за намалени трошоци за одржување
– Wi-Fi Ready
![]()
![]()
21,990.00 ден
Многу подобар избор е Фаири неголи било кој Виваккс или Хаиер за слична цена....ама како за куќа и тоа без изолација (и локација Кичево?) посигурен избор ти е Хансол. Досега со што се греевте, дрва ?Дечки, може да ми дадете мислење за климава ? GREE Fairy LCLH GWH112ACC-K6DNA1D
Ми треба за 35 м2 просторија без изолација ( во куќа )
Ај некој поупатен од мене да ми помогне околу ознаките на фуџитсу
Кај нас има една ASYG-12LMCE /ASYG 12KMTA
По логика првата ознака е за внатрешната,втората за надворешната...барем така мислев.На интернетов(сајтови од соседството) никако не ја наоѓам оваа комбинација.Или првата ознака лмце,ама со друга надворешна.... или обратно кмта,ама со друга внатрешна
Може и ја нешто грешка правам... плс хелп
Приметив дека нешто не штимаLMCE e na R410A feon, ASYG e sekogas Indoor, AOYG bi bila nadvoresnata.
KMTA e zamenata na R32, i dvete oznaki staveni vo ist kontekst nemaat blage veze, ova e reklama da se zbuni zbunjeni.
Да ме утепаш неможам да ги најдам климите на фуџитсу,барем не овие сплит до 12кв.Taa kombinacija što ja ima na eurovent baraja. Samo edna bukva menuva mnogu