- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.854
Значи колку подобра дестинација за купување клими е Грција... овде 3-4-5 бренда со по 2-3 модела исти мoдели и исти цени со години и години! Многу голем избор на добри клими кај јужните соседи ... и поевтинуваат постарите модели од година две!? Ми текна на муабетот клима за 10-12 квадрати, за што некој прашуваше на темава, па ми падна во око... оваа лепота https://www.fujitsu-general.com/g-eu/products/split/wall/ashg09llcc.html за спални детски или мали соби 12-18м2 одличен избор! И евтина, кај јужниве соседи 390Евра! Се договориш да ја симнат евро под 350 евра (или бар да ја пишат така на ф-ра) и грабаш и носиш без царина, клима која ќе ги изеде сите 09ки овде (освен оние Арктик -30 што чинат +40 карти) Нема лага нема превара има Eurovent! Со капацитет за греење 3kW, (od 0.9 - 3.8kW) na -10*С (за 09ка) одлични 2,3kW... кој умее и при следното одење би му исплатиле ми се чини дел (12-15%) од данокот! Ќе испадне така климава малку над 20К Денари, а доста квалитетна!
и да, стара добра R410A!
и да, стара добра R410A!

Последно уредено:

.Или првата ознака лмце,ама со друга надворешна.... или обратно кмта,ама со друга внатрешна