- Член од
- 27 ноември 2018
- Мислења
- 218
- Поени од реакции
- 370
Е па еве ќе ја појачаш и нема да сеќаваш толку. Јас не верувам дека кај некого не паѓа температурата кога ќе застане климата барем за 0.7с само не кажуваат небаре сите имаат енергетски пасоши за домовите. Гуглав малку прееска и не се сеќавам точно за кој модел на Даикин беше, прочитав дека стварно дефростите им се темпирани а тоа го пишува и во сервисното од климата. Значи напишано е од самиот производител. Не гледам причина зошто и на мојава не може да е истото кога ја гледам исто се случува. Да не ме сватиш погрешно прочитав дека јапонците на некои од моделите тоа го прават.A za defrostive brat, taka e bez izolacija, brzo bega toplinata, ushte ako si vo kukja, osekas ko ke prekine klimata so rabota, toa e toa. Jas vo dnevna imam dve klimi FH35 i wN35, bez da ja slushnam klimata znam koga WNot vlegol vo defrost, odma osekjam kako laden vozduh doagja od stranata na dnevnata kade shto e postavena WNot. Fala mu na gospod shto staviv FH35 vo dnevnava kako vtora klima inache mameto ke mi se placese ako stavev ushte edna klima shto na 50 minuti ke praveshe defrost.
Некако имам чуство дека климава си тера како што си е сетирана од фабрика, а дали тебе дома ти студи тоа како да го занемарува