D
Deleted member 95595
Гостин
Ne e tochno brat. Izvini. Ekonomichnost vo situacijava ne se gleda kolku koshtala klimata, tuku deka na klima e ekonomichno. Zoshto se meshaat babi i zabi? Zoshto nekoj shto ke stavi LN35 vo 25m2 bi bil neekonomichen, a gi imal parite za taa LN, a realno mozel da pomine so Tundra koja e 3 pati poevtina? Zarem stvarno mislis brat deka Haier Tundra i LN e isto dali ke zemes? Jas ne mislam deka e isto.Jas ne mozam da te razberam, toa ti e kako da kupish mercedes kabriolet sto trosi 3.5 gradska a sakash da ja vozish niz planina, i nie ti vikame zemi si Lada Niva da te vidi gospod (ke ti trosi poveke, a ne e bmw), i ti posle vikash jedino se zaebav sto zemav kabriolet, me grebat grankite, a planinata pak ne mozes da ja iskacish. Eve ti ja tvojata analogija so kolata, ne so prijateli.
Prvo temava e najekonomicno greenje, ti ne si ekonomicen (40k klima a zhalish za 60k klima), i ushte najbitnoto ne si zgrean.
So Tundra sto dava 2-2.5 plus panelka od 2kw ke se greese 10 godini za tie 60k kaj sto pak nemalo da bidesh zgrean. A sekako planirashe izolacija pa tundrata ke ti zavrsese rabota otkako ke staveshe izolacija.
Golem si, ti si znaesh![]()
Jas ochekuvam kvalitet, dolgotrajnost i minimum defekti od moite Mitsubishi. Dali sum vo pravo, ke pokaze vremeto, zatoa ti rekov prashaj me za 7 godini.
A milo mi e shto toa shto ne sum zgrean go prepishuvash i sfati deka e od loshata izolacija kaj mene, a ne poradi klimata, znaci ne zboruvash od zajadlivost kako nekoi tuka.
) Gree Fairy LCLH има едносмерен измерувач ама има греачи ... е сеа ако мислите измерувач на температурата на собата и надвор тоа значи во случаот од Fairy надвор мери внатре немет ( ами зато постојат термометри за дома ) или нешто друго е ???

.