- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.374
- Поени од реакции
- 15.692
Jas ne mozam da te razberam, toa ti e kako da kupish mercedes kabriolet sto trosi 3.5 gradska a sakash da ja vozish niz planina, i nie ti vikame zemi si Lada Niva da te vidi gospod (ke ti trosi poveke, a ne e bmw), i ti posle vikash jedino se zaebav sto zemav kabriolet, me grebat grankite, a planinata pak ne mozes da ja iskacish. Eve ti ja tvojata analogija so kolata, ne so prijateli.Vaka brat, i za karakter se raboti na krajot na kraishtata i za lichna filozofija. Jas si imam filozofija, posebno za tehnologija, deka koga mozis, plati poskapo, kupi brend. Taka i so klimite, pravev muabet so majstori, monteri na klimi, imame semeen prijatel koj 15 godini so razladna tehnika i montaza na klimi se zanimava i mi reche ako imas pari, zemaj Panasonic (prvo Panasonicot mi go spomna) ili Mitsubishi, ne zali pari za to, mashini se toa. I jas taka napraviv. Veruvam vo brendovi. I ushte 100 pati ke kupam Panasonic ili Mitsubishi ako gi imam parite za toa.
A konkretno da ti odgovoram na prashanjeto od pogore, edinstveno neshto shto zalam, e shto mesto WN ne ja kupiv SF, sega da go vratam vremeto nazad bez oko da mi trepne ke doplatev 20000 denari plus za dve SF35ki namesto dve WN35ki. Ama imaj predvid deka pak nemashe da e kako treba vo spalnata soba bidejki taa soba ima potreba od 4/4,5kw na minusnite temperaturi. Znam, merev so grealka.
Prvo temava e najekonomicno greenje, ti ne si ekonomicen (40k klima a zhalish za 60k klima), i ushte najbitnoto ne si zgrean.
So Tundra sto dava 2-2.5 plus panelka od 2kw ke se greese 10 godini za tie 60k kaj sto pak nemalo da bidesh zgrean. A sekako planirashe izolacija pa tundrata ke ti zavrsese rabota otkako ke staveshe izolacija.
Golem si, ti si znaesh

) Gree Fairy LCLH има едносмерен измерувач ама има греачи ... е сеа ако мислите измерувач на температурата на собата и надвор тоа значи во случаот од Fairy надвор мери внатре немет ( ами зато постојат термометри за дома ) или нешто друго е ???