Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Toa mi e jasno, a Strelec vika deka dava 3.5kw, pa tuka e dilemata.Од тестот што си го ставил во цитат на -10 имаш:
3200W просечна топлина
1400W просечна потрошња
2.3 COP
Toa mi e jasno, a Strelec vika deka dava 3.5kw, pa tuka e dilemata.
Аман немој ....Eve kolku moze da isporaca toplina Hansolot rebrendiran kako Skanvarm
Прегледај го приврзокот 198087
Eve go i euroventot na Hansolot kako York
Прегледај го приврзокот 198091
Vidi majkata euroventot na York i grafikot na Skanvarm na-10 stepeni se poklopuvaat isporacuva 3.2kw i cop vrednosta se poklopuva.
Kakvo strucno mislenje....hahahahha[DOUBLEPOST=1539357997][/DOUBLEPOST]Едно кило железо е потешко од едно кило пердуви
Оттука во Норвешка каде е поладно на -10 ќе има 3.2кв, во Македонија каде е потопло на -10 ќе има 3.5кв
Друго нејасно?![]()
;Zatoa jas nikogas nema ni da preporacam nitu pak da kupam Gree klima.
Isto vakov problem so servisot imase i rodninava so gree LCLH i na kraj ja prodade si kupi Haier tundra i e prezadovolen od Haier-ot.
Hahahahaha......sto postirate koga imate gresni informacii. Opravete se pa posle reklamirajte.Почитувани,
Да во право сте тоа е стариот модел меѓутоа моментално се работи на промена на веб страната поради тоа се уште не е променет моделот.
Со почит,
Енергија доо
Rabotata e dava 3.2 kw na -10 nominala ili maximum ,ako ima tabeli kako kaj toshiba kolku dava na sekoj stepen vo min nom i max
Bas bi bilo ubavo da se sporedi nexavisno od rebrendiranite modeli ili od Gree direktno ,ne grafikoni so krivi tuku tabeli.
Kakvo strucno mislenje....hahahahha[DOUBLEPOST=1539357997][/DOUBLEPOST];
Vakvi strucnjaci po defolt treba da gi trgaat od forum, skor mislenja/dopaganja 4:1.....UZAS.
Samiot skor kazuva za kakov slucaj se raboti.....[DOUBLEPOST=1539359919][/DOUBLEPOST]
Hahahahaha......sto postirate koga imate gresni informacii. Opravete se pa posle reklamirajte.
Toa e toa sto go kazuvam postojano, NESTRUCNI LICA KOGA KOMENTIRAAT.Какви табели сакате кога ни самите продавачи не знаат што продаваат. Нели гледате дека има по 30 варијации во нивните сервисни.
Овде има неколку души застапници за Грее, ниту еден од нив нема прикачено асолен документ да прочитаме нешто.
Дали сте виделе некогаш да прикажат модел на надворешна единица?
Прегледај го приврзокот 198132
Еве нешто за капацитетот на Ломо Еко Премиум 12. И да не знаеш што значи ова кога ќе видиш 40% на -20, 50% на -15 можеш да претпоставиш многу, а ја декларираат дека грее до -20 и тоа до 35м2.
Е затоа после тој што се излажал да купи ваква клима за голем простор ќе се врати на дрва или парно повторно и ќе кажува дека греењето со клими е шит.
ПС да не речите дека лажам еве го и сервисното
https://gree-bulgaria.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/GWH12QB-K3DNC2D_188.pdf
Прегледај го приврзокот 198133
еве ги варијациите.
Во фабриката сигурно си склопуваат која како ќе му дојди. Дур да се мислат која надворешна оди на која внатрешна помина денот.[DOUBLEPOST=1539362625][/DOUBLEPOST]
Експертиза на дело со смисла за хумор колку декемвриска просечна температура во Финска, пошто таму најмногу греат климите.
Уствари ова го потврдува дека подобро е да се молчи и да напаѓа, отколку да се каже нешто.
ПС
молам за лајк оти инаку нема да бидам веродостоен
Lajk samo ako pogodis rezultat vo kladilnicaКакви табели сакате кога ни самите продавачи не знаат што продаваат. Нели гледате дека има по 30 варијации во нивните сервисни.
Овде има неколку души застапници за Грее, ниту еден од нив нема прикачено асолен документ да прочитаме нешто.
Еве нешто за капацитетот на Ломо Еко Премиум 12. И да не знаеш што значи ова кога ќе видиш 40% на -20, 50% на -15 можеш да претпоставиш многу, а ја декларираат дека грее до -20 и тоа до 35м2.
Е затоа после тој што се излажал да купи ваква клима за голем простор ќе се врати на дрва или парно повторно и ќе кажува дека греењето со клими е шит.
https://gree-bulgaria.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/GWH12QB-K3DNC2D_188.pdf
еве ги варијациите.
Во фабриката сигурно си склопуваат која како ќе му дојди. Дур да се мислат која надворешна оди на која внатрешна помина денот.[DOUBLEPOST=1539362625][/DOUBLEPOST]
Експертиза на дело со смисла за хумор колку декемвриска просечна температура во Финска, пошто таму најмногу греат климите.
Уствари ова го потврдува дека подобро е да се молчи и да напаѓа, отколку да се каже нешто.
ПС
A sto se macis uopste, forumot izgubi smisla poradi vakvite, treba da ja obrnes na zaebancija i trolanje kako sto se 99 posto od ovie sto ostanaa na temava.Какви табели сакате кога ни самите продавачи не знаат што продаваат. Нели гледате дека има по 30 варијации во нивните сервисни.
еве ги варијациите.
ПС
Toa e toa sto go kazuvam postojano, NESTRUCNI LICA KOGA KOMENTIRAAT.
Zemi citaj malce pred da se izblamiras. Gree ima poveke modeli/paneli na vnatresna edinica. Nadvoresnata e ista za sekoj kapacitet 9k/12k/18k/24k.
Ne se blamiraj, teraj si so Manchester Fan klub, trcaj po topkata i uzivkaj.[DOUBLEPOST=1539363242][/DOUBLEPOST]
Lajk samo ako pogodis rezultat vo kladilnica
A sto se macis uopste, forumot izgubi smisla poradi vakvite, treba da ja obrnes na zaebancija i trolanje kako sto se 99 posto od ovie sto ostanaa na temava.
Prvo : Ne e "so" tuku e "sto"Претажно е шо: дветочки
1. Не ми ја сфати зафрканцијата со Хансолот и -20
2. Никогаш не сум пишал во фан клуб јунајтед, ваљда нема ни да пишам
3. Слично се однесува и на кладилницата
Прегледај го приврзокот 198137
4. Тешко на твојот шеф, ако го разбери ова што го пиша дека надворешната е иста за секој капацитет не да ти даде 20% казна, отказ од работа заслужува ова @Gree info студио??
алоо па ни 9к и 12к немаат иста надворешна, читај едната е GWH09QB-K3DNA6D/O CB427W04800 а другата GWH12QB-K3DNA6D/O CB427W04700
Ох господе кои ликови ви продаваат клими
Nov e,se bori za plata,ne zameruvaj i ako skine nekoja zelenaПретажно е шо: дветочки
1. Не ми ја сфати зафрканцијата со Хансолот и -20
2. Никогаш не сум пишал во фан клуб јунајтед, ваљда нема ни да пишам
3. Слично се однесува и на кладилницата
Прегледај го приврзокот 198137
4. Тешко на твојот шеф, ако го разбери ова што го пиша дека надворешната е иста за секој капацитет не да ти даде 20% казна, отказ од работа заслужува ова @Gree info студио??
алоо па ни 9к и 12к немаат иста надворешна, читај едната е GWH09QB-K3DNA6D/O CB427W04800 а другата GWH12QB-K3DNA6D/O CB427W04700
Ох господе кои ликови ви продаваат клими[DOUBLEPOST=1539366102][/DOUBLEPOST]
Сепак на крајот на денот е форум, место што треба да служи за помош и добра дискусија. Колку и да има тролови со тек на време ќе испарат доколку видат дека нивното не успева.
Колку и да е темава за најекономично греење доминираат климите па доколку сака некој да побара клима утре другиден може да му се помогни ако ништо друго да земи клима со добри референци и најбитно да не му се ували нешто