L
lleeoo
Гостин
Decki, eve edno mnogu grubo merenje od mene. Grubo e bidejki merach za klimite ne najdov.
Staviv kontrolen saat vo Vtornikot za na mojot sprat, pa sega ke znam kolku tocno struja trosham na mojot sprat i skapa i evtina. Za zal, ne najdov merach za struja za klimite pa poracav od AliEkspress i chekam da mi stigne. Eve dosega, za nekade okolu 40 casa od koga e postaven kontrolniot saat imam potrosheno 30kw na skapa i 27kw na evtina struja. Glavni potroshuvaci mi se klimite bidejki gore kaj mene ne se gotvi osven dorucek, frizider imam uklucen, boljer dva pati na evtina pushtiv. So ovaa matematika ispagja deka potroshuvackata na struja mi e 1,4kw/h ili 33kw za 24h. Da odbieme nekolku pati boljerot shto se ukluci, friziderot,sijalicite (site mi se LED), televizorot, fen i slicno, ke izleze deka sekoja od klimite vo prosek mi troshi nekade okolu 500W ili od tie 1,4kw/h, 1kw otpagja na klimite. Ova epten grubo presmetano. I ova ne mi deluva strashno, posebno ako zememe predvid deka klimata vo dnevnata mi e opteretena i sigurno troshi mnogu povekje nego taa vo spalnata.
Ocekuvam koga ke dojde FH-to, matematikava da se podobri.
Sega zasega pozdrav.
Fikshe pozdrav te nemse dolgo vreme
Mene toa potrosuvackata mene ne mi izgleda strasna voopsto mislam deka e super.a sovetot sam da si odbere brend e bas na mesto pozdrav