Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
2476c1d8b8c249c638afcf48e15e30b6.jpg
[DOUBLEPOST=1531511388][/DOUBLEPOST]Pozdrav od No.1.......
Виц на денот :))))
Се мислам од која клима да ти пуштам слики ама за оваа ке ти пуштам ос бекото оти мислам дека тука некаее се :)))

Ovie muabeti se ogovaranja ne s efakti....ne spomnuvas ni model ni kvadraturi ni so greele ni kako ja koristele klimata....na kraj kraeva nerekov deka Greeto e semokjno ako go upikas najeftinoto u 50m2.....taa tvojata od 28k da ja stavime tamu kaj Bagjoti ke gi zgree mislis u najladnata zima? Ti u 16m2 oni u kolku ?
Pak ke te prasam sto klima si zemal iako reklama im pravam...mene da mi nudis klima falati, znam sam da si ja odberam, a posebno znam koi da gi izbegavam....imam edna sto dve od tvoive za 28k ke gi izede u eden zalak, a mozam i da se kladam....samo ti zemi merace i bidi spremen za zimata ;)

A be botu. Site te otkrija. na site im dade po 3000den. popust. ne promoviraj uredi koisto normalen svet ne gi esapi i ne gi stava vo niedna tabela za sporedba. gledam i kineski vekke razbiras, samo so japonskiot do kaj si ?? ne se pravi mnogu profi so kapilari i ventili koi za obicniot covek ama bas nisto ne znacat a mislam deka i za tebe ama ako nesto si procital pa tupis tuka. go unisti forumov so tvoive monteri/dileri. toa no1 vo svetot e za prodadeni klimi?/ zasto mislam deka i indija e br.1 po prodadeni koli pa ne gledam nesto mnogu insiski koli po patistava vio evropa. sega jasna ti e sporedbata. ako zakutese barem nekolku nedeli i ne pravese marketing od forumov (si ima reklama za toa) nekoj ke te citase. zatoa good bye

Maximumot na klimata e 2,1kw vo uslovi -10C nadvoresna temperatura.
Ako imas 30m2 a zagubite ti se 100W/m2 klimata nema da ti zadovoli ni na -7.
LomoECO ti e podobar izor

Najdobar izbor e da ne go slusal botov, tuku da si go slusas srceto. najdobar izbor e toa sto ti sakas/mislis da kupis. informiraj se od katalozi i direktno od prodavnici/prodazni saloni za bela tehnika. forumov batali go. definitivno stana marketing alatka na @Strelec i gree. objektivnost nema.

Haha najde koj objektivnost da bara a barata so folovi....objektivnsta ja imas na 100 strani za ovoj model....dizajnirana bozem kako 2,8kw na -10, izmerena iskocila samo 2,1Kw na -10 :D....dopolnitelna oprema i e Fen od 700W :D
Toa e objektivnoto.....a od tebe samo trolizam moze da vidime.
HaierBH.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
@Strelec како оди ова преку Клими мк ...монтажата во Штип?
Колку се чека....плаќа ?

Nemam vrska so tie za koj sto prasuvas.....mislam Lithium podobro da go prasas on e po Haier karier :D

Haha najde koj objektivnost da bara a barata so folovi....objektivnsta ja imas na 100 strani za ovoj model....dizajnirana bozem kako 2,8kw na -10, izmerena iskocila samo 2,1Kw na -10 :D....dopolnitelna oprema i e Fen od 700W :D
Toa e objektivnoto.....a od tebe samo trolizam moze da vidime.
Прегледај го приврзокот 194063
може ваква табела да видиме за таа грее ломо еко? за споредба

Nemam vrska so tie za koj sto prasuvas.....mislam Lithium podobro da go prasas on e po Haier karier :D

Па само што ми пушти линк од нив...мислев дека знаеш како оди работата.
Нема врска...од каде да се купи тогаш и дали овие клими од Штип се дорби ?

https://hamachi.ecwid.com/AUX-12-Инвертер-ASW-H12E4-DBR1DI-RU-p96584922

Претпоставувам 12 е иста јачина како оваа шо ми ја пушти ?
Пошто од тука ќе можам на рати!

Dopisi i Panasonic, Daikin, Hitachi, Toshiba, Fujitsu, MHI itn... Se sto e kvalitet, a za gree znaeme kaj treba vo Greestore ama sigurno ne kaj tebe. nego daj ziti se od kaj gi vadis tabelive.

Бааук сум...која квадратура би задоволило оваа клима ?
Klima uredite 3.5kw obicno se predvideni za 30 do 35m2 zavisi od izolacijata na prostorot vo koj ke se koristi klimata
Konkretno za Haier klimava ja koristi moj prijatel i za ladenje i za greenje so solidna izolacija 3-ta godina po red ja koristi i e prezadovolen.

Ti za kolku kvadrati sakas da ja koristis klimata ?

Klima uredite 3.5kw obicno se predvideni za 30 do 35m2 zavisi od izolacijata na prostorot vo koj ke se koristi klimata
Konkretno za Haier klimava ja koristi moj prijatel i za ladenje i za greenje so solidna izolacija 3-ta godina po red ja koristi i e prezadovolen.

Ti za kolku kvadrati sakas da ja koristis klimata ?

Одприлика 30кв....
Како што читам тука сватив дека има разлика од клима до клима (настрана препукувањата)
Мене ме интересира некоја препорака но и исто така прашав за оваа која ми е во Штип и која можам да ја земам на рати!

Одприлика 30кв....
Како што читам тука сватив дека има разлика од клима до клима (настрана препукувањата)
Мене ме интересира некоја препорака но и исто така прашав за оваа која ми е во Штип и која можам да ја земам на рати!
Iskustvo so AUX klima uredite nemam ni licno nitu od prijateli
Moja preporaka e Haier bidejki toj model go ima moj prijatel i e zadovolen sepak ti odlucisi a za AUX klimata nemozam nisto da kazam bidejki nemam nikakvo iskustvo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom