So peckata vo prva.brzina ne mozes da zgrees 50kvadtati .Па јас успеав некако да издржам 45 секунди за да не се изгорам, треба да набавам некоја железна ракавица за да ви докажам дека стварно жеже. @valvoline Како бе така стручњаку за све па и за нешто што го немаш, заклучи дека нема срединаЈа местам на 23 и имам 23 не е ова печка на дрва. Еве го клипчето и оваа температура е измерена во втора брзина, иначе има 5. За другите брзини не се осмелувам да снимам.
https://www.youtube.com/watch?v=6DQPwH_XaAA
Потрошња иам 70% од една вреќа, набавена по 170 денари, значи ќе му дојде 120 денари на ден, ја работам од 6 и 30, па до 23 часот, со пауза од 2 часа кога палам клима на ефтина тарифа. Греам 50м2 во куќа, под мене подрум, куќата е со добра изолација од 8 см стиропор и ПВЦ. Печката одржава температура од 22-24 степени во зависност од делот на просторијата и работи наминимум во прва брзина.
Viknisi serviser ako najdis da ti ja stelova.peckata .
Vo prva.brzina izduvot e naj mal i ako ne e dobro naseteluvana ke pravi dotur na peleti ognot ke bide golem ama nema da se siri vo prostorijata . Prvata brzina e samo modulacija peckata raboti odnosno se vraka vo prva koga ke bide blizu do.zadadenata.
Peckata ima senzor za toplina na izduvnite gasovi mozes da procitas vo servisot na ekranceto.
A trosi so trosi koj ke zeme pecka grdo ke se zezne.